branza gratinata cu spanac la cuptor - Branza gratinata cu spanac la cuptor

Un preparat rapid si delicios, pentru cina sau pranz, delicios cald mancat cu paine prajita dar si rece.

O puteti face intr-o tava patrata (20×20 cm si o puteti taia rece, patrate mici, bite-size, pentru picnicuri, petreceri, mese festive.

Ne trebuie:

3 oua

200 g cottage cheese Philadelphia Active

100 g spanac congelat (10 bucati spanac frunze congelat)

60 g branza telemea (de oaie recomand)

30 g unt topit

2 linguri cu varf faina

2 lingurite ceapa granule

1 lingurita rasa usturoi granule

1/2 lingurita fulgi chilli (optional)

Cum se face:

Dezghetam spanacul si il stoarcem de excesul de lichid.

Intr-un bol incapator batem ouale cu furculita, adaugam cottage cheese, telemeaua sfaramata, untul topit, faina,

ceapa si usturoiul granulate, fulgii de chilli (daca folositi) si la sfarsit spanacul. Omogenizam bine.

Punem compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei

Branza gratinata cu spanac inainte de cuptor - Branza gratinata cu spanac la cuptor

si coacem la cuptorul preincalzit timp de 30 minute.

Am lasat apoi 3-4 minute la grill sa se rumeneasca deasupra putin.

Cum spuneam, este delicioasa si calda si rece. Calda, merge de minune cu paine prajita, iar rece cu salata de rosii.

branza gratinata cu spanac la cuptor 1 - Branza gratinata cu spanac la cuptor

Eu am pozat-o rece, ca sa o pot felia, sa va arat sectiunea si sa va spun ca poate fo folosita si pe post de aperitiv

la mesele festive, cum am spus la inceput.

Enjoy!

branza gratinata cu spanac la cuptor 2 - Branza gratinata cu spanac la cuptor