ruladaaperitivcucremadebranza thumb 1 - RULADA APERITIV CU ROSII SI CREMA DE BRANZA
Un alt aperitiv pe care l-am avut pe masa de Revelion.
Vi-l prezint acum pe ultima suta de metri, poate aveti sarbatoriti in familie de Sf Ioan si organizati ceva mese festive.
La multi ani sarbatoritilor de astazi, si sarbatoritului meu! 🙂
Reteta Sara

Ne trebuie:

Pt blat:
3 oua
100 ml apa fiarta
50 g amidon
30 g faina
1-2 linguri  pasta de tomate
1 lingurita boia de ardei
60 g unt topit
sare
1 lingurita praf de copt
Pt crema de branza:
200 g de crema de branza (am folosit Hochland simpla)
2 fire ceapa verde
3-4 fire marar
1 catel mic de usturoi
piper
Cum se face:
Blatul
Se bat albusurile spuma cu putina sare.
Mixam cele 3 galbenusuri cu 100 ml de apa fiarta, turnanad treptat. Faina, amidonul de porumb si praful de copt se amesteca si se cerne.
Se adauga peste galbenusuri, alternand cu untul topit (sa nu atinga punctul de fierbere cand il topiti).
Se adauga boiaua de ardei si pasta de rosii, pana capata o culoare rosiatica.
Apoi se incorporeaza uşor si albuşurile de ou.
IMG 9923 1 thumb 1 - RULADA APERITIV CU ROSII SI CREMA DE BRANZA
Se pregateste o tava (22×32 cm) pe care se pune hartie de copt si se intinde uniform aluatul.
IMG 9928 1jpg thumb 1 - RULADA APERITIV CU ROSII SI CREMA DE BRANZA
Se coace 8-10 minute in cuptorul bine incins. La mine a fost nevoie de mai mult, cca 17-18 min, si poate de aceea, la rulare blatul s-a crapat pe alocuri.
(nu va faceti griji daca vi se crapa,bcu crema de branza inauntru, dupa cateva ore, se va taia perfect.
Rasturnam aluatul cu fata pe un prosop de bucatarie si il rulam in prosop. Il lasam asa 5-10 min pana facem crema.
Amestecam branza, firele de ceapa verde, mararul tocate marunt şi usturoiul. Se omogenizeaza si se pune umplutura peste aluat,
(care ne asiguram ca s-a racit intre timp) apoi se ruleaza cu grija. Infasuram strans rulada in folie de plastic, si dam la rece pana a doua zi.
Taiem felii groase de un deget.
ruladaaperitivcucremadebranza1 thumb5B15D - RULADA APERITIV CU ROSII SI CREMA DE BRANZA
Enjoy!