raspberry  and mascarpone cake
Un tort pufos si racoros care desi pare mai elaborat se face destul de usor
mai ales daca folositi un blat cumparat ca mine…
Stiu, nu sunt cele mai bune, dar cand iti trebuie un tort de pe o zi pe alta si nu ai timp,
mai recurgi si la metode din astea… Eu l-am facut pentru ziua soacrei mele.
Vi-l recomand cu caldura pentru masa de Revelion, este foarte foarte bun.
 
Ne trebuie:
un blat de tort cumparat
Pentru crema:
500 g mascarpone
500 g frisca
600 g zmeura
cca 15 lg de zahar tos pt zmeura
cca 10 lg de zahar pudra pt mascarpone
125 g crema de branza
10 g gelatina
1 fiola esenta Butter Vanilla – Dr Oetker
Pentru ornat:
piure de zmeura (facut din cele 600g de zmeura de mai sus)
1 plic tort gelee rosu
nuca de cocos
zmeura
Cum se face:
Din pacate nu am poze deloc din timpul prepararii, fiind presata de timp.
Batem frisca si o dam la rece.
Batem mascarpone cu crema de branza si zaharul pudra, adaugam si esenta de vanilie.
Amestecam crema de mascarpone cu cca 2/3 din frisca apoi impartim crema in 2 parti din care una sa fie ceva mai multa
(vom folosi din ea si la imbracatul tortului).
Daca vreti puteti pune ceva mai mult zahar. Eu am vrut sa fie un tort racoros, nu prea dulce.
Dam la rece.
Intre timp punem zmeura intr-o craticioara pe foc cu zaharul (opriti 5-6-7 bucati de zmeura pt ornat).
In functie de cat de dulce vreti sa iasa mai adaugati zahar in plus fata de cele 15 lg.
Amestecati continuu pana zmeura incepe sa isi lase suc,
apoi lasati sa fiarba la foc ff mic, amestecand din cand in cand cca 10-15 minute.
Scurgem sucul zmeurei rezultat prin fierbere si il punem deoparte pentru una din creme.
Restul dam prin sita sa obtinem piureul de zmeura prin indepartarea samburilor.
Punem gelatina la hidratat in cca 50 ml de apa .
Punem o foaie de blat pe un platou, pune inelul tavii de tort in jurul ei si ne apucam de creme.
Topim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj (nu o fierbem!).
Cca 1/3 din gelatina o amestecam cu crema de mascarpone (cea mai multa).
Restul de gelatina amestecam cu siropul de zmeura oprit mai devreme
si adaugam totul la crema de mascarpone mai putina.
Punem crema de mascarpone peste primul blat ( nu toata, oprim cca 7-8 lg pentru imbracat tortul).
Punem cel de-al doilea blat, apoi crema roz cu siropul de zmeura. Deasupra cea de-a treia foaie de blat.
Dam la frigider pentru minin 2 ore.
Amestecam apoi crema de mascarpone oprita (cele 7-8 lg) cu frisca ramasa
(va amintiti ca nu am pus toata frisca in crema de mascarpone…) si dam la frigider.
Tot acolo pastram si jeleul de zmeura.
Dupa cele 2 ore (sau mai mult, eu am lasat peste noapte) imbracam tortul cu crema de mascarpone si frisca.
Deasupra punem jeleul de zmeura in care am pus plicul de tort gelee preparat confirm indicatiilor de pe ambalaj cu cca 3-4 lg de apa.
Ornam dupa preferinta. Eu am ornat cu fulgi de cocos si zmeura.
Dam din nou la rece.
Foarte, foarte bun!
Petrecere frumoasa si un an nou cu sanatate si multe bucurii!
raspberry  and mascarpone cake 1