Un chec aperitiv rapid, cu muulta ceapa verde si foarte bun.
Este potrivit la orice petrecere sau ca mic dejun si de ce nu, ca pachetel la servici.
Reteta Click Pofta buna!
Ne trebuie:
3-4 legaturi de ceapa verde
4 oua
200 g cascaval
300 g sunca presata (sau alt mezel, la alegere)
4 lg faina
1 plic praf de copt
4 lg de ulei + 2 lg pt prajit ceapa
4 lg de iaurt
sare, piper
Cum se face:
Taiem ceapa verde:

si o calim putin ceapa in 2 lg de ulei.

Amestecam galbenusurile cu uleiul, iaurtul, cascavalul ras pe razatoarea mare,
ceapa, sunca taiata cubulete, faina si praful de copt. Punem sare, piper.
Apoi amestecam compozitia rezultata cu albusurile batute spuma.

Turnam compozitia intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina

si dam la cuptorul incins pt cca 35-40 de minute.
Aici era gata:

Se taie felii dupa ce se raceste.

Frumoase culori! Cred ca checul e foarte bun.
Multumesc frumos, Irina! Da, a fost tare bun.
ce bunatate de chec….yamiiii. Imi plac mancarurile cu multa verdeata.
Ce frumos arata checul tau si gustul trebuie sa fie pe masura!Sigur am sa il incerc si eu.
@Oana, Ioana: ma bucur ca va place, poate il incercati ca e bun. Ioana, te astept cu impresii 🙂
Vai,cum arata,ce culori!Super!
Te asteapta cateva premii,sa le ridici!Te pup!
Mi-am promis ca nu o sa mai fiu masochist, dar se pare ca nu ma pot abtine, deci am reintrat pe blogul tau in asta dimineata crezind ca micul dejun a fost suficient. Se pare ca nu. LA cit de frumos arata… nu mai pot ma duc sa-mi iau doi covrigi.
@Mimi: multumesc mult, ma duc acum 🙂
@Iatcu: Hi hi, pai cred ca in fiecare din noi e un mic masochist, altfel nu ne-am mai “da” pe situri de mancare :))
Sa-ti fie de bine la covrigi! Buni si aia 😉
Buni covrigi. Iar mincati cu ochii in monitor, au si o vaga aroma de “aperitiv cu verdeata”.
te asteapta un premiu pe blogul meu
@Iatcu: iar tu… o imaginatie bogata :))
@Michelle: multumesc frumos! 🙂
Buna Edith, La multi ani!!!
am facut acest chec pentru masa de Rev, doar ca in loc de ceapa verde am pus praz. Tare buna a iesit.
Doar ca s-a cam “dezumflat”, inainte de a stinge focul mai ca iesea din tava de chec. Am stins focul si l-am lasat in cuptor, oare trebuia scos afara?
Te pup, Ioana
Ioana, si cu praz cred ca a fost foarte bun. Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Nici al meu nu a ramas ca in poza cu tava, care e facuta imediat dupa ce l-am scos din cuptor. Daca te uiti la felii o sa vezi ca e mai lasat. Nu faptul ca l-ai lasat in cuptor e cauza ca s-a lasat, se pare ca asa se comporta el.
Eu insa nu le mai las in cuptor dupa ce se coc (cu exceptia cheesecake-ului) pt ca mi se pare ca se… usuca cumva.
Te mai astept!
Buna Edith si LA MULTI ANI !!!
Am incecat aceasta retzeta de chec si tin sa anunt ca a primit 10 pe linie si s-a topit in aceeasi zi…si eu care speram la un mic pachetel la servici !!!Ce naiva !!!
Multzumesc de retzeta si idee !!!
Acum mai urmeaza si alte retzete !!!
Felicia
Felicia, ma bucur ca ai fost apreciata pentru checul asta!
Te mai astept pe viitor ca sa mai primesti si alte laude! 😛
La multi ani!
L-am facut si eu. Oarecum monticizat (cu telemea degresata, iaurt degresat, piept de pui afumat si faina monti) si a iesit foarte bun.
In week-end as face cheese cake-ul dar nu stiu cu ce sa inlocuiesc biscuitii :((…
Multumesc de idei. Pup.
Draga anonima, ma bucur ca ti-a placut.
In ceea ca priveste cheesecake-ul, chiar nu stiu ce sa iti spun.. nu ma pricep la dieta asta, vreun gen de blat ai voie sa papi? Poti face un blat peste care sa pui crema de branza (banuiesc ca vrei un cheesecake la rece..).
te mai astept! 🙂
Buna ziua, Edith,
Sunt noua pe blogul tau si foarte incantata de retetele tale. Abia astept sa le incerc. Am o intrebare legata de reteta de mai sus, determinata de faptul ca vreau sa o prepar pentru invitati vegetarieni: se poate inlocui sunca presata cu ciuperci?
Iti multumesc pentru raspuns.
Cu drag, Alina
Buna Alina si bine ai venit 🙂
Sigur, poti inlocui sunca cu ciuperci. E o idee buna.
Banuiesc ca sunt ovo-lacto-vegetarieni, nu? 🙂
Te mai astept!
Va doresc sa aveti parte de sarbatori fericite si cat mai multe retete delicioase postate pe blog! Eu sunt noua pe aici si sunt foarte incantata! Am preparat deja de doua ori aceasta reteta si e foarte reusita (am pus susan deasupra si arata tare bine)! Mult succes in continuare!
Martina, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Cred ca a fost tare frumusel cu susan deasupra.
Te mai astept sa incerci si alte retete!
hmm.. si sunca unde se pune in reteta?
Asa cum se vede in poza, se amesteca impreuna cu ceapa, iaurtul si celealte. Numai ca am uitat eu sa il enumar acolo 🙂
Buna Edith. Am facut si eu reteta. Am pus ciuperci fripte pe grill de tabla in loc de sunca. A iesit f bun. Multumesc pt retele postate, am facut mai multe :).
Dana, ma bucur ca ai incercat aperitivul.
Te mai astept sa te inspiri 🙂