batoane de mozzarella

O reteta simpla, dar buna si de efect, un fel de cascaval pane dar cu ceva in plus. Sper sa va placa la fel de mult cat mi-a placut mie 🙂

Ne trebuie:

400 g mozzarella (din cea tare la calup, nu cea in zer)

3-4 lg de faina

cca 200 g pesmet

cca 80 g parmezan ras

2 oua

ulei pentru prajit

(pt cca 18 bucati)

IMG_4025_1

Cum se face:

Amestecam intr-o farfurie intinsa pesmetul si parmezanul, in alta farfurie punem faina si intr-un bol batem ouale.

Taiem mozzarella bastonase groase de cca 1 deget, le umezim putin si le dam prim faina, apoi prin ou, apoi prin amestecul de pesmet si parmezan.

Daca vreti puteti repeta operatiunea, sa le dati inca o data prin ou si apoi pesmet, pentru a avea o crusta mai groasa.

Le punem pe o tava pe hartie de copt si le dam la congelator pt cca 2-3 ore (le putem congela 2-3 zile).

Untitled-1

Dupa cele 2-3 ore, incingem bine uleiul si punem batonasele la prajit, la foc iute, cate 1 min pe fiecare parte.

Uleiul neaparat trebuie sa fie bine incins, pentru ca mozzarella sa nu iasa in ulei.

Le servim, de preferat caldute (daar sunt bune si reci) cu ketch-up sau un dip din iaurt+usturoi.

Bune bune si tare frumusele.

Enjoy!