pizza la tigaie cu ardei si ceapa 1 - Pizza la tigaie cu ardei si ceapa

Inca odata pizza la tigaie. De ce? Pentru ca m-am indragostit de ea! Se face atat de repede si este atat de buna

incat oricand este o solutie la indemana. Foarte utila si pentru cei care nu au cuptor insa vor sa manance pizza home-made.

Imi place mult pizza rustica, cu ceapa si adrei, o consider una din combinatiile cele mai reusite (dupa gustul meu).

O alta varianta a acestei pizza este pizza cu leurda.

Ne trebuie:

Pentru aluat:

1 ou

3 linguri iaurt

1,5 linguri ulei

1 lingurita praf de copt

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita zahar

7 linguri faina

un cubulet de unt pentru uns tigaia

Pentru topping:

sos de rosii din conserva Sun Food (sau ketchup)

oregano/busuioc (dupa preferinte)

1/3 ardei gras

1/3 ceapa uscata

cateva felii de mezel la alegere (optional)

5-6 linguri mozzarella rasa (sau cascaval)

oregano uscat

– cantitati pentru o pizza de cca 28 cm –

Ca baza am folosit o conserva de rosii decojite cuburi de la Sun Food 100% conserve sanatoase.

conserve rosii Sun Food - Pizza la tigaie cu ardei si ceapa

Cum se face:

Aluatul:

Batem oul cu iaurtul si uleiul si adaugam faina amestecata anterior cu sare, zahar si praful de copt.

Omogenizam bine. Vom obtine un aluat moale si lipicios.

Ungem o tigaie mare (la care ne asiguram ca avem si capac pe masura) cu unt si punem aluatul pentru blat,

intinzandu-l bine cu dosul lingurii. Asta este partea cea mai migaloasa.

Puteti intinde aluatul mai subtire, si obtineti o pizza mai mare in diamentru.

Daca nu aveti tigaie mare, impartiti aluatul in 2 si faceti 2 pizza.

Punem sosul de rosii peste aluat (eu l-am pasat putin cu blenderul vertical),  oregano, ardeiul si ceapa taiate solzi,

felii de mezel (daca folositi). iar deasupra punem mozzarella rasa.

pizza in tigaie - Pizza la tigaie cu ardei si ceapa

Punem capacul si dam drumul la foc, la  ochiul mare de la aragaz, dat la minim.  NU ridicam capacul timp de 10 minute.

Dupa 10 minute, ridicam usor cu o paleta blatul pentru a vedea daca este prea rumen sau nu.

Eu l-am mai lasat 1-2 minute in plus, in functie de cum va place.

(Daca la aragazul vostru, flacara data la minim este mare, ridicati capacul si verificati dupa cca 8 minute.

Este posibil sa se arda daca o lasati 10 minute.)

Asta-i tot! Rasturnam pizza pe un platou si o feliem.

Tare, tare buna!

Enjoy!

pizza la tigaie cu ardei si ceapa - Pizza la tigaie cu ardei si ceapa