jeleuri cu capsuni - JELEURI DE CAPSUNI

Mai este destul de putin pana ne luam la revedere de la aromatele (mai mult sau mai putin, dupa noroc..) capsuni.

Nu uitati sa va faceti provizii la congelator, pentru mai tarziu 🙂

Astazi avem niste jeleuri minunate de capsuni pe care cu siguranta cei mici le vor adora.

Eu le-am facut cu indulcitor Xylitol si evident ca am mancat si eu 😀 desi nu am voie.

Fetele care tineti dieta Dukan si sunteti la croaziera, voi sa nu faceti ca mine :)))

Ele se pot consuma doar de cei care sunt la Consolidare sau Stabilizare.

Puteti folosi si alte fructe: cirese, visine, caise, piersici.

Ne trebuie:

700 g capsuni

150 g zahar (eu am pus Xylitol)

14 g de gelatina (7 foi)

zeama de la 1/2 lamaie

inca 2 lg de zahar pentru desupra

Cum se fac:

Capsunile se spala in mai multe ape si se curata de codite.

Le taiem bucatele mici (asta ca sa nu mai bagam blenderul in ele la sfarsit)

si le punem la fiert impreuna cu zeama de lamaie si zaharul/indulcitorul.

Fierbem cca 40-50 de minute, amestecand din cand in cand.

Pasam putin cu furculita daca mai raman bucati mai mari de capsuni.

Hidratam gelatina pt 5 minute, apoi stoarcem bine foile de gelatina de apa

si le punem peste capsuni (la care am stins deja focul, dar nu s-au racit).

Omogenizam bine.

Turnam compozitia intr-o tavita captusita cu folie de plastic, lasam sa se racoreasca si

pastram la frigider pt minim 5-6 ore (eu am lasat peste noapte).

Taiem compozitia cubulete si punem jeleurile pe un platou intins, sa nu se atinga intre ele

si le lasam la temperatura camerei, intru-n loc racoros cca 24 h.

Le dam apoi prin zahar/indulcitor si le mai lasam inca 10-24 h la temepratura camerei sa se “usuce” mai bine

(la voi sper sa reziste, la mine nu au rezistat, si dupa cum se vede in poze,zaharul se topea

pentru ca nu au stat la temperatura camerei deloc, le-am dat prin zahar imediat ce le-am scos din frigider).

Daca vreti ca zaharul sa ramana intreg pe ele, fara sa se topeasca, procedati ca mai sus.

Asta-i tot!

Enjoy! (daca vreti, langa o limonada de capsuni)

jeleuri cu capsuni 1 - JELEURI DE CAPSUNI