spanac cu rosii si bulgur - Spanac cu rosii si bulgur

Un fel de mancare cu inspiratii turcesti, de post, rapid, lejer, numai bun acum pe sfarsit de vara: spanac cu rosii si bulgur

Eu am folosit bulgur, asa cum se foloseste in retetele lor traditionale, insa il puteti inlocui cu orez fara probleme.

Am folosit spanac congelat frunze, pentru ca este o varianta mereu la indemana si rapida

(nu-mi place sa spal si sa curat spanacum crud, recunosc! 😛 )

Ne trebuie:

500 g spanac congelat frunze

2 cepe mari

4-5 linguri de ulei

cca 650 ml apa fierbinte

1 conserva rosii Sun Food

200 g bulgur (sau orez) nefiert

sare, piper

1 lingura pudra legume deshidratate (optional)

Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,

pe care le am mereu la indeamana.

Cum se face:

Calim ceapa tocata marunt in ulei, la foc mic, cca 10 minute, amestecand din cand in cand.

Adaugam bulgurul (sau orezul) spalat sub un jet de apa si apa fierbinte si lasam sa fiarba acoperit pentru cca 15 minute.

Adaugam rosiile din conserva (daca sunt intregi, le taiati cuburi, daca folositi rosii crude, le curatati de coaja si

le fierbeti in prealabim 10-15 minute taiate cuburi intr-o craticioara separat) spanacul (congelat), piper, pudra de legume

si lasam sa fiarba inca 15-20 minute de cand spanacul s-a dezghetat

(amestecam din cand in cand sa-l ajutam sa se dezghete mai repede). 

Fierbem totul la foc mic, acoperit pana cand bulgurul este fiert.

 Este tare bun si cald si rece.

spanac cu rosii si bulgur 2 - Spanac cu rosii si bulgur

Enjoy!

spanac cu rosii si bulgur 1 - Spanac cu rosii si bulgur