batoane cu cirese deshidratate 1

Astazi mancam sanatos. Foarte sanatos. Si dulce. Ce ne putem dori altceva? 🙂

Ati mai vazut la mine ca imi plac batoanele din fructe uscate si seminte, aici.

De curand am descoperit ciresele deshidratate care sunt minunate, dulci-acrisoare,

numai bune de mancat cand ne este pofta de ceva dulce.

Le gasiti in plafaruri sau la standurile care vand ructe uscate&confiate si seminte.

Aveti grija sa alegeti intotdeauna fructele deshidratate si nu cele confiate,

pentru ca acestea din urma contin zahar.

Revenim la batoanele noastre. Pentru a porni la treaba va trebuie un robot de bucatarie de 1000W.

Ne trebuie:

300 g cirese deshidratate

100 g curmale

200 g migdale

4 lg fulgi de secara

4 lg fulgi de ovaz

Cum se fac:

Inmuiem ciresele si curmalele in apa cca 15 minute apoi scurgem bine apa.

Intr-o rasnita de cafea, sau in robotul de bucatarie cu cutitul atasat,

macinam fulgii de secara impreuna cu cei de ovaz, pana obtinem o pudra cat mai fina.

In acelsi robot, cu cutitul atasat maruntim bine migdalele, apoi punem peste ele

fulgii macinati si fructele: ciresele si curmalele.

Pornim robotul si il lasam asa cca 1 minut sau pana obtinem un amestec omogen.

Intindem compozitia pe o folie de plastic pe masa, punem o alta folie peste ea si o aplatizam usor cu palmele.

Apoi venim cu un sucitor de lemn peste compozitie si intindem ca pe o coca,

pana obtinem un strat uniform de cca 0,5 cm – 1 cm si portionam in batoane

sau patratele.
Au avantajul ca pot fi ambalate individual in folie de aluminiu sau de plastic si luate in geanta,

pentru a avea oricand la indemana o gustare sanatoasa, hranitoare si satioasa.

Aratau asa:

batoane cu cirese deshidratate

Si acum, va spun unde am gasit eu de cumparat, minunate batoane de felul asta,

facute numai din fructe uscate, nuci si indulcitori naturali (agave)

tare tare bune si pe care le aveti la indemana daca nu aveti un robot puternic acasa

sau nu aveti timpul necesar sa le faceti.

Ele arata ca mai jos, poza din dreapta si le gasiti pe site-ul ciocolatacruda.ro,

Untitled-1 (1)

unde, asa cum ii spune si numele gasiti si minunata ciocolata cruda, adevarata,

fara adaos de zahar sau alte prostii.

Sa va spun ce am mai facut. Dupa ce am facut minunatele batoane de mai sus, le-am inmuiat

in cicolata cruda Mulu. Sa va spun ce combinatie ideala a iesit? Invelisul de ciocolata

amarui si interiorul dulce-acrisor… Mm o nebunie.

Aveti grija sa topiti ciocolata pe baie de aburi, nu o lasati sa atinga temperaturi prea mari,

si puneti in ciocolata 2 lgt de unt/ulei de cocos sa ii ajutati textura sa devina mai maleabila.

Bombonelele-batonase le-am taiat patratele si au iesit asa:

batoane cu cirese in ciocolata 1
Si asa:

batoane cu cirese in ciocolata

Si desigur, am facut si niste acadele, am facut bilute din aluatul batoanelor,

le-am pus pe o farfurie, am inmuiat bete de plastic in ciocolata topita 0,5 cm la un cap

si am infipt in bombonele. Am lasat asa cateva minute sa se intareaasca ciocolata

si apoi le-am dat prin cicolata topita.

Copilasii le vor adora!

chocolate pops_colaj

Minunate! Le-am savurat cu mare drag si fara remuscari ca iar mananc ceva dulce

si nesanatos. Ceea ce va doresc si voua! 🙂

Enjoy!

Diverse informatii utile si interesante despre ciocolata, puteti gasi pe amaruideciocolata.ro.