IMGP8694 1 - TORT GALBEN
Ne trebuie:
Pt blat
8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri de faina
2 plicuri de zahar vanilat
colorant alimentar galben (optional)

Crema 1
250 g mascarpone
2-3 linguri zahar pudra vanilat (dupa gust)
300 g frisca
colorant alimentar galben

Crema 2

Creme Jogo de caise de la Dr Oetker
150 ml lapte
(sau cat scrie pe pic ca nu mai stiu exact)
100 g iaurt
2/3 ciocolata alba topitacompot de pirsici pentru insiropat+zeama de la 1/2 de lamaie
2-3 piersici taiate cubulete si scurse bine
300-400 g frisca pentru ornat

Cum se face:
Batem albusurile spuma cu mixerul cu un praf de sare pana nu mai curg din castron. Adaugam zaharul si zaharul vanilat cate o lingura amestecand incontinuu cu mixerul pana obtinem o spuma fina care sta “bat”. Incorporam galbenusurile in albusuri (de data asta amestecand cu o lingura de lemn sau o paleta de patiserie de sus in jos pentru a nu se lasa spuma – cand incorporam galbenusurile nu amestecam mult pentru ca oricum vom mai amesteca si la incorporarea fainii). Apoi punem faina cate o lingura si colorantul, amestecand in acelasi fel, de sus in jos, cu miscari ample.

tortetapa1 - TORT GALBEN

Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 24 cm tapetata cu hartie de copt, unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se lasa la cuptor cca 30 minute (este gata cand devine bejuliu deasupra si trece “testul scobitorii”.

tortetapa2 - TORT GALBEN

In cuptor crescuse ca nebunul iar cand l-am scos s-a lasat…

Se bate frisca si se da la rece.

Crema 1
Se amesteca bine cu mixerul mascarpone cu zaharul pudra apoi punem frisca racita, colorantul si amestecam bine cu mixerul. Dam la rece.

tortetapa4 - TORT GALBEN

Crema 2
Se prepara conform instructiunilor de pe plic, se da la rece cca 30 minute. Se topeste ciocolata alba la bain marie si se toarna peste crema, amestecandu-se bine din nou cu mixerul. Se da la rece (mie nu mi-a iesit prea tare crema asta, asa ca daca vreti sa o faceti va sfatuiesc sa o faceti cu gelatina).

tortetapa3 - TORT GALBEN
Am taiat blatul in 3. Am insiropat prima foaie cu compot de piersici amestecat cu zeama de lamaie, am pus o parte din crema 1, piersicile taiate cubulete mici,

tortetapa5 - TORT GALBEN

inca o foaie de blat, crema 2, blat si am imbracat cu crema 1 desupra si pe margini cu frisca.

tortetapa6 - TORT GALBEN

Am ornat cu frisca (de fapt Ioan l-a ornat laugh 1 - TORT GALBEN), cu un trandafir din sugus (atentie ca se inmoaie, eu l-am pus pe tort in ultimul moment)

trandalbbun 1 - TORT GALBEN

si am scris cu ciocolata alba topita. Nu ma pricep prea tare la ornat si am zis ca mai bine sa fie simplu decat sa cad in extrema cealalta… blink 1 - TORT GALBEN

IMGP8691 1 - TORT GALBEN

Sectiune nu am mai apucat sa pozez, ca s-a mancat prea repede…