Biscuiti cu unt de arahide si ovaz / fulgi de ovaz intr-un sos delicios de unt, cacao, lapte si unt de arahide / Edith's Kitchen

Nu  ne mai vine sa aprindem cuptorul pe vremea asta, asa ca incercam sa pregatim, pe cat

se poate, deserturi fara coacere. Astazi avem niste biscuiti cu unt de arahide si ovaz,

fara coacere, absolut deliciosi! Nu va lasati inselati de aspectul nu tocmai comercial.

Au fost sa-vu-rosi!

Gasiti pe blog si alte deserturi de vara, cu fructe sau preparate la rece.

Ne trebuie pentru biscuiti cu unt de arahide:

130 g unt

120 ml lapte

150 g zahar

3 linguri cu varf de cacao

120 g unt de arahide

vanilie

300 g fulgi de ovaz

un praf de sare

– cantitati pentru cca 30 bucati –

Cum se fac:

Precizez de la inceput ca am folosit fulgi de ovaz din cei mai marunti, nu cei clasici intregi.

Intr-o craticioara pe foc, topim untul, adaugam laptele si zaharul amestecat in prealabil cu cacaoa, sarea si vanilia.

Fierbem doua minute, inlaturam de pe foc, adaugam untul de arahide si omogenizam bine.

Adaugam apoi fulgii de ovaz, omogenizand din nou compozitia.

Pregatim o tava in care punem fie hartie de copt fie folie de aluminiu, si punem cu o cupa de inghetata (eu am avut una mica)

compozitia din loc in loc, aplatizand-i si dand-le o forma de biscuite (putem folosi pentru asta si mainile unse cu ulei).

Biscuiti cu unt de arahide si ovaz / fulgi de ovaz intr-un sos delicios de unt, cacao, lapte si unt de arahide / Edith's Kitchen

Dam tava la frigider pentru cca 30 minute, dupa care ii putem consuma.

Sunt absolul deliciosi, si mai buni a doua zi.

Se pastreaza in cutii acoperite, la frigider de preferat.

Buuni de tot! Prin urmare, musai sa-i incercati 🙂

Enjoy!

Biscuiti cu unt de arahide si ovaz / fulgi de ovaz intr-un sos delicios de unt, cacao, lapte si unt de arahide / Edith's Kitchen

Sursa reteta