Bomoboane cu mere si nuci, usor de facut, delicioase, cu gust de placinta cu mere.
Sunt de post, nu contin zahar, nici unt, nici ulei adaugat.
Chiar daca sunt de post, ele pot sta cu suces pe orice masa festiva, pentru ca sunt delicioase.
Ne trebuie:
470 g mere
120 g stafide
2 lingurite scortisoara
un praf de sare
160 g + 60 g nuca macinata
– cantitati pentru cca 30 bucati –
Cum se fac:
Radem merele pe razatoarea mare (eu le-am ras cu tot cu coaja, daca aveti mere cu coaja ceva mai tare, le puteti curata).
Taiem stafidele bucati mici. Le adaugam peste mere, punem scortisoara si sarea si punem pe foc,
lasam sa fiarba la foc mic cca 20 minute. Stingem focul si adaugam nuca macinata (dele 160 g).
Lasam compozitia sa se raceasca.
Formam bile
si le dam prin nuca macinata (restul de 60 g).
Se pot pastra 1-2 zile, la frigider, in cutii acoperite.
Delicioase.
Enjoy!