O reteta cu specific turcesc, in care combinatia morcov- iaurt este incredibila.
Nu as fi crezut ca imi va place atat de mult, am fost putin sceptica pana sa o gust, insa este minunata.
Nu degeaba toata lumea lauda bucataria turceasca… 🙂
Ne trebuie:
500 g morcov
500-600 g iaurt
4 catei de usturoi
sare, piper
4-5 lg ulei de masline
Cum se face:
Punem iaurtul la scurs intr-o sita, pe care o asezam pe/intr-un castron mai mare.
Surgandu-se excesul de zer, iaurtul ramane foarte fin.
Eu l-am lasat cca o ora. Puteti sa il lasati si mai putin, pana pregatiti morcovii.
Eu am folosit iaurt de oaie si bivolita Cedra de la Napolact care ne place foarte mult.
Acum, trecem la morcovi, ii curatam, ii dam pe razatoarea mare si ii calim in 4-5 lg de ulei de masline. Ii acoperim si amestecam in ei din cand in cand timp de 5-6 minute.
Ii lasam sa se raceasca putin.
Punem morcovii peste iaurtul scurs, adaugam sare, piper dupa gust. Zdrobim si usturoiul si omogenizam bine.
Dam la frigider pt 30 min.
Eu am picurat deasupra putin ulei de masline.
Rezulta o salata foarte cremoasa si aromata, frumoasa la culoare, pe noi ne-a cucerit.
Poate fi folosita cu succes pe post de aperitiv la o masa festiva.
Se poate manca ca garnitura pentru carne sau pur si simplu cu o paine buna.
Enjoy!
O combinatie interesanta,cred ca merita incercata!Salata arata foarte bine,iar pozele pe care le faci……superbe!Felicitari
POTI SA PREGATESTI SALATA SI CU SFECLA ROSIE COAPTA 🙂
M-ai convins să o fac și eu weekend-ul ăsta 🙂
Cedra de la Napolact mâncăm și noi. E delicios!
O sa incerc si eu salata in weekend. Imi place tare mult cum arata. Revin cu inpresii. Pupici
Flory, Amely, Andi, Ancuta, multumesc pt vizita!
@Fory: multumesc mult!
@Amely: multumesc pt sugestie.
@Andi: sper ca ti-a placut dc ai incercat-o 🙂
@Ancuta: te astept cu impresii!
Am facut si eu azi salata cu morcov si iaurt. Ne-a placut foarte mult! Eu am mancat-o pe paine, sotul fara paine. Buna oricum. O voi mai face.
Oare este buna salata asta si pe a doua zi? Am musafiri si vreau sa ma pregatesc din timp, macar ce pot. Ce zici, Edith?
Dana, ma bucur ca v-a placut! Te mai astept!
Ela, sigur, e buna chiar si a treia zi. E posibil sa se stranga 1-2 lg de zer deasupra, il scurgi, amesteci si gata 🙂
Spor!
Am revenit cu impresii asa cum am promis. Am facut salata si ne-a placut tare mult. Am servit-o pe post de aperitiv iar musafirii au fost incantati. Multumesc pentru reteta. Pupici
Ancuta, ma bucur ca v-a placut! Sa va fie de bine !:)
Am facut si eu aceasta salata si ne-a placut tare mult. Multumesc pentru reteta.
Cu placere, Cristina! 🙂
Am folosit aceasta salata ca garnitura la peste , super !!! Am dat reteta mai departe la invitati . Mc ca existi Edith !!! Super idei !!!
Andreea, ma bucur mult ca v-a placut 🙂
Te mai astept sa te inspiri 😉
OHHH…iubesc aceasta salata….eu o folosesc ca si dip sauce cu tortilla chips 🙂 hmmm…trebuie sa ies urgent de pe site-ul tau…mai e putin si mananc monitorul 😉
parca am si eu o salata turceasca de morcovi pe blog,dar sa stii ca nu mai tin minte ingredientele:)) in afara de morcovi:) Precis varianta mea nu a avut usturoi,dar m-ai facut tare curioasa. Eu mai gatesc de la tine,dar n-am apucat sa postez.
Adina, eu iubesc mancarea turceasca. Trebuie sa vad musai si salata ta! 🙂
Sa o incerci si pe asta, pt ca e foaarte buna. Noi o mancam si simpla cu paine :))
ma bucur ca incerci retetele mele, sper ca iti si plac 🙂
sa sti ca nu m-as fi gandit niciodata (probabil) la combinatia asta. Am incercat cu succes multe din retele tale Edith si am toata increderea sa o incerc si pe asta. Cat de curand iti spun cum a iesit!
Lavinia, ma bucur ca ti-a placut ce ai incercat de la mine, sper sa iti placa si salata asta 🙂
Delicioasa! Felicitari!
Nu te mai saturi de ea! E super buna!
Anonim, Mia, ma bucur ca v-a placut 🙂
Fiindca am dat-o pe salate in ultima vreme, cred ca o sa incerc si eu , e f tentanta 🙂 Si tot ce e cu iaurt imi e pe plac. sper sa mearga si cu Vio de Vaslui 🙂 Multumim Edith pentru preparatele delicioase!
Veronica, e tare buna, n-o sa-ti para rau 🙂
LA categoria salate gasesti multe alte salate delicioase, pe care merita sa le incerci.
Te mai astept! 🙂
Edith!!!
😀 observi ranjetul asta de pe fata mea !?! e de la salata turceasca ! ieri, n-am mai rezistat tentatiei si m-am pus pe treaba ! a iesit o minunatie dupa cum bine spusesei! si am profitat ca nu era mai nimeni prin preajma…si-am mancat-o eu pe toata :-))) si-acuma miros a usturoi :-p E clara treaba, curand tre’ sa pregatesc inca una in cantitate dubla, ptr tot familionul ! Multumesc , draga Edith! Vara asta eu..mananc salata turceasca !!! 😀
Veronica, ma bucur tare ca ti-a placut! :)))
Sper sa mai incerci si alte retete de la mine. Te mai asept! 🙂
Suuupeerr buna!! Tocmai am scos-o din frigider dupa o lunga asteptare de 30 de minute si pot sa spun ca e delicioasa! Imi place ca are usturoi ( bineteles ca am pus putin mai mult decat era in reteta) si ca se face foarte rapid!! Multumim pentru delicioasele retete pe care ni le impartasesti!! O zi frumoasa!
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
te mai astept!
Eu am adaugat si putina telina rasa si cateva picaturi de zeama de lamaie.A fost delicioasa.
ma bucur ca ti-a placut 🙂
O salata fina si delicioasa!
am incercat-o este fenomenala. A fost pt un party, toata lumea a cerut reteta!
Ma bucur ca v-a placut 🙂
Super tare! Am adăugat si putina boia de ardei.
ma bucur ca ti-a placut 🙂
daca as incerca cu morcov crud ar fi buna?
Alina, cred ca da. Nu am incercat cu morcov crud, sincer. Fa o cantitate mai mica si vezi 🙂
Ideea este minunata!!! eu am modifcat-o astfel : pe langa morcovi am mai pus gulii, o rodie si nuci sau alune. A iesit o NEBUNIE gustoasa!!!
Alina, trebuie sa fi fost minunata si asa 🙂