In mod traditional felul asta de mancare se face in vas tajine.
Cum nu am asemenea vas si cum am primit un frumos cadou de la Pyramis
am zis ca ar fi nimerit sa incerc reteta asta in noua mea cratita.
Si bine am facut, a iesit minunata!
Ne trebuie:
cca 800 g carne tocata (vita sau amestec)
3 cepe mari
3 conserve de rosii in bulion (cuburi e perfect)
6-7 catei mari de usturoi
1 legatura mare de patrunjel
pasta de ardei iute (sau boia iute)
cumin, sare, piper
5 oua
(pentru 5 portii)
Cum se fac:
In primul rand sa va zic despre cratita primita in dar.
Proprietati: mentinerea caldurii, asigurata de un strat din aluminiu cu o grosime de 3.5-6mm
si o capsula magnetica (tip material 430) cu o grosime de 3mm
Mi-a placut ca s-a comportat bine, nu s-a lipit cat am lasat la fiert.
Puteti castiga si voi vase de la Pyramis, inca va puteti inscrie la concurs.
Aaa si sa nu uit, o sa vi-l arat in curand pe aragazul meu nou cu cuptor electric, evident
(am fost nevoita sa scot poza, momentan..).
Da, in sfarsit, am renuntat la vechiul aragaz pe care il aveam de 4 ani dar de care nu eram multumita.
Este prima mancare pe care v-o arat pe care am gatit-o pe el…
Revenim la chiftelutele noastre.
Amestecam carnea tocata cu 2/3 din legatura de patrunjel tocata marunt, cumin, sare, piper si sos iute/boia.
Facem chiftelulte potrivite si le prajim cca 5 minute in 4-5 lg de ulei.
Le prajm doar pana isi schimba culoarea pe toate partile.
Scoatem chiftelultele din cratita si calim ceapa tocata marunt pana devine translucida.
Punem peste ceapa conservele de rosii in bulion (daca nu sunt taiate cuburi, le taiem)
si lasam sa fiarba acoperit cca 5 minute, pana se infierbanta sosul.
Adaugam apoi si chiftelutele in sos si lasam sa fiarba acoperit pt 25-30 de minute, amestecand din cand in cand.
Folosit o cratita cu fundul dublu de preferat.
Dupa ce a fiert, punem usturoiul tocat marunt si spargem 5 oua pe toata suprafata cratitei.
Saram, piperam si acoperim din nou cu capacul pt 3-4 minute (sau pana ouale sunt facute).
Cand este gata, stingem focul si adaugam restul de patrunjel tocat deasupra.
Se pun portii cu cate un ou deasupra. Luati cu o lingura mare, tot ce este sub un ou si puneti pe farfurie.
Buuuuna rau! Serviti cu paine proaspata, e incredibil de buna!
Enjoy!
sa folosesti sanatoasa si aragazul si cratita cadou š cat despre mancare si poze, incredinbil de frumoase!
chiftelele in sos de rosii imi plac nespus de mult. prezentarea ta este foarte frumoasa!
Eu vin de la masa, dar nu as refuza cateva chiftelute! Sa il stapanesti sanatoasa si sa ne faci multe retete delicioase in noul cuptor. Te pup
super chiftelutele! Felcitari si Mosului care a fost asa dragut si a venit mai devreme ā„ te pup tare tare
Sa stapanesti sanatoasa noul aragaz! Reteta e minunata si prezentarea extraordinara ca de obicei! Felicitari pentru tot ceea ce faci!
Fetele, va multumesc mult.
Va pup! ā„
Superba reteta!!!!Chiftele in sos de rosii…..yammy,yammy.:))Si noroc la noul aragaz si la cat mai multe retete.Pupici:x
Maria, multumesc mult! š
Sa stapanesti sanatoasa noul aragaz, si poate ni-l arati si noua.
Chiar mi-ar trebui o recomandare š
multumesc pentru tot ce ne oferi si sarbatori fericite!
mihaela
scuze, mi-a scapat mesajul tau.
Iti multumesc mult!! š
Am luat un aragaz Electrolux, singurul pe care l-am gasit cu plita pe gaz (3 ochiuri si unul electric) si cupoturl electric. Nu am vrut sa imi iau incorporabile, pt ca ar fi insemnat sa imi modific mobila, sa fac alta noua de fapt..
am uitat sa-ti spun ca am incercat ieri chiftelutele (de fapt, d-aia venisem la tine..).
Foaaaaaaarrrrrte bune au iesit! Multumesc mult!
scuze, mi-a scapat mesajul tau. Ma bucur tare ca ti-au placut š
Draga Edith,am facut chifetele,ffffffff bune,au avut un mare succes ,am facut si chiftelute din dovlecel la cuptor,am fost fff incantata de ele,sunt deja printre preferate,ai un blog minunat si retete pe masura,o adevarata inspiratie in bucatarit,voi incerca multe dintre retetele tale,a-ti multumesc din suflet,spor in toate….cu drag,Cerasela.
Cerasela, ma bucur tare ca ti-au placut š
Si noua ne-au placut tare.
Te mai astept!
Doamne doamne ce minunatie! Foarte foarte bune! Eram sceptica de la cumin, dar au iesit dementiale! Am mai adaugat 2 lingurite de zahar pentru rosii. Ma asteptam sa fie mai grele de la tocatura, ou, sos, dar nu au fost. Sunt excelente! Multumesc!
Ma bucur tare ca ti-au placut š Asa este, sunt buuune de tot !
Te mai astept!
Atat de bine arata! Ce parere ai: cu chiftelute de pui as putea incerca?
sigur, merg si cu carne de pui, dar nu vor mai fi asa romate ca cele de vita š
foarte bune,dar ai uitat de oua
Tatiana, cum adica am uitat de oua?!?