Imi place placinta cu mere, insa numai la gandul ca trebuie sa calesc merele,
sa fac aluatul pentru foi (fie ca il intind fie ca nu), ma descurajeaza in a porni la treaba.
Prajitura de asta are exact gustul unei placinte cu mere, insa se face mult, mult mai repede.
Va spun cum mana pe inima ca este cea mai buna prajitura pe care am mancat-o in ultima vreme.
Unde mai pui ca este si o prajitura de post.
Cantitatile aui fost masurate cu o cana normala de 250 ml. Masurati toate ingredientele cu aceeasi cana.
Ne trebuie:
2 cani de mere rase (cca 4 mere)
1 cana de zahar (cca 250 g) – eu am folosit 220 g zahar brun
1/2 cana ulei
zeama de la o portocala mare
2 si 1/2 cani faina cerunta (cca 420 g)
1 plic praf de copt (10 g)
2 lingurite scortisoara
un varf de lingurita de sare
100 g stafide
– cantitati pentru o tava de 22 x 32 cm –
Cum se face:
Amestecam intr-un bol potrivit merele rase (eu le-am curatat de coaja pentru ca aveau coaja mai tare), cu uleiul,
zaharul si zeama de portocala.
Intr-un bol mare cernem faina amestecata cu praful de copt, sarea si scortisoara.
Adaugam peste faina compozitia de mere si omogenizam bine. Adaugam apoi stafidele.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 35 minute (faceti testul scobitorii).
Cand se raceste, o putem pudra cu zahar. Eu am pudrat-o cu model 😛
Daca o pudrati in intregime cu zahar, recomand sa mai reduceti cantitatea de zahar din compozitie.
Tare buna si aromata si pufoasa si se termina imediat! :))
Musai sa o incercati!
Enjoy!
si stafidele ?
se adauga in compozitie. Mi-a scapat, am adaugat acum.
Pare simplu de facut! Si este o reteta potrivita pentru sarbatorile de iarna. 🙂
Abia astept sa o incerc, multumesc!
chiar este simplu de facut 😉
Sper sa-ti placa!
Trebuie incercata!
Cum se face modelul cu stelute?
Anca, am folosit niste cercuri pentru decorat cappuccino 🙂
Foarte faina reteta, Edith! Blatul a iesit umed, aromat, nici nu ai zice ca este de post… De cum am citit reteta am stiut ca iese buna. E perfecta pentru perioada asta a anului. O voi repeta cu siguranta pentru ca mi-a placut foarte mult. Multumesc pentru retetele delicioase pe care le postezi. Pentru mine mereu esti sursa de inspiratie! 🙂
Laura, ma bucur tare ca ai incercat-o si ti-a placut si te mai astept cu drag! 🙂
La fix pentru postul asta! Chiar azi am facut biscuitii tai cu cacao si gem de zmeura si pentru ca abia au mai ramas vreo 3, maine executam prajitura ta cu mere. Multumim!
Minunata, am facut-o de 3 ori pana acum, ne-a placut mult! Ultima data nu am avut deajuns praf de copt, doar jumatate de pliculet si in completare am pus bicarbonat alimentar si, neasteptat, a iesit mai pufoasa. Acum as vrea s-o fac pentru ultima data postul asta si as pune la fel, praf de copt cu bicarbonat. Sper sa iasa la fel de pufoasa. Excelenta reteta!
Ionela, ma bucur tare ca ti-a placut 🙂
E posibil ca bicarbonatul sa o ajute sa creasca mai mult 🙂
Buna Edith, te urmaresc de ceva timp…
Scrii cantitatile si in grame!
Te felicit!!!
Kamy
Kamy, sigur, doar lucrez cu grame, nu cu cups ca in afara 🙂
Sper sa fie pe placul tau daca incerci ceva de la mine 🙂
Ca de obicei, esti inspiratiea mea si cand trebuie sa fac ceva de post. Am facut mici modificari, am pus o cana de faina normala si una si jumate de faina integrala, am adaugat nuci tocate si ananas confiat pe langa stafide, un pic de esenta de rom si a iesit dementiala! Multumesc, din nou!
Ma bucur tare ca ti-a placut 🙂
Chiar acum este la cuptor. Abia astept sa fie gata! E taaare buna
Este foaarte buna. Sper sa-ti placa si tie la fel de mult cum ne-a placut noua 🙂
Buna Edith, am ifacut aceasta prajitura, dar nu stiu daca asa trebuie sa iasa, parca ar fi cruda, este un pic lipicioasa de dinti cind o maninci, desi am facut testul scobitorii, si am lasat-o pina cind scobitoarea a iesit curata, am pus toate ingredientele cu aceasi cana, paote sa fii pus un pic mai mult ulei de jumatate de cana, oare sa fie din cauza asta?
Multumesc.
Gabriela, nu stiu ce sa zic, posibil.. Dar totusi nu ar fi trebuit sa se lipeasca de dinti daca a iesit scobitoarea curata.. Imi pare rau 🙁
asa-i ca nu trebuia sa scot zeama din mere? a iesit parca…mai uscata. nu stiu exact ce am gresit ?
Nu, nu trebuiau scurse… Daca ar fi trebuit, scriam in reteta. 😉 Cana cu care ai masurat, a fost una clasica, normala, nu mai mica, nu?
Imi pare rau ca ti-a iesit uscata. Poate o mai repeti 🙂
Cana a fost una clasica, dar am strans putin merele intre maini sa le scot zeama. cred ca acolo am dat gres. Nu e chiar rea cum a iesit, dar data viitoare imi iese mai bine 🙂 . iti multumesc pentru raspuns si pentru toate retetele minunate de pe acest site 🙂
Atunci trebuie s-o refaci! Te astept sa-mi spui. 🙂
Am refăcut-o chiar acum. Este în cuptor și abia aștept să fie gata!
F f buna !! Eu n-am avut cerculete dar am desenat si decupat pe o hartie cateva stelute si am pudrat-o asa!! 😂😂😂 Multumesc pt reteta! As atasa si o poza dar nu stiu cum.🤔 P.S.: pt o nota de rafinament se poate servi alaturi de un sos de vanilie si o cupa de inghetata!! 😁
Ma bucur ca ti-a placut 😉 Din pacate nu se poate atasa pe blog poza in comentarii, insa o poti posta pe wall-ul paginii de facebook. https://www.facebook.com/EdithsKitchen/
Da, daca nu tii post, cu inghetata de vanilie e minunata 🙂
Delicioasa și ușor de făcut. În loc de zahar am pus deasupra fulgi de nucă de cocos.
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
O reteta super usor de facut , o ador! E a treia oara cand fac aceasta reteta si imi place la nebunie <3 la fel ca multe alte retete pe care le ai aici! Felicitari! Si multumim ca ne esti o sursa de inspiratie !
Karina, ma bucur tare ca ti-a placut. Si noua ne place mult 🙂
Te mai astept!
buna, pentru a face aceasta prajitura in tava normala de la cuptor, e suficient/corect sa dublam cantitatile?
buna, cred ca da.
fix acum infulecam prajitura aceasta, cu o cupa de inghetata alături 😀 a iesit foarte buna si aromata. Am înlocuit stafidele cu merisoare, caci nu aveam. Si zeama de portocala cu zeama de lămâie, caci nici portocala nu mai aveam. 🙂
Multumesc de reteta. cred ca o repet sapt viitoare caci mai am 4-5 mere care nu mai sunt chiar proaspete si nu stiam ce sa fac cu ele, de rontait nu mai sunt bune.
Andreea, ma bucur tare ca ti-a placut. Ce idee buna cu inghetata 😉
Te mai astept! 🙂
Buna,as vrea sa te intreb daca pot adauga oua in compozitie si cite??? Cum sa fac,as dori sa imi spui???
Multumesc anticipat!!!
Alina, de ce vrei sa adaugi oua in compozitie? Prajitura este f buna asa cum este 🙂
Nu am incercat-o in alta varianta decat este scrisa pe site, deci nu stiu sa-ti spun cum iese daca adaugi oua…
Tocmai am facut-o si eu. E super! Usor de facut si bunaaa!!! Abia astept sa mai incerc ceva. Multumim.
Oana, ma bucur tare ca ai incercat-o si ti-a placut 🙂
Te astept cu impresii cand mai incerci ceva.
Draga Edith, de 5 ani de zile, in momentul asta cand ni se coc merele in livada si avem prea multe, incepe DEZMATZUL! Numai tu esti de vina ca trebuie sa le fac capcaunilor din familie tavi imense cu aceasta prajitura superba. Au ajuns sa o prefere celebrelor tarte Tatin sau chaussons aux pommes! Pune te rog la tag-uri “de post”, ca am cautat-o mult timp pe site sa o dau unei prietene. Ca eu nu mai am nevoie, o stiu pe de rost haha. Te imbratisez, sanatate!
Cristina, ma bucur tare ca va place 🙂
Reteta o gasesti in categoria retete de post oricum.
In taguri nu pun categoria din care face parte. Poate folosi si campul de search si sa caute “mere”, sunt doar vreo 10 retete 🙂