tartiflette 1 1 - TARTIFLETTE

Reteta de pe culinar – Adriana Nicoleta

Ne trebuie:
kaiser
ceapa
cartofi
branza pt tartiflette
(cu mucegai)

Pentru sos:
(nu era in reteta originala)
2 linguri de faina
50 ml lapte
4-5 linguri de smantana

(cantitatile variaza in functie de cate portii faceti)

Cum se face:
Am prajit putin kaiser (am pus si cateva fasii de bacon afumat pt mai mult gust).
Iar apoi in grasimea lasata de el am calit ceapa

tartiflette1 1 - TARTIFLETTE

si le-am pus intr-o tava de jena, intai kaiserul apoi ceapa.

tartiflette2 1 - TARTIFLETTE

Intre timp am fiert putin cartofii curatati taiati rondele si i-am pus peste ceapa si kaiser.

tartiflette3 1 - TARTIFLETTE

Am turnat deasupra sosul facut cu smantana, faina si lapte (in reteta original nu era dar nu am vrut sa iasa prea uscata).
Am luat o branza cu mucegai care era mult prea amara pentru gustul meu si ca sa nu o arunc am facut-o asa.
Branza cu pricina:

IMGP0403 1 - TARTIFLETTE

Si sectiune la cea cu piper:

IMGP0406 1 - TARTIFLETTE

Am pus branza taiata felii peste cartofi

IMGP0407 1 - TARTIFLETTE

si am pus la cuptorul incins pana s-a topit branza.

Scoasa de la cuptor:

IMGP0413 1 - TARTIFLETTE

si portia mea:

tartiflette 1 - TARTIFLETTE

Merge fff bine cu gogosar murat.
Bunutza rau.
Trebuie sa o repet cu o branza cu mucegai normala (nu asa amaraaa).