Prajitura cu caise - Prajitura cu caise
Cine poate spune nu unei prajituri cu caise pufoasa, aromata si delicioasa.
Se face repede si se mananca si mai repede. Pentru un galben mai intens, eu am folosit praf de copt cu sofran si oua de casa.
Sigur, o puteti face cu orice fel de alte fructe, va fi delicioasa.
Eu am avut o tava de 23 cm diametru, insa puteti folosi o tava cu pana la 26 cm diametru (va iesi mai putin inalta).
Ne trebuie:
150 g unt
120 g zahar
vanilie
un praf de sare
3 oua
110 g Iaurt
2 lingurite praf de copt
220 g faina
6-8 caise
Pt deasupra:
1-2 linguri de zahar
3 linguri rase faina
o lingura de unt
– cantitati pentru o tava de 23 cm diametru –
(Puteti folosi si o tava de pana la 26 cm)
Cum se face:
Taiem caisele felii.
Intr-un bol, mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul, vanilia si sarea cca 1 minut.
Adaugam ouale pe rand, mixand dupa fiecare.
Adaugam iaurtul, mixam cat sa omogenizam.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt, in 2 transe.
Ungem o tava cu unt si turnam compozitia. Adaugam deasupra feliile de caise.
Eu am pus in aluat si cateva cubulete de caise iar deasupra le-am pus cat am putut de dese.
Prajitura cu caise in tava - Prajitura cu caise
Intr-un robot cu lama in S adaugam faina, zahar, sare si untul si pulsam de cateva ori. Presaram deasupra amestecul obtinut.
Prajitura cu caise in tava 1 - Prajitura cu caise
Coacem la cuptorul preincalzit la 170° C pentru 40-45 minute sau pana trece testul scobitorii.
Buna, pufoasa, aromata.
Prajitura cu caise 1 - Prajitura cu caise
Enjoy!
Prajitura cu caise 2 - Prajitura cu caise