fursecuri252520cu252520zmeura2525201 thumb25255B325255D - Biscuiti cu zmeura si quinoa

De cand am incercat biscuitii integrali m-am indragostit de ei. Asa ca m-am hotarat

sa ii incerc in diverse combinatii. De data asta cu zmeura, pe care o iubesc.

Zmeura o puteti gasi fie congelata in supermarketuri (varianta mai ieftina)

fie deshidratata la plafar (varianta mai scumpa). Eu am folosit deshidratata de data asta.

Sunt deliciosi, destul de dietetici si de post 🙂

Ne trebuie:

7 lg faina de secara

4 lg tarate de grau

3 lg quinoa expandata

4 lg fulgi de secara

80 g migdale crude

2 lg ulei de cocos

4 lg zahar brun/xylitol

5 lg zmeura deshidratata maruntita (sau 150 g zmeura congelata)

un praf de sare, vanilie

10-12 lg de apa calda

1 lg esenta de zmeura (optional)

1 lgt pudra de sfecla (pentru culoare) – optional

– cantitati pt cca 27 bucati –

Cum se fac:

Se fac foaaarte simplu.

In primul rand, vreau sa va arat o parte din ingredientele pe care le-am folosit.

ingrediente thumb25255B325255D - Biscuiti cu zmeura si quinoa

Faina de secara o gasiti in supermarket sau plafar. Quinoa expandata si zmeura deshidratata

tot in plafaruri (zmeura am luat-o chiar de la Plafar). Esenta de zmeura am luat-o de pe un site din Franta, acesta.

Nu stiu daca livreaza in Ro, mie mi-a luat-o cineva care locuieste acolo. Insa cu siguranta o mai gasiti si pe alte site-uri.

Daca nu aveti esenta de zmeura, folositi 250 g zmeura congelata si micsorati cantitatea de apa adaugata,

dupa necesitate.

Daca nu aveti/nu vreti sa folositi quinoa, mai puneti cate 1 lg din celelealte ingrediente (faina, fulgi, tarate).

Maruntim zmeura deshidratata cu mana si o hidratam cu 2-3 lg de apa.

Maruntim migdalele in robotul de bucatarie, adaugam apoi fulgii de secara si mixam sa ii maruntim si pe ei.

Apoi amestecam totul: zmeura, migdalele, fulgii de secara, taratele de grau, faina de secara, vanila,

quinoa expandata, zaharul brun/xylitolul, uleiul de cocos (unt de cocos topit), pudra de sfecla,

adaugam si 4-5 lg de apa si omogenizam. Adaugam apa cata este nevoie pentru a obtine la final un

amestec compact, nu prea moale, ce poate fi intins cu sucitorul.

Pe o suprafata infainata, punem aluatul, il aplatizam usor, punem deasupra o folie de plastic

si il intindem cu sucitorul in foaie groasa de cca 0,5-0,7 mm.

Decupam formele dorite, punem in tava de la aragaz pe hartie de copt

fursecuri252520in252520tava thumb25255B325255D - Biscuiti cu zmeura si quinoa

si coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru cca 15-17 minute.

Daca nu tineti post, ii putei orna cu putina ciocolata topita, iar deasupra sa presarati

zmeura deshidratata maruntita 🙂

Parfumati si deliciosi!

Enjoy! 🙂

fursecuri252520cu252520zmeura thumb - Biscuiti cu zmeura si quinoa