saratele-2

De-acum ca vine vremea rece, parca-i o placere sa aprinzi cuptorul sa coci ceva.

Astazi avem saratele cu telemea, reteta clasica, de la mama, absolut delicioase, numai bune de rontait la un film bun.

Pentru cei care tin dieta, avem si varianta de saratele dietetice.

Ne trebuie:

150 g unt rece

350 g telemea de oaie

500 g faina

2 oua

100 g smantana

1/2 lingurita turmeric (optional – pentru culoare)

Pentru deasupra:

1 ou batut

mac, chimen, susan (dupa preferinte)

Cum se fac:

Dam pe razatoarea mare branza telemea si untul (f. rece), apoi le punem in bolul unui mixer impreuna cu faina

(amestecata cu turmericul – daca puneti), ouale si smantana

amestec-saratele

si punem mixerul in functiune pana obtinem o compozitie omogena.

Puteti face aceasta operatiune si cu mana, la fel de bine.

Formam o bila din aluat (care va fi unul nelipicios) si o impartim in doua pentru a putea lucra mai usor cu el.

aluat-saratele

Intindem o foaie de cca 5 mm grosime si taiem fasii late de cca 1 cm. Punem fasiile de aluat in tava,

pe hartie de copt si ungem cu ou batut. Presaram deasupra mac, chimen, sau susan, dupa preferinte.

saratele-in-tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 20 minute.

Le lasam 2-3 minute in tava, apoi le socoatem pe un platou pentru a se raci complet.

Ies multe bucati, nu le-am numarat, insa suficiente pentru cateva persoane.

saratele

Bune-bune, Enjoy!

saratele-1