2-3 cepe
ardei gras
2-3 linguri de bulion
1 lingura de faina
3-4 catei de usturoi
marar, patrunjel
3-4 linguri de ulei de masline
sare, piperCum se face:
Calim ceapa tocata marunt in 3-4 linguri de ulei de masline, apoi adaugam si ardeiul gras tocat marunt. Eu am pus si 2 fire de ceapa verde.
Dupa 3-4 minute punem si fasolea verde si punem apa (fierbinte de preferat)
cat aproape sa o acopere (mie imi place mai zemoasa, fiecare cum prefera).
Punem sare si lasam sa fiarba.
Cand fasolea e aproape fiarta se pune bulionul amestecat in prealabil cu lingura de faina.
Daca intre timp apa scade prea mult mai putem adauga (tot fierbinte).
Punem piperul si un varf de lingurita de zahar (eu pun aproape in toate mancarurile)
apoi usturoiul zdrobit si mai lasam sa fiarba cca 5-10 minute.
Se stinge focul si se pun patrunjelul si mararul tocate.
O mancare buna si usoara, ideala pentru vara…
Portia mea:
bravo..te apreciez muult…sora mea din arabia saudita mi te-a recomandat..si eu am 32 ani..imediat fac33(in 6 aprilie)si gatesc tare mult dar nu asa diversificat ca si tine…conteaza sa gatesti cu drag ..asta e secretul meu in bucatarie..dar cum am si un bebe si fetita in clasa 1..le mai “fortez”uneori ..si se vede imediat…esti supeeeer..merci
azi chiar eram pregatita sa fac fasole verde …cam asa arata si reteta mea ..doar ca adaug si un morcov ras in majoritatea tocanitelor..am tot ce imi trebuie ..inclusiv verdeturi super pe care le-am cumparat ieri de pe piata ..restul din carreffour…ce zici..ar merge cu pastrav alaturi?eu asa m-am gandit…te salut cu drag…
mir, ma bucur ca te inspira retetele mele 🙂 Sper sa iti placa daca incerci ceva. Sa-ti traiasca micutii!
Cred ca mancarica asta merge cu orice alaturi.
Te mai astept!
Am gatit mancarea de fasole dupa reteta ta si trebuie sa recunosc ca e foarte buna.Nu sunt adepta mararului, dar in combinatie cu celelalte ingrediente e atat de buna mancarea! De acum te iau ca punct de reper pentru ce voi gati.Felicitari!
Draga anonima, ma bucur ca ti-a placut.
Sper sa gasesti si alte mancaruri pe gustul tau la mine 🙂 Te mai asptept!
eu am fasole verde la borcan care e deja fiarta.cum fac atunci?pun fasolea la sfarsit?
Pui apa fierbinte peste ceapa si ardei si lasi sa fiarba vreo 15 minute, apoi pui apoi fasolea din borcan (scurgi apa) si le mai lasi sa fiarba vreo 10-15 minute.
Edith,in sfarsit un blog unde se si raspunde la intrebarile cititorilor.Imi plac retetele tale,sunt simple si rapide …chiar si pt incepatori ca mn 😀 Esti super;)
Iolanda, ma bucur ca iti plac retetele mele. Te astept cu drag sa le incerci si orice nelamurire ai, aici sunt 🙂
Am facut de 2 ori reteta si imi iese traznet. Multumim, Edith.
Acum mi-a venit in minte sa incerc si o supa crema de fasole verde. Va tin la curent!
Mihaela, ma bucur mult ca iti place mancarica asta. Intr-adevar e tare, tare buna. Cred ca o sa fie minunata supa crema de fasoleeee 🙂
Sper sa incerci si alte retete de la mine 🙂
Si eu fac azi fasole pastai dupa reteta ta , dar galbena , lata si grasa :d ; sper sa nu-mi creeze greutati si azi faina adaugata … mi s-au alterat ardeii umpluti de la sosul adaugat
Diana, sper ca ti-a placut 🙂
Sa stii ca nu cred ca de la faina s-a acrit.. Pur si simplu a fost prea cald, nu i-ai racit repede si bagat la frigider dupa ce i-ai pregatit…
Daca ii lasi sa se raceasca singuri, pe caldura asta, dureaza mult si se acresc repede..
super buna reteta, imi era pofta de fasole verde, e prima oara cind fac si a iesit ca la mama acasa. Multumesc mult!! La desert am facut prajitura cu brinza dulce, excelenta, o pufosenie, a mai ramas foarte putina.
ma bucur ca ti-a placut si fasolea si prajitura cu branza dulce 🙂 Te mai astept! 🙂