prajituracuiaurtsigemdepiersici thum 1 - PRAJITURA CU IAURT SI GEM DE PIERSICI

De ziua lui Ioan nu am mai facut tort.

Aveam in minte prajitura asta de ceva vreme si cand i-am “povestit-o” a fost taaare incantat si a fost de acord sa renuntam la tort si sa o incerc.

Tot ce va pot spune este… sa o incercati!! 🙂

Desi este mai lunga reteta, nu va speriati, se face destul de simplu, dar sunt eu vorbareata :))

Ne trebuie:

Blat:

6 oua

100 ml ulei

6 lg de zahar

6 lg de faina

1 pachet praf de copt

Crema:

700 g iaurt cu piersici (am folosit de piersici si fructul pasiunii)

250 ml frisca lichida

2 plicuri de gelatina

Topping:

cca 600 g de dulceata de piersici (2 borcanele si 1/2)

2 plicuri tort gelee transparent

Gemul si iaurtul pe care le-am folosit:

gemsiiaurt thumb3 1 - PRAJITURA CU IAURT SI GEM DE PIERSICI

Cum se face:

Blatul

Galbenusurile se amesteca cu zaharul (se mixeaza f putin, nu sa se topeasca zaharul,

amestecul tb sa ramana fluid). Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze.

Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.

Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma.

Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina – eu am pus pe fund hartie de copt (dimensiune tava 30 x 25).

Se coace la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii (cca 25 min).

Se lasa sa se raceasca in tava.

Crema:

Batem frisca si o lasam deoparte (nu o dam la rece). Daca frisca nu este indulcita, puneti 3-4 lg de zahar pudra cand o bateti.

Scoatem iaurtul din timp din frigider (sa nu fie f rece cand il punem pese gelatina).

Punem gelatina la hidratat in cca 100 ml lapte.

Dupa 10 minute, punem vasul pe baie de apa si amestecam continuu pana se dizolva gelatina (atentie, nu o fierbeti!).

Cand gelatina este dizolvata, punem cate o lingura de frisca (in total 3-4) peste gelatina, omogenizand bine, apoi punem frisca+gelatina peste restul de frisca.

Totul se amesteca cu iaurtul (trebuie sa va asigurati ca frisca si iaurtul nu sunt reci, altfel gelatina va face mici bobite in crema.

Nu este mare tragedie, dar ar fi mai bine sa nu faca :))

Asamblare:

Am pus inelul dreptunghiular in jurul blatului (pe care l-am scos din tava si l-am pus pe o tava) si am turnat crema de iaurt si frisca.

Iaurtul meu a avut si bucati de fructe in el.

Daca nu aveti inel dreptunghiular, lasati blatul in tava si dati la frigider amestecul de iaurt pt 15-20 minute, apoi il intindeti uniform peste blat.

Lasam la frigider 2-3 ore (eu am lasat pana a doua zi).

Topping-ul:

Amestecam plicurile de tort gelee cu cca 100ml apa si punem pe foc. Procedam conform instructiunilor de pe plic, lasam sa fiarba 1 minut (parca asa scrie..).

Apoi adaugam gemul si omogenizam bine pe foc inca 2-3 minute sa se mai subtieze si gemul pt a-l putea intinde uniform.

Intindem gemul peste crema de iaurt si mai dam la frigider pt inca 2-3 ore.

IMG 3845 1 thumb3 1 - PRAJITURA CU IAURT SI GEM DE PIERSICI

Indepartam inelul din jurul prajiturii si o portionam.

Foaarte buna, racoroasa si frumoasa.

Enjoy!

prajitura20cu20iaurt20si20gem20de20piersici1 thumb5B35D - PRAJITURA CU IAURT SI GEM DE PIERSICI

Concluzii: Este rapida, racoroasa, numai buna pentru vremea calda. Blatul moale, pufos, gemul aromat.

Gemul asta este foarte bun l-am descoperit mai demult si va recomand sa il incercati (se gaseste in Kaufland).

Puteti folosi si alt gem/iaurt, dupa gust.

Nu uitati de BUCATARIE LA CUTIE 🙂

Acum puteti cumpara retetele mele tiparite, o colectie de 40 de retete, tiparite pe cartonase individuale, plastifiate, toate puse intr-o cutiuta draguta.:)

Click pe imagine pentru a o cumpara la pretul de 34 de lei + taxe postale

bucatarielacutie6 1 - PRAJITURA CU IAURT SI GEM DE PIERSICI