Pentru masa de Revelion, ca aperitive am avut numai fingerfood pe baza de peste si branza.
Printre ele s-au numarat si bilutele astea din branza cu struguri cu diverse condimente.
O combinatie inedita si ca gust si ca aspect cu care va veti surprinde cu siguranta musafirii.
Ne trebuie:
branza de burduf
gorgonzola
struguri (albi si/sau negri)
susan, verdeata, mac, boia iute/dulce
Cum se fac:
Cantitatile sunt in functie de timpul/necesitatile fiecaruia, eu nu am cantarit ingredientele
(cred ca am folosit cca 150 g branza de burduf si aceeasi cantitate de gorgonzola pt cca 30 bilute)
Lasam braza de burduf si gorgonzola la temperatura camerei sa fie mai maleabile.
Spalam boabele de struguri (eu am folosit si albi si negri, boabe medii).
Facem o pasta din branza de burduf si gorgonzola, cat mai omogena,
apoi luam cate puntina branza si imbracam boabele de struguri in ele.
Cand terminam toata cantiatea de branza, incepem sa dam bilutele prin diverse condimente.
Eu am folosit boia iute, marar verde tocat f marunt, mac, susan alb si negru.
Le putem face si cu o zi inainte, iar in ziua in care le servim le dam doar prin condimente
(sa le lasati pt 15 min la temp camerei pentru ca condimentele sa se lipeasca mai bine de ele).
Enjoy!
arata suuuper!!
interesanta combinatia
Doamne,Edith,ce-mi faci? Cum arata…Esti prea tare… 🙂 Pupicei !
Vai cum arata… Super-mega-ultra FELICITARI! :))
Ma bucur ca va plac!
Multumeeesc! 🙂
vaaaii…salivez in fata monitorului..nici nu am timp sa ma pregatesc pentru o reteta ca mai apar altele la fel de minunate
multumim Edith 🙂
Corina
Corina, multumesc si eu! Ma bucur ca iti plac retetele. Ai timp sa le incerci, sunt sigura 😉
Te mai astept! 🙂
Te vizitez zilnic..
Aseara am facut niste ciocanele marinate in bere..o nebunie au iesit 🙂
iar in weekend o sa fac niste fursecuri fragede, ca tocmai mi-am luat niste forme sa ma joc cu ele
Corina
Corina, merci ca ma vizitezi si ma bucur tare ca ti-a placut ce ai incercat. Vezi ca fursecurile fragede se pun cu posh in tava, nu se decupeaza cu forme 🙂
nu pot sa pun formele in tava si le umplu cu aluat? :)..eu asa ma gandisem..
Daca nu merge, nu-i problema gasesc alta reteta pt forme..
Corina
Corina, e o idee sa faci asa, nu am incercat niciodata. Cred ca nu au de ce sa nu iasa 🙂
Eu ma refeream ca nu poti intinde foaie si taia cu formele, dar la varianta asta nu ma gadisem. Sa imi spui si mie cum ies, ca e o idee tare buna 😉
Te rog mult daca vrei sa lasi comentariul chiar la reteta fursecuri daca iti ies ok, poate ii este de ajutor experienta ta si altcuiva care vrea sa incerce asa 🙂
Merci!
Buna Edith,
Abia te-am descoperit si sunt deja addicted :). Am incercat cateva retete… delicioase. Am o intrebare… ce parere ai, bilutele astea ar merge si cu afine in loc de struguri?
Multumesc,
Vero
Vero, ce ma bucur ca dau dependenta!!! :)) Glumesc, ma bucur ca iti plac retetele mele.
Nu stiu ce sa iti spun in legatura cu combinatia afine-branza, daca tu ai incercat si iti place, le poti face si cu afine… Insa bilutele or sa iasa mai mici, sa nu le faci prea mari si sa fie prea multa branza si putin fruct ca nu o sa se simta fructul la gust si asta e tot farmecul..
Te astept sa imi spui cum ti-au iesit. 🙂
Buna Edith,
Multumesc pt raspuns… imi cer scuze, eu raspund cu intarziere din cauza fusului orar… eu sunt in Canada.
O sa le incerc si iti voi da de stire… tine-mi pumnii!
Cu drag,
Vero… fan declarat
Buna! Vreau si eu sa incerc reteta, numai ca din cate stiu gorgonzola este o branza cu mucegai albastru. Poti te rog sa-mi spui daca asa e si branza pe care ai folosit-o tu? Multumesc
Draga anonima, da, gorgonzola are mucegai, din asta am folosit. E cremoasa si se poate omogeniza bine cu br de burduf. Mie imi place mult, o folosesc des (dupa cum poate ai observat in retetele mele).
Daca nu iti place, poti folosi doar branza de burduf 🙂
Great post! We’d love for you to share this recipe with us over at dishfolio.com!
raman cu ochii lipiti de ecran cand vad ce retete facy, felicitari arata splendid buletele
Ella, iti multumesc frumos! 🙂
Buna Edith, ce pot folosi in loc de branza de burduf? nu imi place deloc, dar totusi vreau sa incerc reteta, arat foarte bine. si plus ca branza fina cu struguri are un gust delicios… sau daca nu crezi k mrge inlocuita branza de burduf, crezi merge doar cu gorgonzola? mersi. :*
Poti incerca sa amesteci gorgonzola cu putin cascaval/mozzarella rasa pe razatoartea mica sau cu telemea.. Gorgonzola simpla posibil sa fie prea lipicioasa. Poti incerca insa.
Idee e ca trebuie o pasta nu foarte lipicioasa in care sa pui strugurele..
Poti face diverse combinatii si vezi care e mai buna ca textura.
Pentru fetele carora nu le place branza de burduf, eu am facut aceasta reteta cu branza philadelphia si cascaval ras mic deoarece locuiesc in Cipru si nu exista burduf aici.Au iesit minunateeee!Multumesc pentru reteta, oricum am folosit mai multe retete de pe blogul tau edith si nu s-a intamplat sa nu iasa ceva sau sa nu ne placa!
Trebuie sa fi fost foarte bune si in combinatia asta, Kamessytta 🙂
Multumim ca ne-ai spus! 🙂
Ma bucur ca ti-a placut ce ai incercat de la mine si te mai astept!
cat timp rezista la temperatura camerei fara sa se faca prea moi? vreau sa le fac ptr ziua fetei mele si nu as vrea sa am surpriza ca nu se vor putea lua de pe farfurie din cauza ca se lipesc de ea 😛 (asta in ideea ca se manca pe parcursul serii) multumesc!
Mihaela
Mihaela, scuze pt intarzierea cu care iti raspund. Sper sa nu fie prea tarziu. Pot fi tinute cateva ore la temp. camerei fara probleme, nu se inmoaie pt ca nu contin unt, doar branza 🙂
Insa parca sunt mai bune reci. 🙂
Edith, am rupt gura târgului cu biluțele tale!!! De mare efect și bune tare
Oana, ma bucur tare!! :)))
De fapt, am avut musafiri sâmbătă și majoritatea preparatelor au fost de la tine: biluțele cu struguri, checul aperitiv, cuburile marmorate cu roșii și brânză, puiul crocant la cuptor, cremvurstii umpluți, budinca de varza acră cu orez și tortul ganache cu biscuiți! Dacă aveam mai mult timp, găteam tot blogul :)) Multe mulțumiri!
Oana, nu stii cat ms bucur sa aud asta 🙂
Imi pare tare bine ca ti-au fost e folos retetele mele.
Te mai astept cu drag sa te inspiri! 🙂
Asa, am zis ca am facut mai multe apritive, l-am incercat si pe acesta. Mi-au iesit bine, intr-adevar se omegenizeaza f bine si e usor de “montat” pe strugure, ingredientele trebuie sa fie la tem camerei ca sa le poti amesteca bine. Nu pot sa zic ca m-am omorat cu gustul, br de burduf avea un gust cam pregnant si nu pot sa zic ca m-am omorat, insa unii dinte musafiri le-au apreciat, iar ca prezentare nota 10:) am primit. Un sfat: cand faci bilutele, e ok sa faci cateva una dupa alta trecute prin aceeasi compozitie si pe rand asa. deoarece eu am facut cu verdeata apoi am vrut alta cu susan si s-au amestecat de pe mainile mele:) desi ma clatisem. La fel si cu boia am patit desi m-am sters, mi-a ramas rosu pe cea cu mac si etc. dar asta te prinzi in timp ce le faci. Se fac repede
Eu le-am facut cate o compozitie, pe rand, apoi am trecut la urmatoarea 😉
Gusturile difera, de ex francezii mananca struguri cu branzeturi la fiecare masa 🙂
esti minunata, felicitari pt tot!!!!sunt intr-o mare criza de timp si nu am timp decit duminica dimineata sa gatesc si dupa masa e ziua sotului…ce-mi recomanzi ,fiindca nici timp sa studiez toate n-am,abia te-am descoperit ;multumesc
Iti multumesc frumos pentru cuvintele tale! 🙂 Imipare rau ca iti raspund atat de tarziu, am fost foarte prinsa cu treaba. Sper ca te-ai descurcat printre retetele de aperitive pe care la am la sectiunea “aperitive”. Spor! 🙂
Esti o artista adevarata! Am descoperit de curand blogul tau si sunt cu adevarat incantata. Luni e ziua baietelului meu de 2 ani si meniul este inspirat in special din retetele tale. Multumesc! N-ai idee cat imi esti de ajutor.
Toate bune si gustoase!
Cu drag, Andreea! Sper ca musafirii tai au fost placut impresionati 🙂 La multi ani piticului!
Mulțumesc pentru reteta! A fost de efect, invitatii au fost incantati!
Sonia, ma bucur ca v-au placut 🙂