Pentru blat
3 oua
3 linguri de zahar
4 linguri de faina
2 linguri ulei
1 lingura amidon
1 plic zahar vanilat
zeama si coaja de la o portocala
esenta de portocale
colorant alimentar portocaliu
Pentru crema:
o budinca de ciocolata cu bucati de portocale
o lingura de unt
Pentru ornat:
cicolata alba
colorant portocaliu
Cum se face:
Am batut spuma albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul, mixand in continuare. Apoi am pus sucul de portocala, am mai batut putin
apoi coaja de portocala, galbenusurile, faina, colorantul si esenta.
Am pus in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si am lasat la cuptor cca 25 de minute (pana a trecut testul scobitorii)
Am facut budinca conform instructiunilor (am pus mai putin lapte sa iasa mai groasa) si am adaugat o lingura de unt. Cand s-a racit putin am pus-o peste blat.
Am topit ciocolata, am pus putin unt si colorantul.
Am ornat si am pus floricele facute din ciocolata in sablon de plastic.
Initial nu voiam sa fac floricele si am pus unt in ciocolata topita si a iesit ceva mai moale. Dar au iesit binisor si asa…
A doua zi, cum se vede si in poza cu felia, nu stiu din ce motiv, colorantul din ciocolata a disparut partial…
Imi place mult combinatia de ciocolata si portocale, deci ne-a placut mult…
waaw…ce preluare de stafeta , brovo
ai facut o frumusete de tarta ..iar ciocolata si portocala este o combinatie delicioasa…imi place tare mult…felicitari !!
ps. de unde ai luat forma aceea de floricele, ca este de efect ??
Edith, de fapt venisem la tine sa-ti multumesc de urarile facute 🙂
pentru ca si eu voi fi plecata in vacanta iti urez acum-Paste Fericit, alaturi de cei dragi !!
Fie ca lumina Sfintelor Sarbatori sa va aduca, pace si liniste in casa si in suflet !
Hristos a inviat !!
pupici 🙂
Tarta arata demential de fain!O sa o fac pentru duminica.Si mie imi place combinatia ciocolata+portocale sau banane.
Paste Fericit!
Ce dragalasa e tarta asta !!!! imi place combinatia de ciocolata cu portocale. Pup !
Merci, Mona!
Formele sunt de la un set, o ciocolatiera luata de curand de la Kaufland. Formele sa stii ca nu sunt cine stie ce… s-a si indoit cea pe care am folosit-o… 🙁
Insa setul contine o craticioara (de fapt doua) pentru topit cioco la bain marie. Si e tare buna, antiaderenta si nu se lipeste ciocolata de ea…
Merci de urari! 🙂
Merci Ginuca! Si mie imi place avatarul tau 😉
Puup!
Edith draga, un Paste Fericit iti doresc alaturi de cei dragi si multa liniste in sufletel!
PASTE FERICIT
OOOOOOOOOOO ! Ai intarziat dar BINE ai facut !
Paste fericit !
Si inteleg ca Diana preia stafeta !
Irina
o zi minunata iti doresc
Merci, Teo! 🙂
Merci, James, si tie o zi minunata! 🙂
Merci, Irina! O sa fac cu siguranta si biscuiteii tai 🙂 (sa nu ramana colorantul rosu nefolosit 😛 )
ma asteptam de la dvs sa puneti retete fara praf de budina. adica o reteta adevarata….
Draga anonim, cred ca am pe blog 2-3 retete in care am folosit “prafuri” la plic si din cateva sute de retete tu te-ai gandit sa comentezi chiar la asta? Reteta este publicata in 2008, atunci mai foloseam si budinca la plic, ca nu o fi chiar asa o mare crima, zic.
Insa cu siguranta tu poti face o crema fiarta in loc de acea budinca, pentru ca combinatia de ingrediente folosita de mine este delicioasa. Adica fa tu o reteta adevarata 🙂
Arata super delicioasa tarta cred ca o sa fac si eu vineri de Sf Andrei pentru baietelul meu ,. Toate retetele tale arata minunat am pregatit si eu aproape 15 din ele sper sa reusesc sa l
La multi ani baietelului tau!
Sper ca ti-a placut tarta 🙂