Un preparat rapid si delicios, pentru cina sau pranz, delicios cald mancat cu paine prajita dar si rece.
O puteti face intr-o tava patrata (20×20 cm si o puteti taia rece, patrate mici, bite-size, pentru picnicuri, petreceri, mese festive.
Ne trebuie:
3 oua
200 g cottage cheese Philadelphia Active
100 g spanac congelat (10 bucati spanac frunze congelat)
60 g branza telemea (de oaie recomand)
30 g unt topit
2 linguri cu varf faina
2 lingurite ceapa granule
1 lingurita rasa usturoi granule
1/2 lingurita fulgi chilli (optional)
Cum se face:
Dezghetam spanacul si il stoarcem de excesul de lichid.
Intr-un bol incapator batem ouale cu furculita, adaugam cottage cheese, telemeaua sfaramata, untul topit, faina,
ceapa si usturoiul granulate, fulgii de chilli (daca folositi) si la sfarsit spanacul. Omogenizam bine.
Punem compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei
si coacem la cuptorul preincalzit timp de 30 minute.
Am lasat apoi 3-4 minute la grill sa se rumeneasca deasupra putin.
Cum spuneam, este delicioasa si calda si rece. Calda, merge de minune cu paine prajita, iar rece cu salata de rosii.
Eu am pozat-o rece, ca sa o pot felia, sa va arat sectiunea si sa va spun ca poate fo folosita si pe post de aperitiv
la mesele festive, cum am spus la inceput.
Enjoy!
Foarte bun! Chiar ma gandeam zilele astea la ceva idee de gatit spanac, altceva decat cele clasice! Si iat-o! 😊👍
Antonia, ma bucur ca ti-a placut. 🙂
Bună, Edith! Ne poți spune cum se numește tava pe care ai folosit-o? Un link, poate? Tocmai ce încercăm rețeta. Mulțumim!
Alex,este o craticioara din email si este luata din Carrefour parca, din magazin, nu am un link.
Dar poti face in orice fel de tava.
Asta are diametru de cca 20-23 cm. Poti face si in tava patrata de 20×20 cm, etc 🙂