Deci primii mei tradafirashi au iesit asa:

Aici varianta finala a celor 3:
Am mai facut unul aseara, si o sa postez si poze pas cu pas (prima data nu am facut poze chiar pas cu pas ca nu stiam ce-mi va iesi)
Se taie carameaua Sugus in 4 (pentru primele petale care sunt mai mici) si in 3 pentru cele mai mari, se fac niste bilute intre degete si intre 2 folii de plastic se intinde biluta cu facaletul:
Se face mijlocul trandafirului ca un con (care poate fi plin sau gol ca in imagine) care se lipeste pe o scobitoare. Apoi se fac si celelalte petale care se lipesc usor peste mijoc:
Si varianta finala a celui de aseara:
Aici primii 3 (care au stat la frigider 2 zile) si cel de aseara pt comparatie…
Primul e facut din serbet+lapte praf (am incercat si varianta asta desi a iesit cam sfaramicios…), al doilea din sugus (ramane varianta cea mai buna) iar ultimul
(pe care l-am si folosit la tort) l-am facut din caramele Maoam care sunt mai tari decat sugus-ul, dar pana la urma a iesit cel mai bine.
Si cel alb mai de aproape:
Cam asta a fost cu “joaca” mea cu trandafirii… Ma potolesc (pentru un timp).
Edith sint frumosi dar incearca sa acoperi mai mult conul aceiasi problema am si eu 🙁
Daaa 🙁 stiu ca am facut mijlocul cam gros 🙁 Sper pe viitor sa ii reusesc mai frumoasi 😛
Lasa ca ai tai sunt frumosi, de ce zici?
Bravo Edith !!! Eu am incercat la un moment dat, dar nu mi-a iesit pasta bine, era prea lipicioasa…O sa mai incerc si eu, dar cred ca nu am talent 🙁
E ziua inimutzei in curand?
Merci, Ginuca! Muuuah!
Eu i-am facut din Sugus 😛 Sa incerci si tu ca sigur or sa-ti reuseasca 🙂
Da, o sa serbam ziua lui Ioan duminica, desi e pe 25 🙂
moama, ce flori faine ai facut!Bravo!!!!!
Vero, venind de la tine e un suuuper compliment 😛
Sar’na, mai am muuult de exersat pana sa ajunga ca ai tai (daca nu cumva imi “trece” dupa ce fac tortul sambata :D)
Sunteti extraordinare !!!
La multi ani ! Sarbatoritului o sa ii placa cu siguranta !
beautiful flowers
Le-a vazut deja, Irina nu or sa fie surpriza 😛
Cine sunt(em) extraordinare? 🙂
thanks, Carmen!
Si tu si Veronica ! Nu stiu cum de aveti atata rabdare, migala, etc…
Bravo !
Merci Irina! Ce face Veronica e arta, eu sunt miiiic copil 😀
super si super frumos.
dar cred ca e o tehnica noua. nu se faceau trandafirii din altceva?
o zi minunata iti doresc
LA MULTI ANI
Merci, James! Sunt si alte feluri de a face trandafirii, dar eu l-am ales pe cel mai simplu…:P
Si da, cred ca e o metoda mai noua 🙂
O zi frumoasa si tie (cat a mai ramas din ea)
Doamne, unde erai cand locuiam cu iubitul si ma chinuiam cu cartea in fata? 🙂
mai vreau mai vreau
PS: multumesc pentru gandurile bune!
Costina, pana acum cateva luni nici eu nu prea gateam .
Acum e tarziu, sau deja te-ai specializat?
Sau… sa inteleg ca nu mai stai cu iubitul tau? 🙁
Ce idee geniala! Sant foarte, foarte frumosi, toti trandafirii! Cred ca incerc si eu:-)
Merci frumos! Nu-s chiar asa frumosi 😀 dar la vremea aia m-am straduit 😛
Intr-adevar e o idee geniala, insa din pacate nu ma pot lauda ca e a mea :))
PS Am aruncat un ochi pe blogul tau si, desi nu inteleg nimic, mi-au placut pozele 🙂
Nu pot, decat sa-ti multumesc pentru calea pe care mi-ai aratat-o.
Asa sigur o sa incerc si eu sa fac.
Cu prima ocazie cand ma duc la supermarket caut caramelele.
Ideea mi se pare grozava, fata de martipan sau pasta de lapte praf.
Viviana, cu multa placere! Asa e, e o metoda mai rapida si la indemana oricui.
Sa-mi spui cum tiau iesit 🙂
Minunata idee! Nici nu mi-am inchipuit ca as putea face asa ceva vreodata! Trebuie sa incerc si eu! Multumesc, Edith!
Ionela, bafta!
Cu putina rabdare si antrenament sigur or sa-ti iasa mai frumosi decat ai mei 🙂
edith…..iubita…..iti multumesc ptr. reteta de trandafiri ,eu ai faceam din serbet cu lapte praf si era un chin ,acum a mers f.repede si sunt super de multumita datorita tie ,esti supercalifragilisticaexpialidoisen……te poooooooooop…daca vrei te invat sa faci floricele din albus si zahar praf pt. decor…ei…ce zici ? pupicei
Pisicuta, ma bucur ca ti-a placut metoda asta.
Daca vrei sa sa imi zici reteta.. nu ma supar 🙂
Insa nu stiu cand ma voi apuca dinnou de facut trandafirasi 😛
Draga mea, ai tai sint superbi. Sa-i fii vazut pe ai mei, nu faceai un buchet decit la o mireasa oarba, dar tot au fost admirati. Ma exersez si eu pentru un buchetel dar sincera sa fiu este multa migala si rabdare. Si a ai liniste in bucatarie, nu curiosi si mici cersetori. Citind toate blog-urile vad ca sint tare multe metode. Cu serbet nu am incercat, dar cu rahat, da. Au iesit cam moi, poate nu am pus destul zahar. Pup mult, Nina
Arata frumosi trandafirii tai si ma bucur ca am surse de inspiratie ca si blogul tau, e minunat tot ce faci. Am vrut sa iti sugerez tie si altor persoane care poate au nevoie de aceste flori frumoase pe un tort sa aruncati o privire pe acest video, care mi se pare ca explica cea mai facila cale de a face un trandafir : http://cakecentral.com/articles/134/how-to-make-a-rose-with-a-5-petal-cutter. Sper sa fie de ajutor!
Kate, multumim frumos pentru link, intradevar ies frumosi. Insa, sunt facuti din fondant sau pasta de zahar… si cred ca destul de putine persoane se incumeta sa le faca. Ne mai trebuie si forma aceea de taiat.
Dar, daca esti pasionat ii faci 🙂
Eu cred ca varianta cu sugus-ul e cea mai la indemana, iar cu putin exercitiu pot iesi chiar frumosi. Eu de atunci nu am mai incercat, dar sunt convinsa ca voi o sa ii faceti muult mai frumosi decat ai mei 🙂
ma numesc cristina si va rog fetelor invatati-ma si pe mine cum sa fac trandafirii va rog sunteti minunate ma uimiti cu priceperea voastra
Cristina, asta este blogul meu, nu cred ca are cine sa iti mai raspunda altcineva 🙂
Postul asta este exact despre cum sa faci trandafirii din sugus. Urmeaza pasii descrisi si sigur reusesti!
Edith,sunt o stangace in a folosi un calculatorcum de altfel sunt si in tehnica de ornare a torturilor pe care vreau sa o invat . iti multumesc pt ca mi-ai raspuns .Am sa incerc sa fac si eu trandafirii din sugus sa vad ce-mi va iesi.
Cristina, si eu la fel de incepatoare sunt in ale ornatului torturilor 🙂
De atunci nu am mai facut trandafiri, dar eu zic ca daca exersezi sigur iti vor iesi frumosi! 🙂
Daca nu te descurci prea bine cu calculatorul, poate te-ar ajuta sa comanzi “Bucatarie la cutie” – retetele mele tiparite ca sa le ai la indemana. Dai click pe bannerul verde sau aici citesti informatii: http://edithfrincu.blogspot.com/2011/03/bucatarie-la-cutie.html
Te astept sa imi spui cum ti-au iesit 🙂
buna edith…. o intrebare am…. daca fac astazi trandafirii o sa se tina la fel de frumosi pana sambata si daca da, sa ii bag la frigider sau ii las afara? mersi
Mariana, eu am pus aici in reteta o poza cu unii tinuti 2 zile in frigder (daca te uiti atent) si sunt cam flescaiti de la umiditate.
Poti incerca dar sa ii tii intr-o casoleta de plastic ca poate nu se mai inmoaie asa. Poti face 1-2 ca sa nu ai surprize si sa muncesti degeaba si mai faci resul vineri.. Asa afli si cum se mentin.
Afara nu i-am lasat si nu stiu cum se comporta..
… am vazut poza dar poza nu spune prea multe , cum ai spus si tu… s-au cam flescait… si asta nu se vede in poza, asa ca am zis ca ce-i sigur ii sigur si te-am intrebat 😛 🙂 Multumesc foarte mult :)) Sambata o sa fac tort ganache ( reteta ta dar dubla) cu blat de pandispan si il voi decora cu trandafiri. Asa ca inca o data … MULTUMESC
Foarte tareee si eu m-am chinuit acum 4 luni, de ziua mea, sa fac fondant acasa cu mushmellows si zahar praf… Pe langa faptul ca toata bucataria era lipicioasa si plina de zahar, am mai consumat si 3 kg de zahar… O experienta traumatizanta. Pana la urma am reusit sa incropesc ceva (deh… vroiam un tort pliiiin de trandafiri colorati :)) )dar asta dupa 6 ore de chinuiala. Daca stiam de ideea ta cu sugus, siiigur munceam mai putin si iesea muuult mai bine. Felicitari pentru bunatati. Si multumesc pentru idei 🙂 Sambata vin socrii asa ca tre sa ma pun pe gospodarit :)) Pups.
@Avocatul Meu: e o idee rapida si la indemana. Sper sa te ajute.
Fondant nu cred sa ma incumet sa fac vreodata, plus ca nu-mi surade ideea de a manca ceva imbracat in toata “dulcegaria” aia :))
Merci de vizita si te mai astept!
A facut si eu ies super. O idee minunata.!!!!
Ma bucur ca ti-a fost de folos 🙂
Felicitari, multumesc de ideea cu Maoam