Vin cu retete de biscuiti pentru Craciun, pentru ca ati votat pe pagina de facebook Edith’s Kitchen ca asta va doriti.
Astazi, biscuiti cu unt de arahide. Unii dintre cei mai buni biscuiti incercati in ultima vreme,
daca sunteti iubitori de unt de arahide (dar si daca nu, zic eu), fragezi si aromati, deliciosi.
Chiar daca nu sunteti obisnuiti cu sarea in plus adaugata la deserturi,
va sfatuiesc sa nu renuntati la sarea de deasupra (daca aveti fulgi de sare, sare Maldon, si mai bine).
Puteti face macar jumatate de cantitate cu sare deasupra.
Ne trebuie:
115 g unt la temperatura camerei
250 g unt de arahide
160 g zahar brun
un ou mare (L, XL)
160 g faina
o lingurita rasa bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita praf de copt
1/3 lingurita sare
– cantitati pt cca 29 bucati –
Cum se fac:
Intr-un bol mixam untul si untul de arahide aflate la temperatura camerei cca 1 minut.
Adaugam zaharul si mixam pana se incorporeaza. Punem apoi si oul si mixam bine.
(daca untul de arahide pe care il aveti contine zahar, recomand sa scadeti cantitatea cu 20 g de zahar)
Adaugam faina amestecata cu sarea, bicarbonatul si praful de copt si amestecam cu o spatula pana la incorporare.
Asa arata compozitia, compacta care se poate modela usor.
Formam biscuitii cu o cupa mica de inghetata, facem bilute si le aplatizam cu furculita in cruce, de 2 ori. Nu ii aplatizam prea tare.
Presaram deasupra sare sau fulgi de sare. Coacem la cuptorul preincalzit 180° C pentru 9-10 minute.
Deliciosi.
Gasiti pe contul meu de instagram un filmulet din timpul prepararii. Va astept sa ma urmatiti si acolo.
Enjoy!
Am incercat reteta dar inainte de a le forma,aspectul era total diferit si lipsit de fermitate. In cuptor s au extins f tare si au devenit blat. Pare ca ar lipsi faina
Alina, ai respectat intocmai cantitatile? Au fost cantarite? Nu puse la ochi.
Reteta contine 160 g de faina, iar compozitia se leaga si devine compacta odata ce o adaugi. Nu avea cum sa fie lipsita de fermitate.
Oare untul de arahide a fost unul foarte lichid? Doar asa ar putea sa se intample ce ti s-a intamplat tie.
Nu ar fi trebuit sa specifici ca reteta are originea aici?
https://thefoodcharlatan.com/the-best-peanut-butter-cookies/?utm_source=convertkit&utm_medium=email&utm_campaign=%F0%9F%9A%A8Calling%20all%20last%20minute%20gift%20givers%20-%206452096
Draga Gabi, reteta nu este de pe linkul dat de tine. Daca te uiti cu atentie (ceea ce tu nu ai facut), cei de pe link sunt dati prin zahar pe deasupra (ai mei nu sunt), eu am folosit zahar brun (nu si alb ca in reteta data de tine), nu am folsit vanilie…
La o simpla cautare pe google, vei vedea ca aceasta este reteta clasica de peanut butter cookies, aflata pe foarte multe site-uri, fiind foarte populara in America si nu numai.
https://www.google.com/search?q=peanut+butter+cookies&oq=peanut+butter+cooki&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqCggAEAAY4wIYgAQyCggAEAAY4wIYgAQyBwgBEC4YgAQyBwgCEAAYgAQyBggDEEUYOTIHCAQQABiABDIGCAUQRRg8MgYIBhBFGDwyBggHEEUYPNIBCDQzNjhqMGo3qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8
E interesant cum in ziua de Craciun ai ales sa iti canalizezi energia in a cauta sursa retetelor mele 🙂 Numai bine.
Am facut reteta de doua ori pana acum, ne-au placut mult. Am fost sceptica cu sarea deasupra, dar am pus totusi. Au fost geniali! O sa mai fac.
Sunt incredibili unii oameni! Doamna Gabi, e plin internetul in straintate de retete de “peanut butter cookies”, ati gasit o singura reteta? pe care de curiozitate am verificat-o si nici nu e identica.
Ati verificat cu o cautare pe google? Ar tebui sa o faceti!!
Bianca, ma bucur ca i-ai incercat si ti-au placut. 🙂 Asa este, sarea deasupra e… “cireasa de pe tort” :)))
In ceea ce-i priveste pe cititorii carcotasi, mda, nu mai avusesem parte de ei de mult, trebuia sa-si mai faca cate unul aparitia 🙂