O ciocolata calda este binevenita, chiar si pe vreme mai calda, o lasam sa se raceasca
si o savuram cu acceasi placere, nu?
La fel si amestecul pe care vi-l arat astazi. Se poate consuma atat fierbinte/cald cat si rece, cu frisca deasupra.
Il putem face in cantitate mai mare si il putem pastra chiar si cateva lunii
(in limita valabilitatii ingredientelor componente).
Nu stiu exact cate portii de ciocolata calda ies din amestecul de mai jos (nu le-am numarat in timp..),
depinde si cat de concentrata o faceti, insa va dau cantitatile pe care le-am folosit eu.
Ne trebuie:
100 g zahar pudra (daca o vreti mai dulce puneti mai mult)
50 g cacao
130 g lapte praf (un plic de la Dr Oetker am pus eu)
1/2 lgt sare
1 lgt scortisoara (rasa am pus eu, ca nu-s foarte fan..)
1 varf de lgt de cardamom (optional, daca nu aveti)
Cum se face:
Simplu de tot!
Dupa ce cantarim ingredientele (le putem pune si din ochi, there’s no problem),
le amestecam intre ele bine bine si le punem intr-un recipient cu capac.
Pastram la temperatura camerei 1-2-3 luni (in functie de termenul de valabilitate al ingredientelor componente).
Cum facem ciocolata calda: punem 3-4 lg cu varf din amestec peste care turnam apa fierbinte.
Omogenizam si servim.
Cum am spus, se poate servi si vara, rece, se prepara tot cu apa fierbinte,
se lasa sa se raceasca si se serveste eventual cu frisca deasupra.
Nb. Cardamom-ul ii da o aroma foarte placuta, insa daca nu aveti, puteti folosi doar scortisoara,
sau puteti elimina scortisoara si puneti continutul a 2 pastai de vanilie.
Cardamom gasiti la rafturile cu condimente din unele supermarketuri.
Enjoy!
Eu si piciul numai ce ne-am delectat cu asa ceva. Tare ne place !
De incercat! Posibil sa fac varianta cu vanilie si scortisoara ptr maruntele,iar pentru mine parca as mai adauga cate una alta.
Ma crezi ca de 5 minute ma uit intr-una la poze?? Sunt bestiale!
Nici n-am citit cu atentie reteta :))
Deci le-as face tabloul, clar!!
Ma duc sa citesc mai cu atentie reteta 😀
Maria
Super si varianta ta,am s-o incerc!Tot cioco calda am facut si eu azi,ce coincidenta!Pupici!
Anto, ce ne-am potrivit!! :))
E drept eu am facut-o de vreo luna, dar abia acum am reusit sa o postez..
Adina, merg si cuisoare.. dar mie nu-mi place sa fie foarte aromata…
Maria, iti multumesc mult ca iti plac pozele.
Deci, la faza cu tabloul ai avut o premonitie :)) Stay tuned si poate.. cine stie 😉
Flori, interesanta si varianta ta cu ardei iute. Eu ciocolata cu ardei iute am mancat dar nu prea mi-a placut…
Pe asta eu am facut-o acum mai bine de o luna, dar abia acum am reusit sa o postez 🙂
Super faine sunt amestecurile astea! Si eu fac. Am incercat si cu piper, cu praf de chilli (putin si nu amandoua odata). A iesit foarte bun.
Asvrea sa incerc si cu anason dar nu prea am cu ce sa macin stelutele. 🙂
Edith esti fenomenala!!!!!!!
Pozele sunt superbe!!!
Edith, iti multumesc! reteta asta e “furata”….azi imi incropesc amestecul
sar’mana
Excepţionale pozele!!!
Da, pozele sunt minunate, si nu doar pozele. As putea spune ca au avut o contributie la ceea ce am inceput sa fac de curand in timpul liber (pasiune nou descoperita 😉 ).
Diana, poti face o inguzie cu anason in apa fierbinte, inaite de a o turna peste amestec.. Praf nu am vazut, poate exista, nu m-am uitat dupa el ca nu imi place…
Misha, Cristina, multumesc 🙂
Alice, sper sa-ti placa 🙂
Poate incerci si ciocolata calda cremoasa, ca-i bestiala 😛
Misha, Cristina, multumesc 🙂
Alice, sper sa-ti placa 🙂
Poate incerci si ciocolata calda cremoasa, ca-i bestiala 😛
The Wandering Oltean, multumesc frumos 🙂
Monica, ma bucur ca te-am inspirat!
In ceea ce priveste fotografia sau gatitul? 🙂
testat, buat, placut 🙂
multzam!
ma bucur ca ti-a placut 🙂
super reteta
minunat..
esti cea mai tare ..
multumesc din suflet pt tot ce am invatat de la tine ..
pupik
cu mult drag! 🙂
sa inteleg ca ai incercat ciocolata calda? 🙂
te mai astept sa te inspiri!
am cumparat cardamom insa nu imi dau seama cum sa il adaug la amestec pt ca sunt ca niste boabe mici verzi …
se piseaza semintele din interiorul boabelor verzi 🙂
multumesc 🙂
extraordinara ciocolata ta calda…tocmai ce mi-am facut amestecul si l-am introdus in dulap, langa cafeaua sotului, la loc de cinste…clar de acum nu mai cumpar plicuri…:)
Raluk, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Poate o incerci si pe asta: https://www.edithskitchen.ro/2012/02/ciocolata-calda-cremoasa.html
tentanta! daaaar, avand in vedere ca sunt la dieta (Dukan), ma gandeam sa o adaptez. Indulcitor pudra in loc de zahar pudra si lapte praf degresat in loc de lapte praf normal. Ce zici? O iesi la fel de buna? 🙂
Cu siguranta ca iesi buna si asa 🙂