Iubesc pancake-urile. Fie ca-s dulci, fie ca-s sarate, imi plac la fel de mult.
Pancake-urile de fata sunt ideale pentru micul dejun, dar se pot consuma la fel de bine si la pranz sau cina.
Ne trebuie:
3 oua
115 g faina
1 lgt praf de copt (eu am pus din cel cu sofran)
140 ml lapte
100 g sunca presata (sau de praga)
80-100 g cascaval
sare, piper
– cantitati pt 7 bucati –
Cum se fac:
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam putin galbenusurile cu sare si piper.
Adaugam alternativ laptele si faina amestecata cu praful de copt, cate putin, pana le terminam.
Batem albusurile spuma si le punem cu o spatula peste compozitia de galbenusuri.
Adaugam apoi sunca taiata cubulete fine si cascavalul ras pe razatoarea mare.
Omogenizam cu grija.
Ungem o tigaie (ceramica sau de teflon) cu ulei si coacem cate un polonic (nu foarte mare) de compozitie (ne ajutam sa intindem compozitia odata turnata in tigaie cu dosul polonicului).
Cand face bule/gauri la suprafata, intoarcem clatita cu o spatula.
Foarte bune si calde si reci.
Enjoy!
La tine orice reteta simpla arata ff apetisanta!
Pancakes sarate n-am facut pana acum dar m-ai convins,le testez cu prima ocazie.Grozav arata!Pupici !
Gand la gand cu bucurie. Eu le-am facut in varianta dulce. Puiul meu le adora :). Pupici!
mi-ai facut o pofta! si ziceam ca nu mai mananc seara!
Yummyyyy …
Praf de copt cu sofran? Unde ai gasit asa ceva?
Nu am incercat varianta aperitiv dar cred ca e grozava!!!Notat!Pup!
Intradevar pancake-urile(de fata) ,sunt binevenite oricand,fie ca e micul-dejun, fie la pranz sau cina.Imi plac, am sa le incerc negresit.Pupici:x
Nu am facut niciodata , dar cred ca mult nu mai am pana le incerc !!!!Arata ffff bine !!
Fetele, va multumesc, ma bucur ca va plac. Sa le incercati ca-s tare bune! 🙂
Tiana, se gaseste in supermarketuri, de la Dr Oetker.
Am spus aici despre el: https://www.edithskitchen.ro/2011/07/ce-mai-cumparam.html
Arata superr!!! O sa le incerc cat de curand!
Buna Edith.Azi le-am facut si eu.MMMM ce bune eu iesit!Am facut si poza dar nu stiu cum as putea sa tio arat.Multumesc de reteta!te pup.
Edith, imi place farfuria…si stii ce-i culmea?ca am primit si eu un set identic: farfurie mare,(platou), mica si bol…asa m-au incantat, sunt asa retro, nu? tu de unde le-ai luat?te rog, spune-mi…ca m-am gandit eu ca nu se gasesc peste tot si nu sunt ieftine, asa-i?
Diana, ma bucur ca ti-au placut. Imi poti trimite poza pe mail dc vrei: edithfrincu@yahoo.com.
Catalina, farfuria,platoul si bolul le-am primit cadou de la echipa Sun Food http://shop.sunfood.ro/
Si nu sunt scumpe, asa credeam si eu..
Le-am facut, Edith, clatitele! Au iesit suuuper. Pufoase si gustoase!!! Si nu se fac greu!!!Multumesc, Edith, pt inca o idee!
Diana, ma bucur ca ti-au placut! 🙂
Le-am incercat si eu,mi-au placut mult,ths for the recipe!
Craita, ma bucur ca ti-au placut 😉
Servus! Am facut reteta e foarte buna, dar am o problema. Am intoleranta la lactoza… ce as putea sa folosesc in loc de lapte? POate apa minerala?
Elena, ma bucur ca ti-au placut pancakeurile.
Din pacate nu am incercat fara lapte, dar ma gandesc ca poti incerca cu apa minerala sau cu lapte de soia.. Inseamna ca nici cascaval nu poti folosi? Nu stiu daca vor mai fi la fel de bune..
Iti recomand insa alte pancakeuri, tare bune: https://www.edithskitchen.ro/2010/10/clatite-cu-dovlecei.html
Ce bine arata si ce usor sunt de facut. Oare merge sa le fac cu carnita de pui si mozzarella, pt un piticut? Si sa nu mai pun ulei in tigaie, ci sa le pun direct?
Abia astept sa incerc.
Cori, sigur merge si cu pui si mozzarella.
Ai grija sa tai puiul ff marunt. (ca sat-i faci o idee cat de mica am taiat eu sunca, eu am avut sunca feliata si am taiat-o cubulete mici cu latura de 5-6 mm..)
Le-am facut cu piept de curcan (fiert si maruntit la blender) si cu cascaval (ca nu am mai avut rabdare sa iau mozzarella). Au fost un succes total!! Ar fi mancat piciul dimineata, la pranz si seara!. Si el ne e asa de mancacios.
Urmeaza sa le incerc pe cele cu dovlecel 🙂
Multumim Edith!
Cori, ma bucur ca v-au placut.
Cele cu dovlecel nu sunt asa pufoase, ca sa stii 🙂
Iti mai recomand unele de post, foarte bune si ele:
https://www.edithskitchen.ro/2010/10/clatite-cu-dovlecei.html
O reteta foarte usor de facut si foarte gustoasa!
Laura, ma bucur ca ti-au placut 🙂
Te mai astept!
Am pregatit totul inainte de prajit, dar pentru ca am vrut sa le servesc calde, le-am mai pus la frigider. Cred ca asta a fost greseala, pentru ca aluatul s-a ingrosat mult si probabil ca nici n-am pus suficienta sare. Sunt tentata sa mai incerc, totusi.
Da, sigur s-a mai ingrosat la frigider, ai respectat intocmai cantitatile (ai cantarit faina?) ?
Daca vrei sa-l mai lasi la frigider si data viitoare, poti incerca sa pui doar 90-100 g faina.
Pt dna cu intoleranta la lactoză, se gaseste in comert lactate si pt cei cu intoleranta.tb doar sa cauti.eu am folosit un asemenea lapte, e putin mai dulce decat cel obisnuit.si mai sunt si niste prafuri care daca le iei înainte de masa, nu ai probleme.
Andreea, eu nu am probleme, insa recunosc ca nu am vazut asemenea lactate. Se gasesc in Ro? Ne poti da si niste branduri? 🙂
Odată cu reţetele tale am învăţat să gătesc şi altceva în afară de ciorbe simple, mâncare de cartofi şi cartofi prăjiţi. Blogul ăsta e pentru mine ca o gură mare de aer proaspāt, plus că oricât de complexă ar fi reţeta, îmi iese mereu dacă o respect întocmai, iar asta e ceva ce-mi place tare mult. Am un copil fericit şi mâncăcios datorită ţie 🙂
Ana, ma bucur tare si iti multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru faptul ca ai incredere in retetele mele! 🙂
Te mai astept cu drag sa te inspiri!
au iesit super, si ca aspect si la gust 🙂 multumim!
Cu drag! 🙂
Le-am incercatsi eu, sunt delicioase, cu siguranta o sa mai fac si altadat
Andreea, ma bucur ca ti-au placut 🙂