chiftelute de orez cu ton - Chiftelute de orez cu ton

Astazi avem chiftelute de orez cu ton. Cele mai bune chiftelute mancate de mine in ultma vreme.

Scuzati decorul cu specific de iarna, dar le-am fotografiat in preajma sarbatorilor,

chiftelutele facand parte din meniul nostru de revelion.

Ce sa va zic despre ele? Ca sunt foaaarte gustoase, ca nu te mai opresti din mancat,

ca putin picante mi se par si mai bune, ca sunt bune si pentru copilasi (minus picantul).

V-am convins sa le incercati? 🙂

Ne trebuie:

un bol potrivit de orez fiert

2 conserve de ton Sun Food

4 catei de usturoi

1/2 legatura patrunjel

2+2 linguri de pesmet

1 lingura de faina

3 linguri ulei de masline

1 lingurita pasta de ardei iute (optional)

sare, piper

– cantitati pentru cca 50 de bucati –

Am folosit conserve de ton bucati in ulei vegetal de la Sun Food, 100% conserve sanatoase,

pe care vi le recomand cu drag, cu bucati delicioase si mari de ton.

L-am preferat pe cel in ulei vegetal in aceasta reteta pentru ca este mai savuros.

Cum se fac:

Folositi orez pentru sarmale, din cel cu bobul rotund, nu din cel pentru mancarea asiatica.

Amestecam intr-un bol incapator: orezul fiert, tonul din conserva, usturoiul pisat,

patrunjelul tocat marunt, 2 linguri pesmet, faina, pasta de ardei iute, sare, piper.

Daca folositi ton in ulei, il scurgem de ulei (partial) si nu mai adaugam uleiul de masline in compozitie.

Pastram uleiul din conserva pentru a-l pune peste chiftelute in tava.

Omogenizam bine compozitia si gustam sa o potrivim de sare/iute.

Atentie, amestecul este foaaarte gustos, cand il gustati riscati sa il imputinati, cum era sa fac eu..

Formam chiftelute de marimea potrivita si le dam prin cele 2 linguri  de pesmet ramase (puteti sari peste operatiunea asta).

Punem chiftelutele pe hartie de copt in tava de la aragaz si punem peste fiecare chifteluta cate

1 lingurita din uleiul din conserva de ton.

chiftelute de orez in tava - Chiftelute de orez cu ton

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 25 minute.

Sunt bune si calde dar mai ales reci! Le puteti consuma ca atare, sau langa o salata delicioasa.

Enjoy!

chiftelute de orez cu ton 1 - Chiftelute de orez cu ton