O macare rapida, gustoasa si satioasa.
Se poate face si fara carne si este la fel de buna.
Ne trebuie:
500 g mazare
5-6 bucati de pui
3 cepe
1 ardei
2 morcovi
2-3 lg bulion
2 lg faina
ulei
sare, piper
marar
Cum se face:
Punem bucatile de carne cu putin ulei, sare si piper si dam la cuptor pana se rumenesc putin.
Calim putin ceapa, punem apoi ardeiul taiat cubulete, morcovul si mazarea (eu am folosit congelata la punga)

si puiul, punem apa fierbinte sa le acopere si lasam sa fiarba acoperit la foc mic.

Cand legumele si carnea sunt fierte, amestecam bulionul cu faina, subtiem cu putina apa
(de preferat incalzita) si turnam peste mazare.
Mai lasam sa fiarba 10 minute si punem mararul.

Wow, ce mancarica buna si gustoasa! Mi-ai facut o pofticica, de numa!
Pupic si o zi faina!
Hmmmm, aceasta mancarica este preferata mea….
Salutari Edith!Numai bine!
Mancarica de mazare este printre preferatele mele, mi-ai facut o pofta….. Te astept cu un premiu pe blogul meu.
Va pup fetele!
Vicky, merci pt premiu.
Edith,nu te-am mai vizitat in ultimul timp pentru ca am avut musafiri si nu prea am mai stat pe blog asa de mult,dar am recuperat acum:) Totul arata foarte bine si nici nu ma asteptam sa fie altfel,mai ales ca esti una din preferatele mele! Ti pupic dulcic!!!
Multumesc pt vizita si pt ca sunt printre preferatele tale 😉
Pup fata frumoasa!
spune-mi si mie te rog,ce marca folosesti.
am luat de la bonduelle congelata,si a iesit beton???????????
n-a fiert.
am luat la cutie,nu trebuia s-o tin mai mult de 3 minute pe foc,ca se facea praf.
si io sunt lesinata dupa mazare,mai ales fi-miu.
pupici MARI.
n-am mai intrat de mult de tot,dar nu te-am uitat.iar retetele de la tine,au fost intotdeauna o REUSITA.
Mari, mie chiar nu mi s-a intamplat sa fie beton mazarea. Nu iau de la o firma anume.. ce-mi pica in mana. Ultima data am luat de la Casa Taraneasca daca nu ma insel.
Mai incearca si alte marci ca sigur sunt ok, ti-am zis, eu nu ma uit la marca cand cumpar mazare sau legume congelate in general.
Merci frumos ca iti plac retetele mele si te mai astept cu drag (chiar daca mai rar.. toti stam prost cu timpul).
si sotul meu e mare amator de mazare; ii fac de obicei de post, cat de des pot, dar cred ca ar trebui sa-i fac o pauza, si apoi sa i-o fac de dulce, asa ca variatie. asa ca, idee buna, multumim. spune-mi te rog, cum as putea sa-ti trimit o poza, ca-ti sunt datoare de la reteta cu turtite, si ma gandeam ca ti-ar face placere.
Raluca, imi poti trimite poza pe adresa edithfrincu@yahoo.com.
O astept! Merci 🙂
am fiert mazarea aia blestemata o ora jumate si e tot tzeapana 😐
Aniushka, ce sa zic, ghinion! Ai avut din cea congelata? Chiar nu mi s-a intamplat…
Incearca si la borcan.
imi plac retetele tale si chiar am pregatit du pa ele astept notati pa
ms bucur ca iti plac retetele mele 🙂
Sigur, retete noi vin continuu, chiar ieri am publicat una noua!