La multi ani! Sa aveti un an plin de dragoste, sanatate, ganduri bune si veselie!
Sper ca ati petrecut frumos si fara excese (prea multe 😛 ).
Incepem sirul retetelor de anul acesta cu o reteta mai lejera de chiftelute de conopida,
delicioase atat pe post de garnitura, cat si ca atare, pe post de aperitiv. Poate aveti sarbatoriti de Sf Ioan.
Pentru a fi adaptata la dieta Low Carb, inlocuim pesmetul cu 1 lingura rasa faina de cocos, faina de arowroot.
Poate fi adaptata si dietei Dukan, daca inlocuim branza cheddar cu branza dulce si pesmetul cu tarate de ovaz.
Ne trebuie:
1/2 conopida
1 ou mare
1/2 ceapa
60 g banza cheddar (sau cascaval/mozzarella)
4-5 lg de pesmet
patrunjel/marar
sare, piper
– cantitati pentru cca 20 bucati –
Cum se fac:
Fierbem conopida (eu o fierb la aburi de obicei, pentru a-si pastra cat mai multe vitamine) si o tocam marunt
cu cutitul sau in robotul de bucatarie.
Cu cealalta jumatate de conopida eu am facut salata de conopida cu maioneza – salata ce poate de asemenea fi un aperitiv festiv.
O amestecam cu restul ingredientelor: oul, ceapa tocata marunt, branza cheddar rasa pe razatoarea mica, 2-3 lg de pesmet,
marar tocat marunt (puteti pune patrunjel, dupa preferinte), sare si piper.
Omogenizam compozitia si daca este prea moale sa o modelam cu mana, mai adaugam pesmet, cate 1-2 linguri, pana obtinem
consistenta dorita.
Le dam forma dorita, rotunde sau cum le-am facut eu, le punem in tava de la aragaz pe hartie de copt si le
coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 15-20 minute (la jumatatea timpului le intoarcem, pentru a se rumeni pe toate partile).
Bune si lejere.
Enjoy!
Nota: pentru un plus de gust puteti adauga in compozitie putin bacon prajt sau nu in prealabil, tocat foarte marunt.
Prezentare excelenta. Nu mai apuc sa gatesc cate am in bookmarks salvate de la voi toti.
Didi, multumesc!
Sa stii ca si eu sunt in aceeasi situatie. Muuulte pe lista de asteptare si timp putin 🙂
Nu stiu cat de gustoase sunt, dar par foarte sanatoase si arata senzational. Trebuie sa-ncerc. Multumesc!
Depinde de gusturi, care sut intotdeauna discutabile. Mie mi-au placut. Ramane sa le incercati si sa vedeti daca va plac sau nu 😉
Oare merge aceasta reteta facuta si in tigaie la foc mic si intr-o tigaie grill?
Ioana, sigur merg. Fa-le plate 🙂
ambele retete realizate, un adevarat deliciu 🙂 salata e gata, fara a mai sta la frigider o devorez deja si astept cu nerabdare chiftelutele . Felicitari pt minunatele retete
Ma bucur ca ti-au placut 🙂
te mai astept!