Shakshuka este un fel de mancare popular, original in Africa de Nord,  dar care se consuma in multe tari arabice.

Are la baza sos de rosii (in diverse combinatii cu alte legume) in care se poseaza oua. In functie de legumele pe care le adaugati in

sosul de rosii, obtinen un gust diferit. Eu am ales astazi shakshuka cu rosii si ceapa. Mai am pe blog o reteta de shakshuka cu vinete.

Se poate consuma atat ca mic dejun dar si ca pranz.

Ne trebuie:

o ceapa mare

3 catei de usturoi

4-5 linguri de ulei

o conserva de rosii Sun Food

o foaie de dafin

1 lingurita zahar

1/3 lingurita sare

2-3 oua

 parmezan ras

piper, fulgi chilli (sos chilli)

– cantitati pentru 1-2 portii –

Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,

pe care le am mereu la indeamana.

Cum se face:

Prajim ceapa tocata marunt in ulei cu sarea, acoperit, timp de cca 10 minute, amestecand din cand in cand, adaugam usturoiul pisat si rosiile,

zaharul, foile de dafin, piper si/sau fulgii de chillisi mai lasam pe foc sa fiarba acoperit inca cca 10 minute, amestecand din cand in cand.

Puteti aroma sosul cu orice planta aromatica doriti, puteti adauga oregano, busuioc, cimbru, dupa gust.

Spargem ouale peste sos, punem sare, piper peste ele si acoperim din nou, lasam la foc mic pana cand ouale sunt facute.

Indepartam de pe foc si punem deasupra parmezanul ras.

Servim cu paine (prajita sau nu) si cu multa pofta, ca-i tare buna.

Enjoy!