Sunt usor de facut si foarte bune, ca apertive, la petreceri sau pur si simplu de mancat in fata televizorului.
Reteta Alina-lili
Ne trebuie:
400 g foietaj
cca 200 g salam feliat foarte subtire
cca 200 g cascaval
ketchup
oregano
Cum se face:
Intindem foietajul cu sucitorul, ungem foaia cu ketchup, aseazam feliutele de salam
pe jumatate de foaie…
Se pune si cascavalul dat pe razatoarea mare…
Jumatatea goala de foaie se pensuleaza cu apa si se acopera cu ea partea umpluta deja,
se apasa bine pentru scoaterea aerului dintre foi.
Cu rola pentru feliat pizza se taie aluatul fasii cam de 2-3 cm latime.
Se rasuceste fiecare fasiuta si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu ou si presaram oregano desupra.
Se dau la cuptorul incins, pana se rumenesc.
Buune si tare frumusele…
Enjoy!
Tare frumushele ti-au iesit!
Ce pofta mi-ai facut:) !
Merci, pup!
n-am cuvinte ce pofta mi-ai facut :))
un fel de pizza fara blat, in foietaj 😀
ca veni vb de piza cu foietaj, poti incerca asa – e mai simplu de facut decat baghetele: http://edithfrincu.blogspot.com/2008/06/pizza-snack.html
Arata superb, as musca acum din ecran dar nu pot, te astept cu premii noi la mine pe blog.
Sunt tare dragute, arata f bine; urmaresc de mult blogul tau si cateva retete sunt deja incercate de mine; in cazul de fata ma intereseaza tipul de foietaj; eu le stiu doar pe cele folosite la placinte; le gasesc undeva anume? Nu ma prea pricep. Multumesc frumos! O zi buna!
Cat de bine arata, grozava idee!! Pup! 🙂
Minunate Edith! Nu am mai trecut de mult pe la tine. Dieta bat-o vina!!! Ai facut numai bunatati de cand am fost ultima data. Harnicuta tare! Pupici!
hello… hapi blogging… have a nice day! just visiting here….
Superbe,si frumoase ti-a iesit…Daca imi spui ca ieri le-ai prestat,atunci sintem pe aceeas unda..sint deosebite si gustase.Revin si eu saptamina asta daca am vreme sa descarc pozele si sa le afisez.O zi frumosa.
Ce bine arata!!
@Alecsandra: Sa nu confunzi aluatul de foietaj (folosit in reteta asta) cu foile de placinta (care sunt multe si ff subtiri intr-un pachet).
Aluatul de foietaj (scrie pe ambalaj) este cel mai gros de cca 3-4 mm si il gasesti in congelatoare la orice supermarket – acolo unde se gasesc si foile de placinta.
Sper ca te-am lamurit. 🙂
Te mai astept!
@Iulia: merci mult! Pup!
@Marcela: sa stii ca si eu sunt la dieta.. ce vezi pe blog de ceva vreme incoace sunt restante nepublicate 🙂 Pupici!!
@hapi: nice day to u too! 🙂
@Paradis: nu le-am facut acum,din pacate sunt facute prin aprilie cred 😀 Abia acum ama juns la se postez. Oricum, sunt de acord cu tine, sunt buune 🙂 Pup!
@Gargarita: merci!!
@Vicky: iti multumesc frumos pt premii! 🙂
Stii ce, eu te-am premiat cu o capsuna inmuiata-n ciocolata, premiaza-ma si tu cu o bagheta din asta, ca-mi ploua-n gura! =)) Glumesc! Vino dupa capsuna! P.S. Da’ poti sa aduci si bagheta 😛 !
Laura, merci mult. Uite ca vin acum cu o bagheta la tine :))
Edith cum ai intins foia de foietaj???eu le-am facut o data,au iesit delicioase,dar m-am chinuit la instins…le-ai intins pe folia aia in care sunt?
te pup…esti senzationala!!!
Da, pe foaia pe care este foietajul l-am intins. Dar nu se intinde greu.. de ce te-ai chinuit tu? Si nici nu trebuie intins foarte mult…
Ma bucur ca ti-au placut, merci si te mai astept! 🙂
Am incercat reteta intocmai iar tura a doua am incercat cu sunca, ambele sunt exceptionale, ca toate retetele tale 🙂 Chiar am scos din freezer inca un foietaj….sunt dependenta recunosc 🙂 In revista “O” (Oprah) din Septembrie este o reteta super simpla si similara: pe foietaj se intinde un strat subtire de gem, nu se mai acopera, se taie fasii mai subtiri si se rasucesc, se pun pe pergament la cuptor, apoi se pudreaza cu zahar (si scortisoara-optional).
Edith you ROCK!
Anka Metcalf
Anka, ma bucur ca ti-au placut 🙂 Cred ca oricum le-ai face ies bune si.. de mare efect 🙂
Interesanta reteta cu gemul, de incercat (desi incerc sa cam evit foietajul, pt ca contine mergarina..).
Te mai astept!
am facut si eu baghetele,dar nici nu am putut posta reteta,deoarece s.au mancat prea repede:-<
imi place foarte mult blogul tau;;)eu abia acum mi.am facut…felicitari pentru tot;;)
Raspberry, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Foarte bune,am facut si eu.dar nu mi-au iesit asa frumos,poate foietajul a fost devina.
nu stiu daca poate fi din cauza foietajului, trebuie ceva mai multa atentie cand le rasucesti 🙂
arata asa bine, am sa le fac si eu duminica, cred ca sunt super de luat in masina la drum lung.Am vazut o multime de retete aici la tine, imi lasa apa in gura numai cand ma uit la poze…esti bucatareasa de profesie? adica asta e job-ul tau? scuze ca te intreb dar vad aici multe retete la care nici nu ma gandeam ca exista iar pozele arata ca clar esti super tare in asta. Oricum, felicitari pentru retete, sunt minunate
Monica, asa este, sunt bune de luat pe drum. Vezi ca la aperitive mai gasesti si alte retete bune de luat pe drum sau ca pachet la serviciu.
Nu sunt bucatar de profesie, iti multumesc pt cuvintele frumoase.
E doar pasiune.
Te mai astept! 🙂
Am incercat sa fac si eu aceste baghete si nu mi-au iesit ca si ale tale. La mine s-au lipit asa de tare de hartie de copt si cand au fost gata nu am mai putut sa le dezlipesc de pe hartie. Nu stiu ce s-a intamplat. Oricum arata super si au un gust nemaipomenit (am mancat asa din ele cum a iesit), ceea ce ma face sa le mai incerc.
Ioana, si mie mi s-au lipit putin, asta din cauza cascavalului, ca s-a topit. Chiar s-a si ars putin cascavalul pe alocuri, iar cand am desprins baghetele de hartia de copt avea asa pe parti “danteluta” din cascaval ars. Dar am taiat-o cu foarfeca 😀
Ale mele nu s-au lipit f tare 🙁 Chiar nu stiu de ce s-au lipit ale tale asa…
Daca zici ca ti-au placut, mai incearca-le si data viitoare poate le desprinzi mai usor (baga o paleta subtire sub ele cand le iei din tava, poate merge mai bine asa).
Esti grozava! Am sa le incerc si pe acestea dar voi scoate salamul, cred ca si asa vor fi minunate(eu incerc sa nu amestec proteine diferite si e foarte bine).Am mai facut din retetele tale si am fost foarte incantati promitandu-ne ca vom repeta aceasta experienta.Toate cele bune Edith!
Iana, ma bucur mult ca iti place reteta si te admir pentru modul in care combini alimentele, foarte bine faci. Felicitari! Eu din pacate stau cam prost la capitolul vointa.. 🙁
Te mai astept cu drag si ma bucur ca iti plac retetele mele 🙂
buna edith ! am si eu citeva intrebari : pt baghetele cu foietaj as dori sa stiu ce fel de salam folosesti, iar pt dobos-ul cu sunca si cascaval crezi ca as putea pune numai unt intre sunca si cascaval, deci fara crema brinza ? totodata daca chiar voi pune crema brinza pot sa amestec si cu ceva ceapa tocata f. fin ? multumesc in prealabil pt raspunsuri, iti doresc tie si intregii familii un an nou cu sanatate, bucurii, realizari si cit mai multe retete noi :). totodata felicitari pt site-ul tau. sint o impatimita a gatitului si imi plac f. mult retetele tale.
scuze !! am mai uitat ceva : baghetele cu foietaj merg facute cu o zi inainte de a fi servite sau trebuie mincate imediat ce ies din cuptor ? merci inca o data pt raspuns. roxana
Roxana, o sa iti raspund pe rand la intrebari:
– am folosit un salam crud-uscat, se vede in poze, nu mai tin minte exact de care. Poti folosi orice salam iti place, sunca, parizer..
– la dobosul de sunca si cascaval poti folosi doar unt (am scris si in reteta) sau poti amesteca crema de branza cu ceapa taiata ffff fin (eventual data pe razatoarea mica…). Ideea este ca untul/crema de branza sa fie un liant care sa nu lase feliile de cascaval si sunca sa zboare care incotro 🙂
– baghetele se pot face si cu o zi inainte si pt mai multa savoare le poti incalzi putin inainte de servire. Dar, ca orice produs cu foietaj e mai bun in ziua in care il faci 🙂
Cred ca ti-am lamurit toate intrebarile. Spor la treaba si te mai astept! 🙂
–
iti multumesc foarte mult ptr aceasta reteta ma scos dintr-un mare impas fetitei mele ii place foarte mult, am incercat si eu si sunt nemai pomenit de bune …………te pup ..geany
Geany, ma bucur ca v-au placut. Mai am si alte retete cu foietaj, poate iti mai dau idei 🙂
Te mai astept!
Buna Edith
Incep prin a-ti spune ca sunt o vizitatoare fidela a blogului tau si desi am incercat cateva dintre retetele tale(cu succes)taman acum am dat-o in bara cand mi se parea atat de simplu.Pe scurt, au iesit super gustoase dar aluatul de foietaj nu mi-a crescut deloc si nu inteleg unde am gresit.Ori l-am intins prea subtire(desi nu prea cred ca asta ar fi o cauza)ori n-am stiut sa potrivesc focul.Eu le-am tinut la cuptor(incins bine) cam 20-25 min la foc mic.Crezi ca aici am gresit? Te pup muuult…Carmen
Buna Carmen!
Data viitoare sa dai focul mediu,cred ca asta e motivul pt care nu au crescut. Parca pe ambalaj scrie ca se coc la foc iute (eu niciodata nu fac asa pt ca imi arde cuptorul, iar focul iute le compromite sigur, dar le coc la foc mediu).
Dar de bune au fost bune??
Sper sa iti iasa!
Te astept cu vesti!
Buna Edith,
am facut si eu reteta si insa….
categoric nu aratau ca ale tale;
musafirii le-au savurat insa eu care stiam cum arata originalul…nu am fost multumita
ale mele au crescut prea mult si s-au cam desfacut
de la o tura la alta(am uitat sa folosesc numia juma’ de foaie si am uns-o pe toata:)noroc ca mai luasem una de rezerva)le-am strans la capete si pe margini dar degeaba; am folosit foi linco desi nu cred ca are importanta, si a cam iesit salamul pe margini si cascavalul desi aratau impecabil inainte de cuptor;
poate mai sunt niste detalii de care nu am tinut cont si nu imi dau seama;
Multumesc,
O seara frumoasa
Buna Andreea,
Imi pare rau ca iti raspund asa tarziu.. am gripa si am ramas in urma cu comentariile.
Daca ai pus umplutura pe toata foaia, cred ca din cauza asta nu ti-a iesit.. A fost prea multa umplutura.
Daca a doua tura ai facut-o cum trebuie si tot nu ti-au iesit.. chiar nu stiu ce sa iti spun. Le-ai rasucit suficient de mult? Si presat bine partea fara umplutura cand ai pus-o peste cea cu umplutura? Ai intis aluatul? trebuie intins bine.
In afara de ce am scris in reteta nu am facut nimic altceva. Sper sa iti iasa data viitoare daca le mai incerci.
Te mai astept!
Bun gasit,
Admir tot ce postezi, urmaresc tot ce gatesti si incerc sa refac din toate cat de fidel…Atunci cand imi lipseste inspiratia i bucatarie, esti punct de sprijin in Univers. Multumesc, Adriana
Adriana ma bucur mult ca iti plac retetele mele 🙂 Asta e si ideea blogului, sa fie o sursa de inspiratie pentru a nu fi niciodata “in pana de idei” in bucatarie 🙂
Te mai astept cu drag!
Aseara am incercercat si eu reteta cu baghete, ca de mult mi-a ramas gandul la ele! Dar, nu mi-au prea iesit! Stiu ca am facut 2 greseli: am uns toata foaia cu ketchup si am taiat salamul fasii, nu feliute…Bine-nteles ca nu m-am priceput sa le rasucesc, cascavalul si salamul au iesit pe toate partile, iar cel mai mult m-am ofticat ca nu au crescut precum cele din fotografiile tale. Si aici am marea nelemurire si nemultumire, de ce nu au crescut?!Insa de gustoase au fost tare gustoase, cam grase, insa…
Oricum voi mai incerca, poare imi vor iesi mai bune…
Aseara am incercat si eu reteta aceasta, ca de mult timp mi-a ramas gandul la baghetele minunate…Dar nu au iesit asa cum trebuia. Foetajul l-am intins atat cat era folia de plastic (ca asa am vazut in poze). Insa cascavalul si salamul au iesit pe toate partile, nu am reusit sa le rasucesc cum trebuie pentru ca se lasa partea de jos a foetajului, iar cel mai mult m-am suparat ca nu au crescut, ba chiar au iesit turtite… Noroc insa ca erau gustoase si am uitat de aspectul lor… As vrea ca pe viitor sa iasa si bune si frumoase, insa cred ca, ori imi scapa mie ceva, ori chiar sunt jalnica in bucatarie…
Diana, nu trebuia unsa toata foaia cu ketch-up. Ideea e ca foaia goala sa adere la umplutura ca sa nu se imprastie la rulare.
Nu inteleg insa de ce nu ti-au crescut… Cuptorul era bine incins?
Eu zic sa le mai incerci daca ti-au placut si o sa vezi ca iti ies daca respecti intocmai pasii.
Te mai astept! 🙂
Da… mi-am dat seama de greseala facuta, abia dupa ce era unsa toata foaia cu ketch-up! Cu siguranta le voi mai incerca si, cu siguranta, ca ma voi lauda daca imi vor iesi asemanatoare ce cele din imaginile tale! Tinem legatura…
Buna.Te vizitez de ceva vreme dar abia acum am reusit sa te salut si sa iti multumesc pt retetele tale minunate.Acum am in cuptor baghetele astea minunate si sper ca o sa iasa ca ale tale pt ca i-am aratat pozele baietelului meu si tare iau mai placut.Cand vine de la gradi trebuie sa il astept cu ele….promisiunea e promisiune.mersi
Alina, ma bucur ca iti plac retetele mele si iti multumesc si eu ca ma vizitezi 🙂
Sper ca i-au placut micutului tau baghetele 🙂
Te mai astept!
Am revenit cu aprecierile puiului meu..au fost delicioase si seamana cu ale tale,dar noi le-am numit”pizza bagheta”.si pentru ca tot ne-a mai ramas o foaie(am folosit aluat bella de 800g)am incercat sa facem si desert dupa reteta lui Anka,cu gem,eu am folosit gem de prune,mai acrisor,si a iesit foarte bun.Multumesc.
Alina, ma bucur mult!!
Te mai astept! 🙂
Buna Edith, arata foarte bine baghetele astea. Spune-mi te rog, la cantitatile postate de tine, cate ies?
Merci,
Alina
Alina, nu mai tin exact minte, dar di ce vad in poze probabil undeva la 12-13 bucati.
Sper sa iti placa daca ;e incerci 🙂
Draga Edith, am rupt gura targului si mi s-a golit masa inca de la aperitive, pt. prima data de cand fac Pastele in casa mea(de 3 ani):baghetele de foietaj si rulourile cu somon au fost BESTIALE!!!multumesc frumos pt retete, poze, explicatiile suplimentare si mai ales pt. diversitate. Dupa ce a fost la noi mi-a spus o prietena ca de acum ininte nu o sa mai faca aceleasi eterne retete romanesti(salata de vinete si de boeuf):D – am convins-o cu retele tale ca “se poate si altfel”!pupici!!!
Adriana, you made my day cu comentariul tau!!! :))
Ma bucur tare ca ai avut succes cu aperitivele. Si ma bucur ca pot fi de folos si prietenelor tale cu retetele mele 🙂
Te mai astept cu drag! Te pup!
Asta sigur am sa o fac…
ce am facut gresit?le acum le am in cuptor..cascavalul bineinteles ca e tot pe langa…miroase ce e drept demential…ale tale arata suuuper!!!dar in cuptorul meu par fleoscaite:p
La orice foietaj, cuptorul trebuie bine incins, si copt la foc iute. Cascavalul a curs si la mine,insa l-am taiat cu cutitul de pe margini 🙂
Sunt sigura ca au fost delicioase si data viitoare or sa-ti iasa si frumoase 😉
deci asta am gresit..cuptorul era incins dar de frica sa nu le ard am dat focul mai incet…chiar daca nu au fost foarte estetice s-au mancat toate toate…multam mult pentru retete…de acum incep sa fur pt rev
ei vezi, acum o sa stii pe viitor 🙂
Bine ca a-au mancat…
Spor la ales retete! 😉
Draga Edith,
Am un eveniment sambata pt care intentionez sa pregatesc reteta de mai sus cat si carnaciori in foietaj. Am rugamintea sa ma ajuti, intrucat le voi face de vineri si nu stiu cum ar fi mai bine sa le pastrez peste noapte astfel incat sambata sa fie ok: intr-o punga pur si simplu ca sa nu se intareasca sau in frigider si le pun pe masa a doua zi ca atare. Mersi anticipat!
Gabi, le poti face de vineri (desi ar fi de preferat sa fie proaspete ca-s mai bune..) si le poti pastra la frigider (recomand, pt ca sunt cu carne), acoperite sau in platou pe care il pui intr-o punga sau in casolete de plastic…
Inainte de a le servi ti-as recomanda sa le bagi 5 min la cuptorul preincalzit.
Spor 🙂
Mersi mult! Te pup!
Delicioase
Draga Edith, eu azi am facut coronita cu spanac ,,,baghetele o sa le fac luni,,,coronita a fost un succes, a placut tuturor,,,felicitari pt blog,,ai retete deosebite si f gustoase
Gabriela, ma bucur ca ti-au fost de folos retetele mele.
Multumesc si te mai astept! La multi ani!
La ce foloseste oregano uscat daca este pus deasupra? In afara de aspect, nu vad ce alt efect ar putea avea.
pentru aspect dar si pentru aroma. Daca este pus deasupra nu mai da aroma??? Poti sa nu il pui, daca esti asa nedumerita de efecte!
Le-am incercat si sunt foarte gustoase insa aluatul nu a crescut prea mult.Imi poti spune ce foietaj ai folosit?
Simona, ma bucur ca ti-au placut.
Sincer, nu mai stiu ce foietaj am folosit, este o reteta facuta in 2009… Linco, Bela, ceva de genul asta.. sunt cele mai des intalnite.
Problema mea: un aluat foietaj are 800 g si m-am ganit ca ar trebui sa tai jumatate din el..se pare ca nu trebuia 😀
Ana, eu am avut unul de 400 g si a iesit foarte ok. L-am intins, asa cum scrie in reteta..
Sa inteleg ca nu ti-au iesit? 🙁
Hehe…pana la urma chiar au fost un succes, nu doar ca au iesit. ma tot uitam in foto de mai sus si mi se parea ca e aluatul intreg, asa cum il aveam eu pe cel de 800g. l-am intins dupa ce l-am taiat, atat cat s-a putut. si au iesit in jur de 13 cred. cealalta jumatate de aluat am folosit-o pt. reteta cu tapenade, un alt succes 🙂
Ma bucur ca au fost ok pana la urma 🙂