4258293701 b7f4053736 1 - FURSECURI AROMATE
Niste biscuiti aromati, crocanti, ideali pentru Craciun, dar desigur ca merg facuti si cu alte ocazii.
La ornat si decupat biscuiteii ne putem distra si cu copilutii – care avem…
                                                                                                                                                                                              Reteta Shumalia
 Ne trebuie:
140 g sirop deschis la culoare (pt prajituri, aluaturi)
( eu am pus miere diluata cu 4-5 lg de apa – un total de 140 g sirop)
125 g zahar
50 ml apa
150 g unt
1/2 lingura bicarbonat de sodiu
480 g faina
2 lingurite scortisoara
1/2 lingurita praf de cuisoare
2 lingirite ghimbir
Pentru decor:
un albus
zahar pudra cat cuprinde
coloranti
bilute colorate
(acestea sunt ingredientele din reteta originala, eu nu am pus nicio aroma in afara de
esenta de vanilie Butter vanilla. Fiecare dupa preferinte)
Cum se fac:
Intr-un vas, pe foc, incalzim siropul cu apa si zaharul pina ce acesta din urma se topeste (nu se infierbinta prea tare).
Punem in vas si untul pina ce se topeste si acesta.
In vasul pt framintat punem faina, mirodeniile si bicarbonatul.
Peste ele punem siropul (asteptam sa se raceasca) si amestecam bine, pana se leaga.
Rezulta un aluat tare si lipicios la pipait.
Construim un sul pe care il invelim in folie si il punem in frigider pina a doua zi (sau alta zi -se poate pastra cca 10 zile la frigider).
IMG 6593 1 - FURSECURI AROMATE
Taiem felii din aluat, le intindem cu sucitorul si decupam ce forme dorim.
IMG 6626 1 - FURSECURI AROMATE
Va sfatuiesc sa taiati 2-3 felii, iar restul de aluat sa il tineti in frigider daca este cald in bucatarie.
Aluatul se inmoaie, avand unt, iar cand desprindeti biscuitii de pe planseta dupa ce i-ati taiat
se deformeaza fiind coca prea moale.
Foaia din care decupati o intindeti atat cat vreti sa va iasa biscuitii,
tinand cont de faptul ca ei mai cresc in inaltime la cuptor.
IMG 6622 1 - FURSECURI AROMATE
Se coc la 200 gr, 5-7 minute.
Eu am incins bine cuptorul si i-am copt in tava de la aragaz, la foc mic spre mediu,
pe hartie de copt pt cca 15 minute, depinde de cuptor. Recomand sa intindeti foaia de aluat c
eva mai groasa decat a mea, pentru a iesi fragezi.
Glazura:
Biscutii se pastreaza acoperiti si ii putem orna a doua zi.
Batem bine albusul de ou si adaugam treptam zahar pudra, amestecam continuu, pana obtinem
o consistenta deastul de fluida cu care sa putem orna.
Eu am impartit glazura in mai multe paharele si am pus colorant.
Am ornat cu o scobitoare.
Biscutii, dupa ce se orneaza, ii lasam sa se usuce o ora-doua, apoi ii putem suprapune.
Daca doriti sa aplicati peste glazura diverse bombonele colorate, nuca de cocos sau zahar tos,
trebuie sa o faceti pana se inceapa sa se intareasca
(ornati biscuitele pe bucati daca nu aveti o viteza “de executie” mare si aplicati treptat bilutele, cocosul sau ce doriti).
Am facut fulgi de nea, floricele:
4261998203 a383290234 1 - FURSECURI AROMATE

4257177978 d4fe032049 1 - FURSECURI AROMATE

Stelute:
4250227729 e6e4d44c70 1 - FURSECURI AROMATE
Omuleti, braduti:
4266277671 b91989554d 1 - FURSECURI AROMATE
4266780924 6715cd983f 1 - FURSECURI AROMATE