conopida pop corn - Conopida popcorn

Astazi ne delectam cu o reteta de post, conopida popcorn. Stiu reteta de multi ani, este plin internetul cu diverse variante

in functie de combinatia de condimente pe care o alegeti. Se numesc asa pentru ca in varianta gatita ele aduc

cu pop corn-ul, insa nu vor ramane crocante (asa cum mai asteptam). Pentru varianta crocanta, fie le coaceti mai putin,

fie alegeti varianta raw, in care puneti doar dressingul peste ele si le consumati crude.

Oricum ar fi, sunt delicioase si pot inlocui cu succes popcornul in timpul unui film bun pe canapeaua din sufragerie 🙂

O reteta ce poate fi consumata in dietele low carb si ketogenica.

Pentru varianta de post, folositi ulei de cocos topit sau ulei de floarea soarelui.

Ne trebuie:

cca 1 kg conopida

50 g unt topit

5-6 linguri sos de soia

1 lingurita sos iute (optional)

2 lingurite cu varf usturoi pudra

– cantitati pentru cca 3-4 portii –

Cum se face:

Simplu de tot. Rupem conopida in buchetele mici, aproape de marimea pop-corn-ului (sau putin mai mari, dar

suficient de mici pentru a fi mancata o bucata odata) si le punem intr-un bol incapator.

Facem intr-un bol mic un dressing din: untul topit, sosul de soia, praful de usturoi si sosul iute. Omogenizam bine.

Puteti folosi orice alte condimente doriti: ceapa deshidratata, diverse ierburi aromate, etc.

Turnam dressingul peste conpoida si cu ajutorul mainilor omogenizam bine, pentru ca toate bucatile sa fie

uniform acoperite de dressing.

Punem conopida pe hartie de copt in tava, intr-un singur strat

conopida in tava - Conopida popcorn

si coacem la cuptorul preincalzit la 220 C pentru cca 15 minute. Repetam si cu restul de conopida.

Se consuma rece sau calda, este la fel de delicioasa.

Se pot consuma ca atare sau ca garnitura la friptura sau langa o salata verde. Buna de tot!

Enjoy!

conopida pop corn 1 - Conopida popcorn