Dupa ce v-am aratat cupcakes-urile cu levantica, acum un alt desert tot cu levantica. ♥
De cand va “amenint” cu biscuitii astia, insa abia acum le vine randul sa ii postez pe blog.
Sunt facuti inca de pe vremea cand aveam my dear old oven (old de 4 ani :D) care imi ardea cumplit.
Asa ca nu luat in seama marginile maronii, daca aveti un cuptor ok, va vor iesi tare frumusei.
Biscuiteii sunt o minunatie, daca nu ati incercat inca levantica in deserturi, e cazul sa o faceti.
Bine, depinde de gusturi, este foarte posibil sa nu va placa, insa cum ati observat eu sun mare fan :).
Ne trebuie:
115 g unt la temperatura camerei
50 g zahar
120 g faina
30 g amidon
1/4 lgt sare
2 lg levantica uscata
(pt cca 20 de bucati – in fct de forma cu care ii decupati)
Cum se fac:
Mixam untul pana devine moale, adaugam zaharul si mixam in continuare, 2-3 minute.
Intr-un alt vas combinam faina, amidonul si sarea. Adaugam peste unt si amestecam cu o spatula.
Adaugam levantica si amestecam din nou.
Cu mainile infainate framantam aluatul pana devine o coca compacta.
Facem o bila din aluatul obtinut pe care o invelim in folie de plastic si o dam la frigider pt cca 30 minute.
Preincalzim cuptorul la 180 grade,
Intindem coca pe o suprafat infainata pana obtinem o foaie de grosime 4-5 mm si taiem biscuitii in formele dorite.
Gaurim biscuitii cu o furculita, ii punem in tava, pe hartie de copt si ii presaram cu zahar.
Coacem cca 15-20 minute.
Ii lasam sa se racoreasca cca 2-3 minute in tava, apoi ii transferam pe un gratar si ii lasam sa se raceasca complet.
Sunt minunati, buni si parfumati, si mai bun dupa 1-2 zile (daca rezista, mai bine faceti portie dubla!).
Enjoy!
Acestea fiind spuse, pregatiti-va sufleteste pentru niste retete Dukan pe viitor,
pentru ca tocmai ce am inceput dieta. 😛
Cei care nu mancati de dieta, nu va speriati, o sa mai strecor si calorioase pe aici 😉
Insa le aveti si pe celelalte cateva sute din urma 🙂
super arata,acum ca am si zaharul trebuie neaparat sa-i incerc.
Johanna, ma bucur ca ai incercat si zaharul cu levantica 🙂
Arata grozav de bine !!!! Eu nu gasesc levantica aici , dar am sa-mi comand pe net , neaparat trebuie sa incerc si eu biscuiteii astia !!!
sa-ti comanzi ca-i tare buna 🙂
Cat am poftit la ei…
Cristina, acum poti sa ii incerci 🙂
Asteptarea a luat sfarsit :)))
Ce gustosi trebuie sa fie! vreau si eu levantica 🙂
Timea, neaparat, e tare buna! 🙂
Edith, ce cuptor ai acuma? Al meu coace… in valuri, pe portii, pe alocuri, arde toti macaronsii…
Biscuitii tai oricum sunt meseriasi – de cand imi propun sa pun si eu levantica intr-o bucata! 🙂
Andie, am un aragaz cu cuptor electric de la Electrolux, aici gasesti o pozuca si detalii:
https://www.edithskitchen.ro/2011/12/fursecuri-cu-lime.html
Nu am vrut sa-mi iau incorporabile pt ca ar fi insemnat sa modific mobila de bucatarie = cheltuiala+deranj 😀
Sunt curioasa ce aroma au cu levantica!de unde o iei?
Teo, levantica o iau de pe pastaidevanilie.ro.
Am pus linkuri catre ei si in postarea cu cupcakes cu levantica 🙂
Depinde de gusturi, posibil sa-ti placa, posibil sa nu, nu poti sa stii decat daca incerci 🙂
Imi place mult reteta, Edith. Arata grozav, am s-o incerc si eu. Pupici
Mika, ma bucur ca-ti plac, sunt deliciosi si aromati! 🙂
Your photos are stunning and absolutely beautiful! They make me want to make this recipe again 🙂 Thanks for the link!
Thanks a lot! 🙂
And thanks for the great recipe! I’ve been so busy and I didn’t have the time to thank you for it! 🙂
nu am mancat biscuiti cu levantica pana acum…dar cu o astfel de prezentare ma impui sa le incerc sa imi satisfac curiozitatea :)!O zi frumoasa sa ai!!
haha, merci, ma bucur ca-ti place prezentarea 🙂
Musai sa incerci levantica sa vezi daca-i pe placul tau 🙂
O zi faina si tie!
Stunning pictures… again!!
Thanks! 🙂
Salut Edith in ce ce consta dieta Dukan, am auzit de ea aici la tine pe blog ,Mercy.Mari!
Mari, aici gasesti toate amanuntele despre dieta 🙂
http://dietadukan.ro
Trebuie de incercat si levantica:)!!!Daca spui ca sunt(biscuitii) deliciosi si aromati….asa trebuie sa fie!!!O zi minunata!
Maria, eu sunt maaare fan levantica, nu stii daca iti place decat daca o incerci 🙂
Mamaaaa cat de bine arata!!!Musai ii incerc!
off, ce buni ar fi vreo 2 acum, langa cappuccino … mmmmmm
arata absolut minunat! musai trebuie sa-i refac si eu! Pup fata frumoasa!
pup draga mea, sa ii incerci, si lui Anto i-au placut 🙂
OMG! Pot sa comentez!! s-a indurat bloggeru de mine! Edith deci da! i-am facut! Am picat langa tava si i-am mancat cu lapte pana am pocnit!! Mega like! pup
Anto, ma bucur ca i-ai incercat, asa-i ca-s buni? 😉 Pup!!
Draga Edith, am vazut in multe dintre pozele tale, tacamuri foarte interesante (lingurite, furculite) care par antichizate. Sunt mostenire de familie sau sunt cumparate din Romania, ai putea sa ne spui unde le gasim si noi?
Nu am un loc anume de unde le iau. Pe unde vad, cumpar 🙂
Lingurita asta este luata dintr-un magazin de antichitati din Bv 🙂
Am facut si mi se par groaznici la gust, parca as manca sapun, si au si o tenta amaruie (nu i-am ars, sunt albi asa cum trebuie), poate e prea multa lavanda. Imi cer scuze Edith, ai un site f frumos si poze superbe. E doar o chestiune de gust, cine incearca puteti pune levantica numai in jumate eventual. Am facut si shortbread si biscuitii cu nutella si sunt foarte buni amandoi.
Miha, imi pare rau ca nu ti-au placut. E chestie de gust, cum am spus si in reteta. Mie una imi place tot ce contine levantica 🙂
Ma bucur ca ti-au placut celelalte tipuri de biscuiti, insa. 🙂