Biscuiti cu ciocolata, rapid de facut si tare frumusei, din seria biscuitilor pentru Craciun.
Am reusit sa vin cu inca o reteta de biscuiti (din multele retete deja pregatite si fotografiate),
din pacate nu voi putea posta pana la craciun mai multe, asa cum mi-ar fi placut.
Dar retetele vor ajunge pe blog mai devreme sau mai tarziu.
Ne trebuie:
2 oua
100 g zahar
100 ml ulei
vanilie
1/4 lingurita sare
cca 300 g faina
40 de grame decoratiuni marunte ciocolata
10 g praf de copt
cca 100 g ciocolata (eu am pus jumatate neagra, jumatate cu lapte)
– cantitati pentru cca 60 de bucati –
Cum se fac:
Amestecam cu telul ouale cu zaharul, sarea, uleiul si vanilia (eu am folosti un ulei aromatizat cu rom, vanilie si cocos de la Unisol,
care le-a dat o aroma foarte placuta).
Cernem peste ele faina amestecata cu praful de copt, omogenizam cu o spatula.
Adaugam si decoratiunile de ciocolata si framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen.
Facem din aluat suluri subtiri de un deget
si taiem biscuitii de cca 7 cm lungime din sulul format, ca in imagini.
Punem biscuitii in tava pe hartie de copt (lasati putin spatiu intre ei, pentru ca vor creste si in latime)
si coacem la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 13-14 min.
Ii lasam sa se raceasca complet si inmuiem capetele biscuitilor in ciocolata topita (pusa intr-un bol mic sau o cescuta)
si ii punem pe un gratar sau pe hartie de copt pana se intareste ciocolata.
Ii putem pastra in cutii acoperite timp de cateva zile.
Pe contul de instagram am postat si un reel din timpul prepararii. Va astept sa ma urmariti si acolo.
Enjoy!
























