biscuiti-cu-ricotta-si-vanilie

Biscuiti cu ricotta si vanilie si un strop de ciocolata avem astazi. Asa ca de vreme rea, rece si ploioasa.

Ca na, nu putem bea un pahar de lapte cald chiar asa gol. Parca le sade bine dumnealor pe o farfuriuta,

cumintei, langa lapte. ­čÖé

Ne trebuie:

85 g ricotta (la temperatura camerei)

200 g zahar

85 g unt

50 ml ulei

1 ou mare

2 linguri de lapte

vanilie

320 g faina

1/2 ligurita bicarbonat de sodiu

1 lingurita praf de copt

un praf de sare

– cantitati pt cca 40 buc –

Cum se fac:

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.

Eu am pus si 1/2 lingurita de turmeric. Pentru culoare. E optional.

Mixam ricotta (aflata la temperatura camerei) cu untul topit si zaharul pana firmam o pasta.

Adaugam uleiul, oul, laptele si vanilia.

Omogenizam. Adaugam faina si omogenizam din nou. Obtinem o compozitie compacta si nelipicioasa.

aluat-biscuiti

Formam bilute potrivite si le punem in tava pe hartie de copt la distanta de cca 5 cm distanta.

Daca este prea moale sa formam bilute, tinem compozitia cca 20 min la frigider.

biscuiti-in-tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 10-12 minute.

Le lasam in tava cca 5 minute, apoi le transferam pe un gratar pana se racesc complet.

Le putem orna (optional) cu ciocolata topita. Mie mi-au placut tare combinati asa cu cioco.

Se pastreaza in cutii inchise timp de mai multe zile.

Ideali langa un pahar cu lapte sau la cafeaua de dimineata.

Enjoy!

biscuiti-cu-ricotta-si-vanilie1