Un tort tare faimos in America (si nu numai) pe care voiam de multa vreme sa il incerc.
Pe 26 nov a fost aniversarea noastra, am implinit 4 ani de cand suntem impreuna, 4 ani plini si frumosi, cei mai frumosi 4 ani din viata de pana acum 🙂
Cu ocazia asta am facut acest tort care este nu numai tare, tare frumos dar si deeelicios.
Nu am vrut sa va “chinui” cu el si din cauza asta nu l-am postat de atunci. Stiu ca multi dintre voi tineti post si nu am vrut sa va fac viata mai grea 🙂
Acum, cu siguranta incepeti sa va ganditi la meniul de sarbatori, iar tortul asta, asa rosu cu alb cum este, mi se pare foarte in ton cu sarbatorile de iarna.
Ne trebuie:
Pt blat:
250 g faina
1/2 lgt sare
2 lg cacao (puneti doar 1 lg daca aveti cacao care coloreaza foarte tare)
120 g unt
300 g zahar
2 oua mari
1 lgt vanilie
240 ml lapte batut
2 lg colorant rosu (eu am pus vreo 5-6 ca am avut un colorant prost..)
1 lgt de otet
1lgt bicarbonat de sodiu
Pt crema(frosting):
250 g crema de branza
250 g mascarpone
1 lgt vanilie
120 g zahar pudra
400 ml frisca
Cum se face:
Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt, sarea, cacaua si lasati deoparte. Fac o paranteza, am citit gresit in reteta si eu am pus praf de copt, in loc de bicarbonat de sodiu.
Din cauza asta nu mi-a crescut foarte tare blatul cred, voiam sa il tai in 4. Voi folositi asa cum scrie in reteta, bicarbonat de sodiu, stins cu 1 lgt de otet si il puneti la sfarsit.
In alt bol bateti bine untul 1-2 minute apoi adaugati zaharul si mixati 2-3 minute dupa care adaugati pe rand ouale si vanilia si mixati pana la incorporare.
(Untul, crema de branza si mascarpone (folosite la crema) sa fie la temperatura camerei.)
Amestecati laptele batut cu colorantul rosu.
Cu mixerul la viteza mica (sau cu o lingura) incorporam in 3-4 etape faina si laptele batut incepand si terminand cu faina.
Turnam aluatul de preferat in 2 tavi de 22-23 cm, in cantitati egale si dam la cuptorul bine incins pt cca 30 minute sau pana cand scobitoarea iese curata.
Eu nu am avut 2 tavi la fel si l-am facut intr-o singura tava, cu gandul sa il tai in 4. Nu a crescut suficient (din cauza ca nu am folosit bicarbonat cum scria reteta) asa ca l-am taiat in 3.
Cum voiam sa ornez tortul cu blat faramitat, am copt separat putin din aluat intr-o forma de muffins pe care am faramitat-o desupra.
Nu este nevoie sa faceti asta, mi-am dat seama ulterior, puteti taia “capacul” tortului, astfel il indreptati si o sa arate mai frumos decat al meu 🙂
Scoatem blatul din tava si dupa ce s-a racit complet il invelim in folie de plastic si dam la congelator pt minim ½ ora inainte de a-l taia. Asa se va taia usor si nu se va sfarama.
Preparam crema:
Intr-un vas mixam crema de branza si mascarpone (care sunt la temperatura camerei, sa fie mai moi) pana obtinem o crema fina, adaugam vanilia
Intr-un vas mixam crema de branza si mascarpone (care sunt la temperatura camerei, sa fie mai moi) pana obtinem o crema fina, adaugam vanilia
(eu am pus Butter Vanila – Dr Oetker) si zaharul pudra si mixam din nou pana la omogenizare completa.
Separat batem frisca, si o adaugam cate 1-2 lg, pe rand, la crema de branza mixand continuu.
Dam crema la frigider pt min ½ ora pentru a se intari putin.
Scoatem blatul din congelator, il taiem si umplem cu crema. Il imbracam cu crema si il puteti orna cu fulgi de cocos sau cum am facut eu cu blat faramitat.
For sure you will enjoy! 😉
Oh my God!! Cum poate sa arate! Pozi sa trimiti poza asta ca vedere de Craciun! Pana acum m-am cam ferit de coloranti alimentari, dar sa stii ca m-ai convins! Pup!
La muuultii ani! mai frumosi si mai plini de impliniri 🙂
De fiecare data ma uimesti cu minunatiile de retete pe care le faci. Astept cu nerabdare sa le incerc 🙂
Pupici.
Corina
La multi ani sanatosi,impreuna!Sa fiti fericiti!
oau! ce idee super pentru tortul de Craciun! alb si rosu! totusi eu as vrea sa ii fac o alta crema ….ce zice ar merge ganache in amestec cu niste visine?
Pai eu il fac ! :)) Ca prea bine arata… Pupici !
Buna Edith! Ce fel de crema de branza ai folosit,in afara de mascarpone?
Sa fiti fericiti Edith! Tortul arata superb si se potriveste foarte bine cu Craciunul care se apropie.
Edith,daca mai vrei sa colorezi vreun blat rosu,fierbe niste suc de sfecla rosie pîna se reduce la jumatate.Dupa racire îl poti folosi ca orice fel de colorant alimentar.
Nu se simte gustul 🙂
Foarte aratos tortul tau 🙂
La mine n-a mers nici cu sfecla nici cu zmeura 🙁
Iulia, nu am colorat natural niciodata nimic. Insa, sucul de sfecla tb fiert mult, pana devine concentrat…
Divin, blatul ti-ai iesit absolut perfect, felicitari.
Edith scumpa, in primul rand La Multi Multi Ani voua!! Sa fiti fericiti si sanatosi si sa aveti parte de multe realizari impreuna. Sunteti un cuplu deosebit si va dorim sa ramaneti la fel de frumosi si uniti o vesnicie.
Tortul este absolut superb!! Cu mana pe inima iti spun ca este cel mai frumos Red Velvet vazut pana acum.
Pupicei draga mea si inca o data La Muuuuulti Ani!!!
Buna! Am vazut tortul acesta si pe Discovery T&L, la CakeBoss, iar acum ca l-ai facut si tu, ma gandesc serios sa il incerc. Este gustos? Nu e inecacios? Eu ma feresc de torturi neinsiropate, desi am observat ca e o tehnica folosita foarte mult la noi, nu si in alte parti. Mi se pare destul de neatractiv ca si gust, crema de branza cu blat doar…
Sper sa ma poti sfatui, iti multumesc! 🙂
pina nu incerci n-ai de unde sa obtii toate raspunsurile. eu nu fac nici un tort insiropat de exemplu…
Va doresc cat mai multi ani fericiti impreuna!
Frumos tort!
LA MULTI ANI, Edith! Viata lunga si frumoasa impreuna !
Adina
Va multumesc mult mult tuturor pentru urarile voastre! >:D<
@ophelia1983: sigur ca merge oricum,m dupa preferintele fiecaruia. Mie mi-a placut foarte mult asa 🙂
@Maya: multumesc pt pont, auzisem si eu de sucul de sfecla insa nu eram sigura ca nu se va simti gust.
@Anonim: mie nu mi s-a parut inecacios. Daca vrei, il poti insiropa puntin, nu te impiedica nimeni 🙂
Si.. sa stii ca si in alte tari se fac blaturi neinsiropate, nu numai la noi. De ex tortul asta este traditional in America si exact asa se face 🙂
Te astept sa imi spui daca ti-a placut.
@Anonim: scuze, mi-a scapat intrebarea ta 🙁
Am folosit crema de branza Fricheso pe care pe gasesti numai in magazinele Plus, asa arata: http://2.bp.blogspot.com/_JSSqn84FcT0/SeR1nb6uOlI/AAAAAAAAGzc/EFUuKJLih4k/s400/IMGP9041.JPG
Eu pe asta o folosesc pt ca e buna si este mai ieftina decat Philadelphia.
La multi ani!… cu intarziere. Multi ani fericiti cu dragoste si intelegere.
Sara, iti multumesc frumos! La fel si voua 🙂
Draga Edith,
Am facut acest tort de revelion si a fost senzatia serii.
Iti urez ca noul an sa iti aduca numai bucurii si sa continui sa fii o sursa de inspiratie nepretuita!
Madax, draguta, ma bucur ca ai avut succes cu tortul asta, nici nu aveai cum altfel 😉
Sa ai un an nou asa cum ti-l doresti! 🙂
Buna, Edith ! Am vrut neaparat sa fac acest tort, pentru ca mi se pare absolut genial. Am o intrebare, pentru ca nu mi-a iesit rosu nicicum… Sigur sunt 2 linguri de cacao? Pentru ca blatul meu a iesit de ciocolata, in ciuda faptului ca am pus 5 sticlute de colorant (tocmai pentru ca am presupun ca nu e unul foarte bun)… E foarte frustrant, am vrut neaparat sa fie rosu si nu e. N-are nici macar o tenta de rosu. Dar bun e, pentru ca am gustat din blatul pus in forma de briosa, cred ca va fi excelent, doar ca va fi de ciocolata, nu rosu. Multumesc si spor in continuare ! 🙂
Anca
Anca, uf, imi pare tare rau! Cred ca ai avut o cacao din aia care coloreaza prea tare 🙁 Eu am avut una mai..spalacita.
Imi pare tare rau ca nu ti-a iesit, dar sigur asta este cauza, o sa scriu in reteta, ca sa stie si altii pe viitor. Reteta originala asa era cu 2 lg (este mentionata sursa la sfarsitul retetei si poti vedea.. ).
5 sticlulte de colorant ai pus?? :(( Tare, tare rau imi pare. Acum pe viitor o sa stii ,daca ai aceeasi cacao pui 1/2 lg sau cel mult 1lg.
Si pt viitor, nu mai coace separat un muffin, tai capacul tortului si il faci drept si de acolo faramitezi blat – am scris si in reteta. 🙂
O idee, daca nu ai umplut inca blatul, il poti baga in folie de plastic la congelator. Cred ca se pastreaza ok si il umpli alta data, cu ce crema vrei.
Daca ai vrut tortul pt valentine’s day, poti incerca sa mai faci un blat in care sa pui mai putina cacao ca sa fii sigura ca iese rosu 🙂
Buna, Edith, multumesc pentru raspuns ! Am ajuns sa fac doua torturi sambata… 🙂 N-am vrut sa ma las si am mai incercat o data, de data asta am pus o lingurita de cacao, insa, fatalitate, nemaiavand 5 sticlute de colorant, am pus doar doua si a iesit un fel de cafe au lait cu nuanta roz… Deci sunt pe drumul cel bun ! :-)) Am vazut si sursa, am apelat si la trucul cu blatul in congelator si intr-adevar functioneaza de minune. In forma de briosa am pus pentru ca as vrut neaparat sa vad culoarea blatului cat mai repede, fara sa astept sa se raceasca. Intr-adevar, pentru decor am folosit “firmiturile” din capac. Voi mai incerca, poate data viitoare ma joc putin cu sucul de sfecla rosie, pentru ca mi-ar placea ca tortul sa fie cat mai natural. Oricum, chiar si cu blatul de ciocolata, tot este unul dintre cele mai bune torturi pe care le-am facut. 🙂 Multumesc pentru ca ai impartasit cu noi bucuria asta. 🙂
Anca, sunt sigura ca data viitoare o sa iti iasa bine.
Nu stiu cum e cu sucul de sfecla… ca va fi un lichid in plus (destul de mult cred ca trebuie pus..) care nu stiu cu ce va fi compensat.. ca si ingredient uscat. Sa ai grija 🙂
Una peste alta ma bucur ca ti-a placut.
Edith foarte bun tortul!!!
L-am incercat si chiar e reusit! Ceva special!
Ti-am incercat cateva retete si nu am dat gres cu ele:)
Am si eu o rugaminte: Vreau de ceva timp sa incerc tortul Dobos( cel cu blat pufos care se taie, nu cel din foi) si nu gasesc o reteta potrivita. Si cum observ k tu nu il ai aici m-am gandit sa iti dau o idee pt a incerca si apoi prind si eu curaj. Ce zici??:D
Felicitari pentru blogul tau!
Oana, ma bucur ca ti-a placut tortul si alte retete pe care le-ai incercat 🙂 Iti multumesc si pt felicitari.
In legatura cu tortul dobos, nu am o reteta din pacate, cred ca e destul de complex.. Insa daca o sa dau peste o reteta ok, poate o incerc si o postez 🙂
Te mai astept!
buna.
am facut sambata de proba tortul pentru ca vreau sa iasa bine in 21de ziua fetitei mele.
incercarea nr. 1: am respectat cu sfintenie reteta, in tava avea culoarea identica cu a celei din poza ta, dupa copt s-a facut maro.
incercarea nr. 2: 1/2 lingurita cacao slab coloranta si 5 sticlute colorant carmin, s-a facut maroniu
incercarea nr. 3: fara colorant deloc, ca s-a terminat. surpriza: a iesit maroniu putin rosiatic
se pare ca reactia chimica dintre otet, lapte batut si cacao in timpul coacerii da o usoara tenta rosiatica. in concluzie, data viitoare (in 20 martie) il fac cu praf de copt, fara cacao si cu mult colorant(eventual din sfecla). daca nici atunci nu iese rosu ma impusc.
🙂
cristina
Vaaai, Cristina, ce te-ai mai chinuit, imi pare tare rau :((
Nu inteleg de ce incercarea nr 2 nu ti-a reusit. Mi se pare ff ciudat. Eu am folosit exact cat am scris in reteta.. si a iesit ok.
Ce te sfatuiesc este sa incerci cum ai zis tu cu sfecla sau cu un colorant rosu de buna calitate (gen Wilton..).
Dar banuiesc ca nu ai facut intreaga cantitate de 3 ori, nu?
Te astept sa-mi spui ca ti-a iesit ok 🙂
Am revenit.
Ca sa-ti raspund la intrebare, Edith, nu, nu am facut cantitatea de 3 ori, doar de 2 si am impartit a doua oara in 2 tavi.
Ieri am facut iarasi pt. ca azi vin musafirii la ziua fetitei.
Nu a iesit nici de data asta rosu…
Am pus suc de sfecla rosie.
In ceea ce priveste colorantii, la noi in oras nu am gasit decat carmin natural lichid, sub 1 leu sticluta, nu coloreaza deloc.
Mai incerc si alta data, sunt genul care nu renunta usor.
Multumesc pt celelalte retete incercate, in afara de asta toate au iesit super
Cristina
Cristina, imi pare atat de rau ca nu ti-a iesit nici cu sfecla.. Ai fiert sucul sa scada si sa fie concentrat?
Incearca sa comanzi aici colorant de la wilton: http://lumeabasmelor.ro/lumeabasmelor/browse/51/colorant-wilton
La multi ani micutei tala!:)
Oricum,nu te necaji prea tare, e mult mai sanatos cu suc de sfecla 🙂
Buna ziua
nu ati citit gresit reteta se pun atit praf de copt cit sui bicarbonat stins cu otet alb.
vezi reteta originala aici
http://pinchmysalt.com/2008/11/10/red-velvet-cake-recipe/
Poppteo, in reteta de unde m-am inspirat eu era doar bicarbonat, iar eu din greseala am pus praf de copt.
http://www.joyofbaking.com/RedVelvetCake.html
Doamnelor, nu va mai chinuiti sa pricepeti de ce nu iese blatul rosu, nu mai turnati cate 5 sticlute de colorant, nu va mai necajiti. Pozele astea nu sunt din ce a realizat gazda, ci sunt luate, atasate, eufemisme la furat, de pe alte site-uri. Niciodata nu va iesi aceasta culoare, stati linistite, ca nici ei nu i-a iesit. Daca ii iesea acest rosu, posta propriile poze, logic, nu exemplifica cu unele din alte tari/bloguri.
Ioana tu citesti reteta inainte sa scrii??? Eu zic sa citesti mai bine reteta (ca si celelalte retete de pe blog) si sa vezi ca toate pozele imi apartin si nu iau poze de pe alte bloguri si le pun la mine.
Daca citeai cu atentie, site-ul pe care l-am dat ca sursa, este sursa retetei nicidecum a pozelor!! Daca te deranjai sa te uiti putin pe blogul ala, ai fi si vazut asta!
Ce va mai place sa veniti sa aruncati cu venin pe munca altora!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alta data cand vii aici cu acuzatii de furt, documeteaza-te mai bine sau mai bine fa-mio favoare nu mai veni deloc!
Ioana, tu macar ai habar cine e Edith si cate sute de fotografii vinde pe site-urile de stock???
Eu zic sa te documentezi serios inainte de-a arunca cu pietre in cineva si daca ai de gand sa acuzi, sa ai decenta sa vii si cu dovezi pe care nu ai cum sa le ai pentru ca fotografiile ii apartin lui Edith!!
Pune mana si citeste blogul ei, admira-i pozele si apoi cere-ti niste scuze pentru ca e absurda acuzatia ta!!
In josul retetei erau indicate doua surse. A ramas una. A fost stearsa taman cea care avea fix prima poza , cea care e semnata cu numele tau. Eu asta am intrebat: daca ti-a iesit blatul, tortul asa de rosu, de ce a trebuit sa postezi poza de pe acel site, si nu propria realizare?
Ioana, asa cum prea bine ti-a explicat si Laura Adamache pe blogul ei, pozele pe care le vezi tu sunt pe foodgawker respectiv tastespotting, care sunt ale mele. Daca te-ai uita mai bine ai vedea numele meu scris sub ele. Acelea sunt niste site-uri unde fiecare pune retetele de pe blogul propriu pt a fi vazute de cat mai multe persoane, dar na, daca esti in necunostinta de cauza, cel mai simplu e sa vii cu acuze!!
Si sursele de care zici sunt in contiunare acolo, la sfarsitul comentariilor. Si nu sunt surse, sunt backlinkuri ce apar automat catre foodgawker si tastespotting.
Dar evident ca nici asta nu ai de unde sa stii…
Buna,draga mea Edith!Saptamana aceasta este ziua sotului ,si evident am ales sa ii fac un tort dupa reteta ta!:)M-am oprit la tortul acesta care arata absolut demential si cred ca si e si extrem de bunut.Spune-mi te rog,eu am o singura tava de 28 de cm..folosesc acelasi cantitati sau le dublez?Multumesc mult!Cristina
Buna Cris,
Eu zic ca pt o forma de 28 cm diamentru ar trbui sa mai adaugi inca 1/2 din cantitati.
Cant. finale ar fi: faina 375g, 1/2 lgt sare(aici nu cred ca e nevoie sa maresti cant.), 2.5 lg de cacao (sau doar 1,5 dc este din cea care coloreaza mult), 180 g unt, 450 g zahar, 3 oua, etc…
La crema faci la fel: 375 g crema de branza, 375 g mascarpone, etc..
In funcite de cat de inalt iti iese, il tai in 3 sau in 4 cum era originalul 🙂
Spor si la multi ani sotului!
Buna ziua d-na Edith. A vrea sa incerc sa fac si eu acest tort si as vrea sa va intreb ceva. ce crema de branza sa folosesc(o crema simpla cu smantana?) si eu as vrea sa acopar tortul in fondant deci banuiesc ca nu voi avea nevoie de atata frisca nu?, dupa portionare blatul nu trebuie insiropat? va multumesc anticipat!
Buna Florin, in primul rand, te rog spune-mi tu.
Poti folosi Philadelphia sau alta crema de branza. Ideea este sa fie o branza fina.
Poti micsora putin cantitatile (si la crema de branza si la frisca, de ex.. daca nu vrei sa il imbraci tot in crema). Poti pune 150 g crema de br, 250 g mascarpone si 150 g frisca.. Cred ca este suficient pt umplut. Daca iti mai raman cateva linguri de crema in plus,poti face un minunat desert pa pahar cu piscoturi cu ea 🙂
Blatul nu trebuie insiropat.
Buna Edith. Scuza-ma daca te deranjez din nou. Am facut sambata trecuta acest tort si trebuia sa ascult de tine insa nu am facut-o si bineinteles am esuat. Am avut in camar doar cacao de la Dr. Oetker(doar asta o foloseste mama) si am pus doar o lingura si tot a fost prea puternica pentru blat. Vreau sa spun ca nu s-a vazut nici urma de culoare rosie desi am pus putin mai mult colorant rosu cand am vazut ca nu a iesit culoare, am incercat sa remediez. Acum as vrea sa te intreb pentru ca acum sambata vreau sa incerc din nou, daca nu pun deloc cacao, are ceva? sau cacao are cumva ceva benefic(in afara de aroma) pentru blat? Ce ar trebui sa fac, cum sa procedez?
Florin, imi pare rau ca nu ti-a iesit culoarea..
Cacaoa nu prea se simte la gust.
Daca pui doar colorant, nu si cacao, cred ca o sa iasa rozaliu blatul.. Parerea mea este ca ar tb sa pui macar 1/2 lg de cacao si foloseste un colorant bun (gen cele de la Wilton).
Nu are cum sa nu iti iasa.
Si… nu ma deranjezi 🙂
Bafta!
Draga mea Edith, am facut tortul si mi-a iesit perfect.Am pus doua linguri de cacao si numai o lingura de colorant.Deci eu cred ca celor care nu le-a iesit culoarea au avut colorant foarte slab sau vechi.Al meu nu este de la Wilton dar totusi a fost foarte bun cumparat de la supermarket de la Carrefour.Am facut apoi cupcakes tot red velvet si de asemenea au iesit perfecte.Multumim pentru retete si bravo pentru munca ta!
Kamy, ma bucur tare ca ti-a iesit. Inseamna ca ai gasit tu un colorant mai bun si cacaoa nu a fost foarte inchisa la culoare 🙂
Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si te mai astept cu drag 🙂
Draga Edith,
Mi-a placut enorm tortul tau motiv pentru care m-am hotarat sa-l fac si eu cu ocazia zilei de nastere a mamei mele… Este a doua oara cand incerc sa fac blatul si sunt deja cu nervii la pamant :(( Primul l-am facut intocmai dupa reteta, numai ca atunci cand am incorporat ouale, nu am tinut cont de faptul ca ele erau din frigider iar restul ingredientelor la temperatura camerei si bineinteles ca blatul s-a branzit!!! Am incercat totusi sa-l bag la cuptor…nu a crescut deloc si nici nu s-a copt, desi i-am pus un plic de praf de copt ca si tine. Cea de-a doua incercare este la cuptor, se prezinta ceva mai bine (am pus bicarbonat de data asta) si sper din tot sufletul sa fie gustos. Sper sa ma ajuti cu cateva idei suplimentare pentru ca insist sa-l fac si a treia oara in speranta ca voi reusi! 🙂 Te pup si spor la bucatarit!
Gabi, draguta, tare, tare rau imi pare ca nu ti-a iesit prima data.
Poate a doua oara-i mai cu noroc 🙂
Sa stii ca si mie mi s-a “branzit” usor aluatul pt blat inainte sa-l pun la cuptor, se vede dc te uiti atent in poze, insa a fost totul ok, a iesit cum il vezi.
Ce-i drept, l-am facut o singura data, atunci.
Te astept cu vesti bune 🙂
Draga Edith,
Revin intr-adevar cu vesti bune! Tortul a iesit “beton”, si la propriu si la figurat! :)) In sensul ca a crescut dar a dat imediat inapoi si a ramas cam tare, dar am pus crema si s-a inmuiat iar rezultatul a fost surprinzator: DELICIOS! Recunosc acum ca am fost cuprinsa de euforia bucatarului incepator, care a incercat cateva din retetele tale de aperitive si mi-au iesit minunat, si de-aia am pornit sigura pe mine in bucatarie la pregatirea minunatului tort. Data viitoare voi fi mai atenta si sper sa reusesc, pt ca iti spuneam ca voi incerca si a treia oara, poate va fi mai cu noroc. Pup din nou! 🙂
hm, foarte ciudat. Nu inteleg de ce ti-a iesit tare 🙁
Sper ca a 3-a oara sa fie cu noroc, si asigura-te ca nu dari vreun ingredient/etapa! 🙂
Buna Edith! Tortul arata superb, ti-a iesit minunat, si vreau sa il fac zilele astea pt aniversarea unei prietene. Eu am colorant de la Wilton, l-am folosit o singura data pt niste cupcakes, si nu m-am descurcat grozav pt ca neavand experienta nu am stiut cat trebuie sa pun, si il foloseam cu mare grija. Pt acest tort, cat colorant ar trebui sa folosesc? De asemenea, la cate grade sa setez cuptorul cu aproximatie? Multumesc pentru ajutorul tau frecvent prin intermediul acestui blog si la cat mai multe retete gustoase!
Buna Iulia.
Banuiesc ca ai un colorant gel, nu? Nu as putea sa iti spun o cantitate exacta, iei cu varful unui cutit si pui treptat in aluat pana iti place culoarea, sa fie cat mai aproape de rosu si nu de roz.. (vezi in poze cum mi-a iesit mie).
Se coace la 180C, cam ca orice prajitura 🙂
Te astept cu impresii sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂
Edith…MULTUMESC!!!!!Este super!!!
Mi-a iesit f bine desi inca nu am terminat:))
(maine eu si prietenul meu avem un an de iubire..trebuia sa fac ceva bunatate..)
Blaturile sunt la congelotor iar crema este in fata mea:)) desi tin Dukan nu m-am potolit si am bagat degetelul in crema!!Super..Abia astept sa pot taia blatul si sa vad cum il ornez(nu am stiut sa impart compozitia in doua parti egale asa ca doar unul dintre blaturi in pot taia, celalalt este mai subtirel)
Oare merge sa pun cateva felii de capsuni deasupra sau intre blaturi??Cum sa fac?…
Simina, la multi ani, sa fiti fericiti!! 🙂 Ma bucur ca ti-a iesit tortul 🙂
Eu zic sa pui doar deasupra capsunile, in crema risti sa lase zeama si se inmoaie crema… Daca vrei mai multe capsuni, pune pe farfurie, langa tort 🙂
Bafta cu dieta 🙂
Am si eu o intrebare . Unde gasesc colorant bun ? Pt ca am incercat o gramada si nu sunt bune de nimic, sa nu zic ca nici macar nuanta nu dau.. Multumesc anticipat
Ps: Foarta frumos tortul 🙂
Mihaela, poti incearca colorantii de la wilton (gel sau pudra) sau cei de pe pastaidevanilie.ro. Am auzit ca sunt foarte buni.
Multumesc, ma bucur ca iti place, sper sa il incerci!
Buna…..ce fel de frisca ati folosit la crema? Credeti ca as putea sa pun doar mascarpone si sa nu mai pun crema de branza ii da un gust mai bun?Abia astept sa fac tortul asta de ziua mea. Arata super.
Nu mai retin exact, cred ca am folosit Creme Patiserie de la Megle. Reteta clasica de tort red velvet este cu crema de branza, insa poti folosi 500 g de mascarpone. Sigur iese f bun si asa 🙂
Te astept cu impresi si la multi ani anticipat! 🙂
Buna. Scuze ca indraznesc sa intreb ….am vazut in alte retete ca e dubla cantitatea de unt desi celelalte ingrediente sunt la fel….care e rolul untului? e bun mai mult sau mai putin? intreb pt ca nu ma pricep si nu as vrea sa dau gres…..
Mie mi-a iesit perfect cu aceste cantitati, respectand reteta dupa care l-am facut, mentionata la sfarsitul retetei. Deci o poti incerca cu incredere.
Buna. Mi s-a taiat imediat dupa ce am pus ouale. Am adaugat si restul ingredientelor si la sfarsit era tot taiata. Am mai pus putina faina la sfarsit si parca acum e putin mai legata. Am bagat la cuprot, astept sa vad ce iese
Din cate imi amintesc si la mine a avut un usor aspect de… taiat aluatul, dar va iesi ok 🙂
A iesit bine pana la urma. Singur problema e ca nu mi-a iesit rosu. Am folosit doar o lingura de cacao si am folosit suc de sfecla (reductie de suc de sfecla). A iesit foarte bun chiar daca a fost brown velvet. Acum trec la la negresa cu caise (nu am mai gasit caise si am sa folosesc prune 🙂 Si cea cu cocos e gata 🙂
Buna Edith. Am facut tortul si a iesit divin (mai putin culoare, la care o sa mai lucrez:)) Ma intreb daca as putea sa torn aluatul in forme de muffin ca sa iasa red velvet cupcakes. Spine-mi te rog ce crezi.
Sigur, vor iesi niste muffins superbe 🙂
Pentru culoare: 1-2 lg de cacao in fct de cat de maro este cacaoa (daca este mai inchisa pui 1 lg) si un colorant bun, wilton sau ceva profesional, nu cel lichid care se gaseste in supermarketuri 🙂
Buna.
Zilele trecute am vazut in Carrefour un colorant alimentar sub forma de pudra.Ai idee daca este bun?
Multumesc.
Buna, nu stiu despre ce colorant spui, nu l-am vazut si nici nu l-am incercat. Il poti incerca insa inainte de a face tortul. De ex faci putin aluat de clatite in care pui ff putina cacao si putin colorant rosu si vezi ce culoare are 🙂
De obicei praful este f puternic, trebuie sa pui putin, asa ca pune cu varful cutitului, treptat, amesteci, pana ajungi la culoarea pe care o vrei 🙂
Buna! Tortul arata minunat! Eu as dori sa-l fac sub forma de rulada. Ce spuneti? Va rezista rularii? Multumesc!
Ramona, sincer nu stiu cum se va rula blatul. Dar la cat de pufos a fost… nu cred ca va iesi ok ca rulada. Sper sa nu iti strici ingredientele…
Nu am incercat aceasta reteta pana acum,din pacate.O voi face de Paste sau sf.Gheorghe,mai ales ca sotul meu se numeste Gheorghe.Am o intrebare:mai este necesar otetul pt. a stinge bicarbonatul,dat fiinca laptele batut este acid?
Pana la Paste gasesc eu raspunsul.Merci.
Maria, eu am luat reteta ca atare de pe un site si am respectat-o intocmai. Otetul se foloseste pentru a stinge bicarbonatul de sodiu. Daca nu vrei sa il stingi, il poti folisi asa, insa va avea o aroma mai puternica cred…
Multumesc,Edith.Tortul a iesit frumos.Am folosit cacao si colorant de calitate,de la Pastai de Vanilie.Paste Fericit.
Maria, ma bucur ca ti-a iesit frumos. Sper ca ti-a placut si la gust. Deci, asa cum am spus, totul depinde de calitatea colorantului rosu, pentru a obtine blatul rosu 🙂
m-am hotarat sa le fac si eu la copii de ziua lor acest tort …arata demential…insa nu am gasit colorant alimentar rosu si am optat ptr. unul verde…oara are ceva? :))
sper sa-mi iasa!
Puteai sa il lasi fara colorant, mai ales ca este pt copii. Cred ca va iasi un verde inchis 🙂
Te astept cu impresii si poate o poza pe pagina de facebook 🙂 https://www.facebook.com/EdithsKitchen
Buna, am facut si eu acest tort ieri si am o intrebare. 🙂 in reteta cremei nu apare untul , dar la preparare da.
este undeva o greseala?
Multumesc frumos.
O zi buna.
Buna Ana. Crema nu contine unt, nici la ingrediente nici la preparare. Doar blatul are unt. Sper ca ti-a iesit bine 🙂
Citez din preparare:
“Preparam crema:
Intr-un vas mixam crema de branza si mascarpone (care sunt la temperatura camerei, sa fie mai moi) pana obtinem o crema fina, adaugam vanilia
(eu am pus Butter Vanila – Dr Oetker) si zaharul pudra si mixam din nou pana la omogenizare completa.
Separat batem frisca, si o adaugam cate 1-2 lg, pe rand, la crema de branza mixand continuu.”
(Untul, crema de branza si mascarpone (folosite la crema) sa fie la temperatura camerei.) eu asta am listat si am gasit in reteta. 🙁 se poate sa fie o greseala in text ceva care nu s-a editat.
Da, ma refeream la untul folosit la blat care se mixeaza. Si orice unt care se mixeaza tb sa fie moale
A fost asocierea nefericita cu paranteza care se referea doar la crema de branza si mascarpone. Oricum, reteta neavand unt la ingredientele cremei si nici la preparare, nu cred sa mai fi incurcat pe cineva… 🙂
Dar sper ca te-ai descurcat. Nu mi-ai spus cum a iesit. 😉
persoana pentru care l-am pregatit a zis ca a fost foarte bun. Intr-adevar la tava de 26-28 trebuie 1/2 in plus la ingrediente. Crema cred ca este suficienta dar blaturile au iesit subtirele.
Da, eu am folosit o tava de 22 cm.. Cu siguranta trebuie marite cantitatile.
Ma bucur ca a placut 🙂
Te mai astept!
Multumesc frumos pentru incurajari! o zi frumoasa si un weekend cat mai placut!
Multumesc la fel! Te mai astept! 🙂
Explica mi te rog ca nu înțeleg, cum îți iese brațul rosu atât timp cat pui in compozitie si cacao ?!
Cacaoa este in cantitate mica 1-2 linguri, atat cat sa nu iasa blatul ciclam, asa cum ar iesi daca ai pune doar colorant rosu…
Insa el nu este un rosu aprins, ci unul inchis.
Buna, in primul rand felicitari si mii de multumiri pentru retetele tale in special reteta aceasta. Este vedeta restaurantului unde lucrez (destul de pretentios).Anul trecut am primit bomba ca trebuie sa fac un tort de nunta, am crezut ca lesin :))).Cum singurul suport de tort ca il avem are 3 brate(deci avem nevoie de 3 torturi nu prea mari)si cum site-ul tau mi-e mereu la indemana,am inceput sa-l rasfoiesc gasind Red Velvet-ul,gandind ca trebuie sa fie ceva mai special,mai fin etc.Succes total!!De atunci, mereu mi se cere, la orice eveniment(nunti,botezuri, comuniuni,aniversari etc).In ultima luna cred ca am facut vreo 20 :)) rosu sau doar ciocolatos,rotund sau dreptunghiular, de 3kg sau de 10kg, oricum a iesit senzational.Imi cer scuze ca m-am intins cu scrisul dar chiar vroiam sa-ti multumesc in mod special pentru reteta asta. Chiar ieri a fost o aniversare la restaurant si azi am primit din nou laude pentru tort si am tinut neaparat sa transmit laudele pe mai departe. Ca si sfat pentru cine doreste, si mie imi iese de multe ori compozitia ca si taiata dar nu influenteaza rezultatul, deci nu va speriati.La crema de branza folosesc Philadelphia si am facut unul pentru o fetita cu faina fara gluten si a iesit foarte bine.Te pup si te imbratisez cu drag 😘😘😘
Crina, ma bucur tare ca iti este de folos reteta si ca ai succes cu ea! 🙂
Si iti multumesc ca mi-ai scris! Multe dulciuri reusite iti doresc in viitor! 🙂
Salut! Cu ce pot inlocui laptele batut? Multumesc!
Daniela, de ce vrei sa inlocuiesti laptele batut?
Poti pune iaurt de baut. Atat.
Buna ziua! Pentru o forma de 16 cm, credeți că as putea împărți cantitățile la 2? Mulțumesc!
Adina, posibil sa fie prea putina cantitate ca sa ai un tort cu 3 straturi daca imparti catitatile in jumatate… Eventual faci cu doua blaturi si un strat de crema+crema deasupra.
Daca incerci, sa ne spui 🙂
Până la urmă nu am mai micsorat cantitățile și bine am făcut! A ieșit f bun, deși culoarea nu a fost întocmai cea dorita. Voi mai incerca!
Adina, ma bucur ca ti-a placut. A iesit prea maro? Posibil a fi avut o cacao mai neagra?
Da, a iesit maroniu rosiatic. Cred ca de la cacao, colorant am avut de la Dr Oetker, colorant gel. S-a mancat oricum si a fost foarte apreciat, asa ca… 🙂
Unele feluri de cacao sunt mai inchise la culoare. Cu siguranta ai avut unul din acela. Data viitoare poti folosi alta marca sau sa reduci putin cantitatea de cacao (o poti suplimenta cu aceeasi cant. de faina).