Prajitura asta o face mama de cand ma stiu.

Buna si pufoasa si acrisoara, merge cu mai multe tipuri de fructe, insa cu visine e preferata mea.

prajitura20cu20visine thumb5B45D - Prajitura cu visine

Ne trebuie:

100 g unt

200 g zahar pudra

250 g faina

3 oua

150 ml lapte

1/2 plic praf de copt

vanilie

cca 800 g visine (sau alte fructe)

5-6 lg de zahar (pentru visine)

prajitura20cu20visine202 thumb5B45D - Prajitura cu visine

Cum se face:

Scoatem samburii la visine si le punem intr-o sita, presaram 5-6 lg de zahar deasupra si le dam la rece pentru 2-3 ore (minim).

De preferat ar fi daca ati putea sa le puneti de seara pana dimineata.

Zeama ce se scurge de la ele, impreuna cu zaharul vor forma un sirop delicios pe care l-am baut diluat cu apa. Cu cat le lasati mai mult la scurs, cu atat veti obtine mai mult sirop.

Frecam untul (la temp camerei) cu 2-3 lg de zahar, treptat adaugam cate un galbenus si cate 3-4 lg de zahar.

Punem vanilia si un praf de sare, apoi laptele, si praful de copt amestecat cu faina.

Albusurile se bat spuma si se amesteca in compozitie.

Se rastoarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina (dimensiune tava: 20/30 cm).

IMG 7200 1 thumb5B35D - Prajitura cu visine

Se coace la foc iute (in cuptorul bine incins inainte) cca 10-15 min, apoi o scoatem din cuptor

si punem deasupra, repede, visinele.

IMG 7208 1 thumb5B35D - Prajitura cu visine

Dam din nou la cuptor si mai lasam cca 35-40 de minute.

Cand este gata pudram cu zahar.

IMG 7215 1 thumb5B35D - Prajitura cu visine

Buna parfumata si racoroasa.

Enjoy!

prajitura20cu20visine201 thumb5B35D - Prajitura cu visine