muffins cu quinoa 2 - Muffins aperitiv cu quinoa

Am descoperit quinoa cu ceva timp in urma si am incercat-o in diverse combinatii, atat in varianta dulce

cat si in cea sarata. Quinoa este o forma de proteina vegetala ce reduce cantitatarea de grasimi din sange.

 Mai multe despre quinoa puteti citi aici. Am folosit pe post de “colorant”, turmericul, de care v-am mai povestit.

Astazi avem varianta sarata, ce poate fi consumata la micul dejun cat si ca gustare sau pachetel la servici

muffins apertiv cu quinoa .

Ne trebuie:

150 g quinoa gatita (cca 50 g quinoa cruda)

3 oua

cca 120 g dovlecel ras

110 g  cascaval ras (sau mozzarella)

80 g sunca presata (sau muschi)

3 lg parmezan

2 cepe verzi

1/2 legatura marar

1/2 lingurita turmeric (optional)

sare, piper

– cantitati pt cca 12 bucati –

Cum se face:

Spalam quinoa intr-o sita deasa. Este obligatorie aceasta operatiune, altfel quinoa va fi amara

(pe suprafata boabelor se gaseste o substanta ce se elimina prin spalare).

O punem la fiert cu apa (apa trebuie sa fie dublul cantitatii de quinoa) si lasam sa fiarba cca 15

minute, pana cand se evapora toata apa. Acoperim si o lasam asa cca 10 min.

Amestecam quinoa fiarta si usor racita cu restul ingredientelor: cascavalul ras, ouale, ceapa si mararul tocate

marunt, sunca taiata cubulete mici, parmezan, turmericul, sare, piper.

compozitie muffins1 1 - Muffins aperitiv cu quinoa

Omogenizam bine. Punem compozitia cu o lingura in forme de muffins unse cu ulei (eu am folosit forme de silicon).

muffins in tava 1 - Muffins aperitiv cu quinoa

Coacem la cuoptorul preincalzit la 180 C pentru cca 25 minute.

Le consumam reci sau calde (mie mi-au placut mai mult reci). Vor iesi 10-12 bucati (eu am avut niste forme mai mici).

Bune, satioase si hranitoare.

Enjoy!

muffins cu quinoa 1 1 - Muffins aperitiv cu quinoa