aluat foetaj (pachet de 450 g am avut eu)
6-7 linguri suc de rosii (mai grosut)
2 catei de usturoi
busuioc, oregano
1 lingurita ulei de masline
sunca si salam (am folosit eu)
masline
mozzarela (sau cascaval)
1/2 ardei gras
ardei iute
sare, piper
1/2 lingurita de zaharCum se face:
Punem aluatul dezghetat in tava de aragaz pe hartie de copt.
Facem un sos din sosul de rosii, sare, piper, zahar, ulei de masline, usturoi, busuioc,
oregano (si ce mai vreti voi sa puneti) pe care il intindem cu o lingura peste foetaj.
Apoi incepem sa punem restul ingredientelor dupa gust,
deasupra fiind mozzarela sau cascavalul.
Eu am impartit aluatul in 2 si am facut o parte cu salam si o parte cu sunca.
Am mai pus masline, ardei gras si iute.
Dam la cuptorul incins pt cca 25 minute (sau in functie de aragaz).
Poza cu tava scoasa de la cuptor nu am ca aveam musafiri si m-am grabit…
Feliile: (neaparat doua ca una nu-ti ajunge…)
Buuna, buna, si foarte rapida.
Am facut-o deja de vreo trei ori…
Merci Maya pt idee!
imi place ideea cu aluat de foietaj.dar stiu ca la copt se umfla destul de bine.
l-ai intins inainte cu facaletu?
sau datorita greutatii alimentelor,nu s-a mai umflat?
pupici MARI.
Mari, nu am mai intins deloc aluatul.
Nu se mai infoaie datorita greutatii legumelor si salamului.
Te astept sa-mi zici cum ti-a palcut! 🙂
ai niste idei fantastice :)) niciodata nu m-as fi gandit sa folosesc ca blat de pizza, aluat de foietaj! si cum aveam unul in frigider, am si facut 😀
a iesit super! nu am avut masline pt topping desi imi plac foarte mult, dar am pus feliute de vinete. o super reteta pt duminica seara la un film 🙂 si pe cat de repede a fost gata, pe atat de repede a fost devorata :)) am si o intrebare daca se poate… prietenul meu ar vrea niste coaste de porc suculente, dar uite ca m-am cam incurcat in ce am gasit pe net. nu stiu pe cine sa cred :)) caut o reteta la cuptor cu mult sos, daca ai cumva o idee…:) daca nu, multumesc oricum si multi pupici :*
si scuze ca iti scriu prin toate partile :)) dar curand incep facultatea si o sa ajung in bucatarie decat in weekend… 🙁 asa mult imi place… scoala e scoala, nu? :))
@Merat: merci, dar ai vazut ca este ideea Mayei 😛
Ma bucur ca ti=a placut, e tare bune, intradevar si se duce imediat.
In legatura cu coastele de porc, sa stii ca merg facute la fel ca si aripioarele. Nu am facut, insa autoarea retetei cu aripioarele asa zicea.
Daca vrei altfel, mai uita-te pe net si vezi ce iti face cu ochiul.
Profita de timp acumt cat mai ai, si bafta la scoala! 🙂
se pune tot pachetul de foi la o tava sau se imparte pentru mai multe tavi?
daca pachetul contine o singura foaie, da. Pui toata foaia, nu o intinzi. Nu este cat tava? 🙂