Astazi avem inca o reteta rapida, asa cum v-am invatat. Din nou am incercat o idee din filmuletele
cu retete care circula pe facebook. A fost un succes. Doar doua ingrediente: foietaj si ciocolata.
Optional, il puteti unge cu ou (eu am folosit un ou de prepelita) sau, pentru varianta de post,
folositi ciocolata amaruie si il ungeti cu miere/ulei. Am presarat deasupra fulgi de migdale.
Puteti pune nuca, bilute colorate, nuca de cocos, dupa preferinte.
Eu am folosit ciocolata mea preferata: Heidi Espresso, care este o ciocolata amaruie cu cafea.
Nu stiu cum va iesi cu ciocolata cu lapte, pentru ca in varianta incercata de mine mi s-a parut suficient de dulce.
Ne trebuie:
o foaie de aluat foietaj (400 g)
o ciocolata 90-100 g
Pt deasupra:
ou sau miere sau ulei
nuca, migdale
– cantitati pentru cca 2-3 portii –
Cum se face:
Dezghetam foietajul la frigider peste noapte, sau la temperatura camerei.
Desfacem foaia si punem deasupra ciocolata, in mijloc.
Fac o paranteza. Eu am inlaturat din latime cativa centimetri de aluat (ar trebui ca aluatul sa fie latimea ciocolatei x 3)
Taiem fasii late de un deget de o parte si de alta a ciocolatei, usor in unghi,
indepartam partile superioare, stanga dreapta si sus si jos si aducem fasiile peste ciocolata, alternativ, stanga dreapta.
Vedeti mai bine in filmuletul de unde m-am inspirat sau in pozele de mai jos:
Ungem dupa caz, cu ou batut sau pentru varianta de post cu miere/ulei si presaram deasupra dupa preferinte:
migdale, nuci, nuca de cocos, bombonele de zahar colorate.
Coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru cca 20 minute.
Il taiem si consumama cald/caldut. Buun de tot si rapid!
Enjoy!
Super idee!😊 Edith, ideile tale sunt ingenioase de-a dreptul. Thank you!
Emma, ma bucur ca-ti plac retetele mele. Insa, asa cum am spus in reteta, idee asta nu-mi apartine 🙂
Am facut astazi reteta.
Si pentru ca mama mea tine post, am uns aluatul cu ulei. A iesit foarte buna, desi se cam dezlipeau migdalele. Data viitoare, daca mai fac de post, amestec ulei cu apa si zahar, si va iesi rumena ca a ta, Edith. Dar daca nu o fac de post, folosesc oua.
In orice caz, MULTUMESC pentru reteta.
Vizitez frecvent site-ul tau si orice am gatit a iesit grozav.
Iolanda, ma bucur ca ai incercat strudelul si ti-a placut 🙂
Asa este, cu ulei ii cam “zboara fulgii” :))) Dar in final, gustul este cel maiimportant.
Ma bucur ca ti-a placut ce ai incercat de la mine si te mai astept sa te inspiri 🙂