tarta cu prune 1

Inca se mai gasesc pune, asa ca nu ratati ocazia sa incercati tarta asta minunata.

Sigur, merge si cu nectarine, mere, chiar si cu struguri. Dar cu prune este minunata (doar am incercat-o) Smile with tongue out

Ne trebuie:

Pt aluat:

300 g faina

150 g unt

80 g zahar

1 ou

un varf de cutit de sare

2-3 lg apa rece

Pt umplutura:

10-12 prune

2 oua

150 ml frisca lichida

6-7 lg de zahar

1 lg amidon

vanilie

(diametru tava: 26 cm)

Cum se face:

Aluatul:

Punem toate ingredientele pentru in robotul de bucatarie si mixam pana obtinem un aluat compact.

Facem o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si dam la frigider cca 30’.

Dupa cele 30 de minute (il puteti lasa si de pe o zi pe alta) intindem foaie subtire de cca 0,5 cm,

il punem in tava, intepam din loc in loc cu furculita si coacem la cuptorul bine incins in prealabil cca 10-15 minute

(punem hartie de copt peste el si 2-3 pumni de boabe de falsole, sa nu se umfle – e bine sa pastrati si sa folositi aceasi fasole pentru toate tartele… ).

Umplutura:

Taiem prunele in jumatate, apoi fiecare jumatate in 4-5 felii pe lung.

Mixam putin ouale, adaugam frisca/smantana lichida, zaharul, vanilia, amidonul.

Turnam amestecul peste aluat, in tava si asezam deasupra feliile de prune, in cercuri concentrice.

Deasupra lor presaram 1 lg de zahar.

Untitled-1

Coacem la cuptorul preincalzit cca 25-30 minute.

Lasam sa se raceasca putin, apoi o acoperim sa nu se intareasca crusta.

Mie mi-a placut mai mult rece insa o puteti consuma si calduta.

Tare buna si aromata.

Enjoy!

tarta cu prune