Turtitele astea pe cat sunt de dragalase pe atat sunt de buuune.
La gust sunt un amestec de clatite cu placinta cu branza dulce. Mmmmm….
Reteta CristinaK
Ne trebuie:
400g branza dulce de vaca
50g zahar
1 ou mic
6~8 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri suc de lamaie
stafide pt. ornat
putin ulei
Eu am pus si 1/2fiola de Dr Oetekr butter vanilla
Cum se fac:
Branza se freaca cu zaharul; se adauga oul batut, praful de copt stins cu sucul de lamaie, faina si esenta de vanilie.
Trebuie sa iasa o compozitie aproape ca cea de paine, dar putin lipicioasa.
Deci cantitatea de faina o sa varieze in functie de branza: daca aceasta este mai uscata vor fi de ajuns 6 linguri, dar daca branza va fi mai moale atunci
vor fi necesare mai mult de 6 (mie mi-au intrat cca 8 linguri).
Se ia aprox. o lingura plina de compozitie si se da prin putina faina apoi se fac turtite, cam cat chiftelele, care se pun in tigaia infierbantata si unsa cu putin ulei.
Deasupra turtitelor se pun cateva stafide, le presati cu degetul.
Se rumenesc la foc mic-potrivit pe ambele parti.
Se pot servi atat calde cat si reci… dupa preferinta, se pot pudra si cu zahar.
Sunt buuune de tot!
yummm, ce bine arata!!!
astea le rezerv pentru micul-dejun de duminica, cand e ziua de rasfat!! :))
foarte frumoase si pozele!!
te pup!!
Super idee! Si dupa ingredientele folosite, cred ca ies foarte bune. Le voi incerca sigur zilele astea Edith, dar am o rugaminte: imi poti spune, te rog, daca se mentin proaspete si pe a doua zi? Desi, nu sunt sigura ca vor rezista prea mult… :-)Multumesc!
Edith, ti-au iesit mai frumoase ca ale mele 🙂 Imi plac mult si pozele ;)…
Pupici!
Arata foarte bine. Bravo!
Kzarine, Roxana, hapleablog, merci frumos!:) Fetele, sigur or sa va placa daca le incercati! 🙂
Cristina, nu este adevarat, ale tale sunt mai frumoase! 😛 Oricum saru’mana pt reteta, ca au fost ff bune 🙂
Mamamie le facea pe plita, direct! Le scuturam, sa se raceasca mai repede!
Ale tale sunt cochete!
@gospodina de criza: pai da, mai in ton cu ziele noastre 😛
Roxana, scuze, am uitat sa iti raspund, cred ca mi-au mai ramas vreo doua si a doua zi si sunt la fel de bune. Insa.. nu cred sa ramana, eu m-am abtinut ca sa mai las si pt a doua zi :))
Atit turtitele cit si pozele arata tare yammy-yammy.O saptamina frumoasa.
Arata foarte bine, multumesc pentru reteta.
Paradins,saru’mana! Merci de vizita! 🙂
Gyony, sper sa iti placa daca le incerci!
Arata forte apetisante, iar poza este foarte frumoasa. Felicitari inca odata!
Multumesc frumos, Ligia! 🙂
Nu mi-au iesit asa cum ma asteptam…ale mele arata mai mult ca niste papanasi..ai vreun secret? poate am pus prea mult ulei? felicitari..poate ca secretul tau se numeste experienta..:P
@tanara mamica: sa stii ca nu am facut absolut nimic in plus fata de ce am scris in reteta. Experienta nu poate fi vorba, a fost prima data cand le-am facut.
Hai sa o luam pe rand, aluatul a fost prea moale? Eu ulei nu am pus mult, cum se vede in tigaie, doar am uns-o. Tu ai pus mai mult?
Dar, teoretic si dc puneai mai mult ulei tot trebuia sa iti iasa, ies ca niste chiftelute…
Poate le mai incerci odata.. chiar nu imi dau seama ce s-a intamplat. Imi poti da alte detalii? Cum au iesit ca papanasii?
Am mai vazut azi la cineva turtite, dar ale tale sunt mai pe gustul meu, deoarece contin si branza 🙂
Trebuie neaparat sa le incerc!
Pupici
Sunt bune-bune. Sper sa-ti placa 🙂
Edith,se pot face si la cuptor?
Nu am incercat la cuptor. Cu siguranta merg. Ins astea, fiind usor prajite, au un gust usor de clatite, pe care cu siguranta il vei pierde daca le coci la cuptor 🙂
mmmm! ce buune par! oare merg adaptate la Dukan?
Probabil ca merg.. dar nu stiu daca 6 lg de amidon sunt suficiente. Si daa ar fi, ar insemna ca le poti consuma in 6 zile (nu mai stiu exact cate ies). Sa ungi si tigaia cu ulei, este important pt gust, au oarecum gust de clatite din cauza asta. 🙂
Sau poti aduga cateva lg de amidon si tarate rasnite.
Oare nu merg cumva reinterpretation și pentru bebe, cu miere sau curmale in loc de zahar, fără praf de copt și fără ulei în tigaie? Iese ceva?!
Ana, poti incerca, nu le-am incercat decat asa. Recomand sa incerci o cantitate mica 🙂