batoane20cu20cereale thumb5B35D - BATOANE DE CEREALE CU FRUCTE CONFIATE

Nu sunt o fana a batoanelor de cereale din comert, insa mai mananc din cand in cand.

Este prima data cand fac acasa batoane de cereale, desi am vrut de mult sa le incerc. Si imi pare rau ca nu am facut-o mai demult.

Sunt incredibil de bune! Am facut 2 tavi in 2 zile consecutive. 🙂

Ne trebuie:

300 g amestec de cereale (eu am pus fulgi de ovaz, orz si secara)

100-120 g fructe confiate (am pus ananas, caise, stafide)

4 lg fulgi de cocos

150 g unt

75 g zahar brun

3 lg de miere

3 lg gem de visine

un varf de lgt sare

fulgi thumb5B45D - BATOANE DE CEREALE CU FRUCTE CONFIATE

Cum se fac:

Amestecam cerealele cu fructele confiate (cele mici – intregi, cele mari – taiate cubulete) si fulgii de cocos.

fructe20confiate thumb5B95D - BATOANE DE CEREALE CU FRUCTE CONFIATE

Amestecam mierea, zaharul, untul si sarea pe foc, pana se topeste zaharul. Lasam sa mai fiarba 2-3 minute dupa aceea. Adaugam si gemul de visine

(daca are visinele intregi – le maruntim putin). Omogenizam.

Punem amestecul peste fulgi si fructele confiate (eu am pus si o mana de coacaze pe care le aveam in frigider). Omogenizam bine.

Punem amestecul intr-o tava (20 x 25 cm) tapetata cu hartie de copt si presam bine amestecul intr-un strat uniform.

tava thumb5B35D - BATOANE DE CEREALE CU FRUCTE CONFIATE

Dam la cuptorul incins pentru cca 20 de minute.

Dupa ce se raceste taiem dreptunghiuri, sau patrate, dupa preferinta.

Foaaarte foaaarte bune, neaparat sa le incercati!

Enjoy!

batoane20cu20cereale201 thumb5B35D - BATOANE DE CEREALE CU FRUCTE CONFIATE

Concluzii: Nu sunt la fel de compacte ca cele din magazin, insa sunt infinit mai bune. Ies putin sfaramicioase. Nu stiu de ce.

Puteti pune orice fel de fulgi aveti (chiar si un singur fel, insa cu cat sunt mai multe feluri, cu atat au mai multe subst. nutritive).

Puteti renunta la caise si ananas si sa puneti doar stafide. Nu renutati la gemul de visine (eu nu as renunta). Ii da un gust usor acrisor foaaarte bun.

Puteti folsi unt de cocos in loc de unt, pentru o aroma mai delicioasa.