Acum vara, cand e cald, nu prea am chef de gatit (la fel si voi, banuiesc).
Asa ca incerc sa folosesc aragazul cat mai putin, deci fac mancaruri rapide,
de preferat cu legume de sezon, si care se papa si mai repede decat se fac.
Ne trebuie:
2-3 dovlecei micuti
cca 300 g paste
(eu am folosit paste bio integrale, cu spelta de la Biomania)
3-4 catei de usturoi
2-3 lg ulei
sare, piper
susan (optional)
putin ardei iute (optional)
Cum se fac:
Curatam dovleceii de coaja (daca vrem) sii itaiem fasii subtiri pe lung cu cutitul pentru curatat cartofi. Daca vi se par prea lungi injumatatiti lungimea fasiilor.
Punem si pastele a fiert si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.
A fost pentru prima data cand am mancat paste cu spelta, au un gust bun, usor de nuca.
Din ce am citit pe internet este o cereala si foarte sanatoasa. Mai multe amanunte despre graul spelta, le gasiti pe armonianaturii.ro
Revenim la reteta noastra.
Punem 1-2 lg de ulei intr-o tigaie antiaderenta si punem jumatate din fasiile de dovlecel la calit, acoperite, pt cca 2-3 minute,
amestecand din cand in cand. (eu am impartit cant de dovlecel in doua, ca sa se faca mai repede).
C
and se face prima serie,o scoatem intr-un castron si acoperim.
Procedam la fel si cu cealalta jumatate din cant, de dovlecel, apoi punem totul in tigaie si punem peste usturoiul stors amestecat cu 3-4 lg de apa.
Mai amestecam de doua ori pe foc, punem si fasiile de ardei iute si turnam totul peste pastele fierte.
Presaram deasupra susan (daca vrem – eu am vrut).
Si gata!
Bun rapid si aromat!
Enjoy!
usoara si placuta reteta,spelta nu am mincat niciodata ,inca…
Alison, acum am mancat si eu prima data. Sunt bune la gust si plus de asta sunt mult mai sanatoase decat cele din faina alba. Poate le incerci 🙂
Merci de vizita!
Simpla si rapida, ce vrem mai mult intr-o zi caniculara de vara?
Interesante pastele astea. Chiar nu auzisem de spelta, multzam! 🙂
Marina, pastele din spelta sunt bune la gust si mai ales sanatoase. Sa le incerci.
Merci de vizita si te mai astept!
super aceste paste!se fac repede, sunt gustoase si fff sanatoase!le-am facut aseara si mi-au placut mult!Mersi Edith!
Nina, ma bucur ca ti-au pacut!
Te mai astept! 🙂
mmmmm…Ce bine arata…O sa le fac cat mai curand.Ador retetele tale !
Ana Maria, sa stii ca-s tare bune 🙂
Merci Edith pt reteta, am sa o fac la cina, nu am pastele pe care le-ai folosit tu, dar am unele din grau dur, Agnesi, care sunt ok.. Dovlecelul e productie proprie de la tara, asa ca… trebuie sa iasa bun. Sambata fac prajitura cu lamaie si portocala, sa imi tii pumnii :))) Kisses
Anca, te astept cu impresii daca ai incercat pastele si prajitura 🙂
Hmm.., ce bine arata :), de unde ai cumparat pastele?
Buna Edith,sunt o fana a pastelor chiar si integrale,doar ca eu am inabusit mai mult dovleceii cu un pic de ceapa feliata,ulei de masline si un pic de apa,pana ramane la baza ca un sos transparent!te pup si mai asteptam retete