V-am aratat biscuiti cu nutella, asa ca era musai sa probez si muffins cu nutella.
Tot o idee gasita pe net, cu poza doar cu ingredientele si muffinsii in tava. Dar a trebuit sa o modific usor.
Reteta initiala avea doar faina, oua si nutella (doar 2 oua), eu am pus si putin praf de copt si 3 oua, pentru ca mi-au iesit
cam tari prima data. Sunt foaarte bune la gust si se fac foarte repede. Asa ca, nu mai stati pe ganduri! 😉
Ne trebuie:
300 g nutella
10 lg faina
3 oua
vanilie
1/2 lgt praf de copt
un praf de sare
– cantitati pentru 10 bucati –
Cum se fac:
Amestecam intr-un bol toate ingredientele, omogenizam cu o spatula.
Punem compozitia in formele de muffins, cu ajutorul unei spatule de inghetata
(v-am mai zis ca eu mereu procedez as, merge foarte repede si nu murdarim nimic in jur).
Presaram deasupra (optional) putina nuca, nuca de cocos, decoratiuni din zahar sau fulgi de migdale.
(bobitele de zahar folosite de mine le-am luat din Italia, la noi nu am vazut…)
Coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru 25-30 minute.
Bune, rapide si ciocolatoase. Ce altceva iti mai poti dori? 🙂
Enjoy!
Nota: puteti adauga in compozitie nuca/alune maruntite sau chiar stafide/coaja de portocala.
cum ai facut inimioara din cana cu ciocolata calda?
S-a format spuma din cafea in forma (aproape) de inimoara, iar eu am ajutat-o putin in Photoshop. 🙂
Multumesc din suflet pentru reteta! Multa iubire, fericire si liniste iti doresc, cu ocaziea zilei de 14.Feb.!
Cu placere, Laura! Te astept sa-mi spui cum ti-au placut 🙂
Multumesc din suflet pentru urari, la fel sa ai parte si tu! ♥
Au iesit de minune!!!!invitatii le au devorat!!!!!week end ul viitor tre sa mai fac o serie.te pup si imi multumim pentru retetele geniale!!!
Laura, ma bucur tare ca ti-au placut si te mai astept sa te inspiri! 🙂
Pot inlocui faina cu faina de migdale? Nu numai la reteta asta, ci si la restul. Am citit ca faina alba nu e prea sanatoasa..
Oanna, cu siguranta merge inlocuita insa nu stiu sa iti spun ce cantitate ar trebui sa pui, intrucat faina de migdale este mai densa… deci nu cred ca poti inlocui faina de grau 1 la 1 cu faina de migdale. Mai cauta info pe net si vezi daca gasesti undeva. Sau faci niste teste cu diverse cantitati pana iti dai tu seama 🙂
O sa pun pe blog in viitorul (sper) apropiat si niste retete paleo, care sunt cu faina de migdale. 🙂
Perfect. Voi testa sa vad cat si cum. Inca o intrebare: in loc de nocivul zahar, pot pune xylitol in orice reteta? sau alt indulcitor “mai natural”?
Sigur, poti folosi xylitol in loc de zahar la majoritatea retetelor (mai putin la cele in care se caramelizeaza zaharul, nu am incercat asa si nu stiu sa-ti spun cum se comporta xylitolul).
Mama mia, genial!!!! Absolut ciocolatos! Stiu pe cineva care o sa moara de placere cand o sa manance briosele astea!
P.S. Am si eu lingurite ca a ta! Ador modelul de pe “codita”. Sa le stapanim sanatoase!
Amalia, sunt tare, tare bune, or sa va placa! 🙂
Lingurita am luat-o dintr-un magazin cu lucruri vechi din Bv, era doar una… 🙂 Sa le stapanim sanatoasem, cum zici. 🙂
Ce reteta simpla si ce repede se fac..Super!
sunt si tare bune, Rocsy! 🙂
Eu zic sa facem schimb de dulciuri!!!! 🙂 )))
Cristina, arata intr-un mare fel prajitura ta, sunt de acord! Ce rapida ai fost 🙂
le-am facut….sunt geniale 🙂
Madalina, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Eu o pregatisem de aproape 2 saptamani inspirandu-ma de aici: http://kirbiecravings.com/2013/02/easiest-3-ingredient-nutella-brownies.html ! Mi s-a parut draguta coincidenta postarii!
Woow, super coincidenta. 🙂 Si eu de prin ianuarie le-am facut 🙂
Ce bunatati de muffins. Perfecte pt micul dejun langa o cana de cafea!
Le-am incercat si eu si au iesit suuuper. O reteta simpla, usor de facut si ffff delicioasaaa 😀
Multumim pt aceste retete minu’ minu’ 🙂
Alina, ma bucur tare ca ti-au placut 🙂
Can I ask how much do I need to put in for the flour? Coz what I see its 10 lg.
10 lg of flour means 10 Tbsp 🙂
Buna ziua, ce inseamna 10lg faina ? 100 grame ? Multumesc
Aura, 10 lg = 10 linguri.
Exact inaintea ta a intrebat cineva care a tradus retetea in engleza cu google translate si i-am spus 🙂
Am facut muffins-urile weekendul asta. Am pus si un strat de ciocolata pe ele si au fost mancate cu mare placere. 🙂
Mmmm, inca si mai multa ciocolataaa 🙂
Ma bucur ca ti-au placut 🙂
Sunt in cuptor si arata super.au crescut.cea mai buna si simpla reteta.multumesc.pupici
Ioana, ma bucur ca le-ai incercat. Sper sa fie pe placul tau 🙂
Te mai astep!
Mulțumesc ptr. rețetă. …nu am gătit în viața mea prăjituri, deșii îmi plac foarte mult brioșele.
Mi a ieșit minunat …ești foarte bună în ceea ce faci. Voi mai încerca rețetele tale.pup
July, cu placere! Ma bucur ca ti-au placut. Te mai astept cu impresii cand incerci ceva 🙂
Am incercat sambata dupaamiaza aceste briose si as avea cateva intrebari.
Cum ar trebui sa fie la final, ar trebui sa treaca testul cu scobitoarea sau sunt genul de desert la care ar trebui sa ramana putin necopt? Dupa 28 de minute n-au trecut testul cu scobitoarea si le-am mai lasat vreo 3-4 minute.
Mie mi-au iesit – cred – putin cam tari si nu stiu daca din cauza ca le-am tinut prea mult la cuptor sau fiindca am respectat cantitatea de faina desi aveam niste oua tare micute. Poate trebuia sa aleg o lingura mai mica sau sa pun cu o lingura mai putin
Au fost insa foarte gustoase si cu siguranta as dori sa le mai fac candva. Desi nu am prea mult timp de gatit ( doar din cand in cand sambata) si nici multa experienta, se pare ca in ultima vreme blogul tau cu prea multe ca sa pot rezista. Urmatoarea pe lista mea este prajitura cu branza dulce.
Ina, nu sunt foarte pufoase muffinsurile. In principiu ar trebui sa treaca testul scobitorii. Inteleg ca le-ai lasat 31-32 min, adica cu 1-2 min in plus fata de ce e specificat in reteta. Timpul de coacere poate diferi usor de la cuptor la cuptor.
Daca ai avut oua micute, ar fi trebuit sa reduci putin cantitatea de faina (sa fi pus doar 9 lg…).
Sper ca data viitoare sa iti iasa mai pe gustul tau.
Te mai astept cu impresii cand incerci ceva 🙂
PS. Poate incerci si biscuitii cu nutella https://www.edithskitchen.ro/biscuiti-cu-nutella/
Le-am bagat si eu la cuptor, abia astept 🙂
sper sa-ti placa, Anca! 🙂
Foarte buni! Tu stii ca eu sunt mare, mare fan Edith’s Kitchen dar tu esti o persoana atat de talentata incat pe orice pui mana faci magie. Te admir mult si te felicit pentru toata munca ta, imi este tare drag sa te urmaresc!
Te pup si iti multumesc!
Ma bucur tare ca ti-au placut! 🙂
Am o intrebare. Nu prea am experienta la bucatarie, dar chiar
mi se par atat de gustoase briosele tale, incat am sa incerc! Dar am o intrebare: Ce inseamna 10 lg faina?
Andreea, sunt foarte bune. 10 lg = 10 linguri 🙂
Daca folosesc faina integrala de grau spelta puna aceeaai cantitate? Multumesc!☺️
In principiu da, insa nu am incercat decat cu faina alba, asa ca nu pot garanta pt rezultat. 🙂
Minunile sunt la cuptor de 15 minute si abia tin curiosii afara din bucatarie, miroase extraordinar 🙂
Iti urmaresc blogul de mult timp, am facut foarte multe retete “in liniste” dar de data asta trebuie sa iti spun cat de mult iubesc retetele tale!
Astazi fac doar o portie, de proba, sambata am de facut muuuulte si cautam niste muffins cu ciocolata ca sa le pot decora cu perle mici, albe si cu inimioare roz. La eveniment vor fi si copii asa ca nimeni nu va sti ca de fapt eu ma simt ca la 12 ani cand le vad asa frumoaaaseeeee…secret,da? 😉
Monica, sper ca au fost pe gustul vostru 🙂
Te astept sa-mi spui 😉
PS. Ma bucur tare ca iti sunt pe plac retetele mele. Poate pe viitor, nu le mai incerci “in liniste” :)))
Foarte bune! Și am uitat să pun praful de copt… 🙂 Au crescut oricum.
Teodora, ma bucur ca ti-au placut si au iesit bine si fara praf de copt 🙂
Le-am facut de doua ori si sunt delicioase, problema e ca sunt cam tari, nu sunt moi si pufoase..ce le-am putea adauga ca sa fie mai moi?
Incearca sa pui 9 sau 8 linguri de faina si 1 lingurita de praf de copt
Te astept sa-mi spui cum au fost asa. 🙂
Buna! Ca textura, sunt pe aproape de cupcakes.urile cu ciocolata și portocale? Mă refer strict la textura “blatului”. La cele cu frostingul de porțile, blatul este ffff fin și delicat. Mi.a plăcut mult și dacă și acesta, cu Nutella e pe aproape, mă risc 😃.
Mulțumesc!
Nu e atat de fin ca alea, dar e bun 🙂 Eu, la cat se fac de simplu, m-as risca 😛
Le-am încercat ieri. Au ieșit bestiale!! 🙂 Am pus 9 linguri de făină și o linguriță de praf de copt. Le-am ținut la cuptor până în 25 de minute (cred că vreo 22) și au ieșit pufoase 🙂 Le-am decorat cu cremă caramel și au fost senzație!
Mulțumesc mult pentru rețetă! Sigur o voi folosi de mai multe ori de acum înainte.
O seară frumoasă!
Izabela
Izabella, ma bucur tare ca ti-au placut 🙂
Cum ai facut crema caramel? 😀