Odata cu vremea rece, supele si ciorbele, cel putin la noi in casa, sunt la mare cautare.

Astazi avem o supa minestrone mai deosbita, bogata in legume dar cu adaos de carne, perisoare sau mai degraba

niste chiftelulte, pentru ca nu contin orez si sunt usor prajite.

Ne trebuie:

1 ceapa mare

2 morcovi

1 bucata potrivita de telina

1 buc pastarnac

1 ardei gras

1 conserva fasole rosie Sun Food

5-6 linguri de ulei

4-5 catei mari de usturoi

Pentru perisoare:

cca 300 g carne tocata porc/amestec

4 linguri pesmet

4 catei de usturoi

1/2 lingurita cimbru uscat

sare, piper

Am folosit pentru aceasta reteta, fasole rosie boabe de la Sun Food, conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti

Cum se face:

Facem perisoarele (care-s mai mult niste chiftelute pentru ca nu au orez). Amestecam carnea tocata cu pesmetul,

sare, piper, cimbru si usturoiul pisat. Le prajitm putin in cca 5 linguri de ulei in oala in care urmeaza da facem supa,

miscand-o din cand in cand, pentru a le roti pe toate partile. Le scoatem din oala si le punem deoparte.

In acelasi ulei, calim ceapa tocata marunt, cu sare, acoperit, amestecand din cand in cand.

Adaugam morcovul, telina, pastarnacul si ardeiul tocate cubulete potrivite, acoperim si mai lasam inca 5-10 minute pe foc, amestecand.

Punem peste legume cca 1,5 litri apa fierbinte sau supa de legume (eu fierb apa cu 2-3 linguri de amestec de legume praf de ala plafar)

adaugam si perisoarele si lasam sa fiarba acoperit cca 20 minute.

In ultimele 10 minute adaugam fasolea rosie scursa si usturoiul pisat.

Servim cu parmezan ras din belsug deasupra. Este delicioasa!

Enjoy!