Imi place varza murata pregatita in orice fel, in sarmale de post sau cu carne, in varianta calita cu carne sau fara
sau pur si simplu salata cu ulei si piper.
Astazi va arat o varianta de post delicioasa, varza murata cu orez si ceapa calita.
Daca nu ati mancat niciodata, e musai sa o incercati 🙂 Este tare buna, noua ne place mult.
Ne trebuie:
3 cepe mari
cca 100 ml ulei
150 g orez
1 varza murata mare
o conserva de rosii decojite Sun Food
piper
Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,
pe care le am mereu la indeamana.
Cum se face:
Intr-o cratita (de preferat antiaderenta), calim ceapa tocata marunt, in ulei, pana devine sticloasa, apoi adaugam orezul
si il calim si pe el vreo 5 minute, amestecand des.
Adaugam apoi varza tocata marunt (ca sa nu trebuiasca fiarta foarte mult), rosiile pasate cu
blenderul vertical (le puteti lasa si asa, bucati) plus inca 400-500 ml apa si piper din belsug.
Atentie, nu mai adaugati sare, varza este deja sarata.
Am mai lasat sa fiarba pe foc, acoperit cca 20 minute, apoi am pus varza la cuptorul preincalzit la 180 C si am lasat-o acolo cca o ora.
Absolut delicioasa!
Enjoy!
Buna,
Cat sa fi cantarit varza murata? 1 kg, 2 kg? Adica 150 grame orez la aprox cata varza ?
In cuptor a stat tot acoperita sau doar jumatate din timp a fost acoperita?
Multumesc.
Mihai scuze de intarziere, nu am cantarit varza, era o capatana medie spre mare. Acum.. daca pui putin mai mult orez sau mai putin nu va fi nicio nenorocire. Nu e ca si cum faci o prajitura 🙂
Ceapa sa pui din belsug 😉
Vasul se pune la cuptor acoperit, este aceslasi vas cu cel in care s-a preparat sau poate fi si din alt material genena.
Eu nu acopar nimic cand pun la cuptor, nici varza nici sarmalele.. 🙂