pastecudovleceisirosii - PASTE CU DOVLECEI SI ROSII
Desi nu ma omor dupa dovlecei, am avut surpriza ca reteta asta
sa-mi placa taaaare mult.
Ne trebuie:
paste (de orez am folosit eu)
2 catei de usturoi
50 ml ulei de masline
1 ceapa medie taiata marunt
4-5 rosii taiate cuburi mari
1 dovlecel taiat fasii late de cca 2 cm si f subtiri
6 rosii uscate (sau in ulei) – optional…
sare, piper
busuioc
100 ml vin alb
parmezan ras
Cum se fac:
Intr-o tigaie punem la calit ceapa taiata marunt.
Taiem dovlecelul in jumatate pe lung, apoi in jumatate pe latime si apoi
taiem lamele subtiri de cca 2 mm si late de cca 2 cm.
Lasati sa se prajeasca impreuna totul cca 5-6 minute.
IMGP2044 1 - PASTE CU DOVLECEI SI ROSIITaiem rosiile proaspete (eu am pus 1 rosie mare proaspata si 1 cutie mica de rosii in bulion).

IMGP2046 1 - PASTE CU DOVLECEI SI ROSII

Calim putin si apoi adaugam si rosiile din conserva taiate cuburi mai mari.
Condimentam cu sare, piper, busuioc, punem si vinul si mai lasam sa fiarba cateva minute.
Nu fierbem foarte mult, ideea e ca dovlecelul sa ramana putin crocant si apos, sa nu se inmoaie.

IMGP2048 1 - PASTE CU DOVLECEI SI ROSII

Intre timp pregatim pastele
(ale mele au fost instant – le-am lasat timp de 5 minute in apa fierbinte)

IMGP2049 1 - PASTE CU DOVLECEI SI ROSII

si cand sunt gata le adaugam peste amestecul de legume din tigaie.

IMGP2050 1 - PASTE CU DOVLECEI SI ROSII

Adaugam si usturoiul pisat, amestecam de 2-3 ori si gata.
Se servesc cu parmezan ras deasupra.
Simplu si foaaarte delicios.
Mi-au placut foarte mult.

pastecudovleceisirosii1 - PASTE CU DOVLECEI SI ROSII

Simple-simple si au avantajul ca sunt bune si reci iar acum vara, e tot ce poate fi mai bun.