pancakes cu sunca si cascaval

Iubesc pancake-urile. Fie ca-s dulci, fie ca-s sarate, imi plac la fel de mult.

Pancake-urile de fata sunt ideale pentru micul dejun, dar se pot consuma la fel de bine si la pranz sau cina.

Ne trebuie:

3 oua

115 g faina

1 lgt praf de copt (eu am pus din cel cu sofran)

140 ml lapte

100 g sunca presata (sau de praga)

80-100 g cascaval

sare, piper

– cantitati pt 7 bucati –

Cum se fac:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam putin galbenusurile cu sare si piper.

Adaugam alternativ laptele si faina amestecata cu praful de copt, cate putin, pana le terminam.

Batem albusurile spuma si le punem cu o spatula peste compozitia de galbenusuri.
Adaugam apoi sunca taiata cubulete fine si cascavalul ras pe razatoarea mare.

Omogenizam cu grija.

Ungem o tigaie (ceramica sau de teflon) cu ulei si coacem cate un polonic (nu foarte mare) de compozitie (ne ajutam sa intindem compozitia odata turnata in tigaie cu dosul polonicului).

Cand face bule/gauri la suprafata, intoarcem clatita cu o spatula.

Untitled-1

Foarte bune si calde si reci.

Enjoy!

pancakes cu sunca si cascaval 1